Dorus runt een gastro- én wijnbar: ‘Het no-nonsense gehalte trekt een diverse groep mensen aan’

Aangeboden door VISA

Dorus de Bruyn is de eigenaar van Dijk9 Foto: indebuurt

Dijk9 aan de Stratumse Dijk is een restaurant, gastrobar en wijnbar ineen. Je kunt er heerlijk eten, borrelen en genieten van een goed glas wijn. Er is veel veranderd sinds de opening in 2010, maar Dorus de Bruyn (41) runt de zaak nog altijd met net zoveel liefde en enthousiasme als op dag één. “Dit blijft mijn kindje.”

Hij staat inmiddels niet meer op het rooster, maar is nog wel vijf dagen per week te vinden bij Dijk9. “Ik ben een soort allrounder”, zegt Dorus. “Laatst had zo’n beetje iedereen corona, dus toen ben ik bijgesprongen in de keuken. Verder doe ik vooral administratieve taken en hou ik een oogje in het zeil. Het komt er meestal op neer dat ik aan elke tafel een praatje maak. Ik ben minder het gezicht van de zaak tegenwoordig, maar vind het belangrijk dat gasten mij actief bezig zien met het bedrijf.”

Tekst gaat verder onder de foto >

Dorus de Bruyn is de eigenaar van Dijk9 Foto: indebuurt

Amicaal en laagdrempelig

Dijk9 heeft veel vaste gasten en deze groep blijft alsmaar groeien. “Mensen voelen zich hier thuis”, legt Dorus uit. “We koken op hoog niveau, gasten zitten hier graag met een glas champagne en een oestertje en we hebben echt een bizar goede en uitgebreide wijnkaart. Toch is onze uitstraling amicaal en laagdrempelig. Het no-nonsense gehalte trekt een hele diverse groep mensen aan.”

Klankbord en steunpilaar

Niet alleen gasten blijven plakken bij Dijk9. Ook het vaste kernteam werkt er inmiddels al zo’n zes tot acht jaar. “Ik ben ontzettend blij met mijn personeel, want zonder hen was deze zaak niet zo’n groot succes. Het welzijn van mijn personeel gaat me aan het hart. Ik wil een klankbord zijn en waar nodig een steunpilaar. Ik probeer meer te zijn voor mijn personeel dan alleen een werkgever en probeer ze ook bij andere belangrijke dingen in het leven te helpen.”

Tekst gaat verder onder de Instapost >

Happen en stappen

Toen Dorus elf jaar geleden zijn zaak opende was happen en stappen er het motto. “We serveerden saté met friet, een varkenshaasje en een tomatensoep vooraf’, zegt hij. “Een basic eetcafé eigenlijk. Heel gezellig. Na het eten bleven mensen hangen en in het weekend was het tot twee uur feest. Ik was er elke dag en heb in die tijd wel weken gedraaid van tachtig uur. Een mooie tijd, maar dat was natuurlijk niet vol te houden.”

Switch naar ander segment

In 2013 stapte Dorus af van het cafégebeuren en maakte met Dijk9 de overstap naar het hogere segment. “We begonnen middenin de crisis en in 2013 was die op zijn hoogtepunt”, legt hij uit. “Er moest iets gebeuren. Óf er kwam een exit-plan óf we moesten een reddingsactie bedenken. Het werd het laatste en daar ben ik nog altijd blij om.”

Tekst gaat verder onder de Instapost >

Inspelen op de wensen van gasten

“We zijn onszelf gebleven”, gaat hij verder. “We gebruiken nu alleen mooiere en betere producten dan vroeger. We vinden het belangrijk dat we ons continu blijven ontwikkelen. Zowel op culinair vlak als qua wijnkaart en ook de uitstraling van de zaak zelf verandert voortdurend. Dat betekent aanpassingen en verbeteringen aan de inrichting, nieuw servies, andere glazen en dat soort dingen. De wens van onze clientèle verandert en daar spelen wij op in.”

Internationaal karakter

Bij Dijk9 kun je bijvoorbeeld ook betalen met VISA. Dat is niet alleen veilig en betrouwbaar, maar bovendien bieden we klanten daarmee een extra betaalkeuze. “Voor ons werkt Visa heel fijn omdat we een duidelijk en uitgebreid overzicht krijgen van alle betalingen die zijn gedaan en ook voor de klant zelf is dat fijn. Wij kunnen tot op de minuut nauwkeurig zien wanneer iets is betaald, maar ook voor de vele internationale en zakelijke gasten die bij ons lunchen en dineren is dat fijn.”

“Eindhoven is behoorlijk veranderd de afgelopen tien jaar”, zegt Dorus. “Er komen hier nu steeds meer toeristen en door de komst van de vele expats en de High Tech Campus, heeft de stad als geheel een internationaal karakter gekregen. Dat merken wij bij Dijk9 ook. Omdat het een in meer dan 200 landen geaccepteerd betaalmiddel is, vinden mensen het prettig om met Visa te betalen.”

Tekst gaat verder onder de Instapost >

Dijk9
Foto: Dijk9

Thuis een sterrenmenu op tafel

Tijdens de lockdowns ontwikkelden Dorus en zijn team het Easy Homecooking concept voor Dijk9. Dat was zo’n groot succes dat ze daar tot op de dag van vandaag mee doorgaan. Hoe het werkt? Elke maand kun je kiezen uit een heerlijk drie of viergangen gerecht van sterrenniveau. Dat gerecht is voorbereid door de chefs van Dijk9 en voorzien van een instructievideo. Je bestelt het, haalt het op en hoeft daar thuis alleen nog de finishing touch aan toe te voegen. Ook deze gerechten kunnen overigens gemakkelijk online worden afgerekend met VISA. Handig!

Zaken uit handen geven

Naast Dijk9 runt Dorus sinds 2021 Urban Food Market met twee compagnons. “Ik ben altijd bezig met ondernemen”, zegt hij. “Mijn hoofd ratelt continu door en de ideeën blijven maar komen. Gelukkig kan ik vandaag de dag iets beter dingen uit handen geven dan vroeger. Nou ja, kunnen… Ik zal wel moeten, want ik heb een gezin dat mij ook weleens graag thuis heeft.”

Meer in deze categorie

Eten & drinken

Ga naar “Terrassenstrijd in Eindhoven: dit is er aan de hand”

Terrassenstrijd in Eindhoven: dit is er aan de hand

Ga naar “Stadsoase keert terug met Stadsoase – Het Festival! Registreer nu voor tickets”

Stadsoase keert terug met Stadsoase – Het Festival! Registreer nu voor tickets

Aangeboden door Stadsoase – Het Festival

Ga naar “De favorieten van Brunchchick Jessie: 8 x pizza happen in Eindhoven”

De favorieten van Brunchchick Jessie: 8 x pizza happen in Eindhoven

In onze gids

Ga naar “Subway Aalsterweg”

Subway Aalsterweg

  • Aalsterweg 18A
  • Restaurants en horeca
  • Gesloten

Nu gesloten

Aanbiedingen

Ga naar “15% korting op een uitje bij The Park Playground”

15% korting op een uitje bij The Park Playground

  • The Park Playground Eindhoven
  • Geldig t/m 31 mei 2022
The Park PlaygroundThe Park Playground

Topper

Ga naar “Broek van € 14,99 voor € 9”

Broek van € 14,99 voor € 9

  • Bristol
  • Geldig t/m 31 mei 2022
Ga naar “Ontdek onze collectie tuinmeubelen van Keter vanaf € 74,95”

Ontdek onze collectie tuinmeubelen van Keter vanaf € 74,95

  • Kruidvat
  • Geldig t/m 5 juni 2022
Ga naar “Livarno Home Klemluifel € 69,99”

Livarno Home Klemluifel € 69,99

  • Lidl
  • Geldig t/m 29 mei 2022
Ga naar “Olijfboom € 12,49”

Olijfboom € 12,49

  • Lidl
  • Geldig t/m 29 mei 2022

Vacatures

Ga naar “Trajectbegeleider, samen sterk voor passende zorg”

Trajectbegeleider, samen sterk voor passende zorg

  • Nieuwe Start Woonzorg
  • Parttime

Topper

Ga naar “Gastvrouw of gastheer bij CKE (vrijwilliger)”

Gastvrouw of gastheer bij CKE (vrijwilliger)

  • CKE
  • Vrijwillig
Centrum voor de kunsten

Topper

Ga naar “Verkoopmedewerker”

Verkoopmedewerker

  • Warmteservice Uden
  • Fulltime

Topper

Ga naar “Medewerker verse vis- en vleesafdelingbij Amazing Oriental”

Medewerker verse vis- en vleesafdelingbij Amazing Oriental

  • Amazing Oriental
  • Fulltime/Parttime

Topper

Ga naar “Restaurantmedewerker bij Amazing Oriental in Eindhoven”

Restaurantmedewerker bij Amazing Oriental in Eindhoven

  • Amazing Oriental
  • Fulltime/Parttime

Topper

Agenda

Ga naar “Nog plaats voor ondernemers bij Broodfondsen in Eindhoven”

Nog plaats voor ondernemers bij Broodfondsen in Eindhoven

  • Broodfonds
  • 1 juni 2022

Topper

Ga naar “Kamping Kitsch Club”

Kamping Kitsch Club

  • 11 juni 2022
kamping kitsch club
Ga naar “Groots met een Zachte G”

Groots met een Zachte G

  • Van 10 jun t/m 12 jun
Groots met een Zachte GGroots met een Zachte G
Ga naar “Park Hilaria”

Park Hilaria

  • Van 5 aug t/m 14 aug
Park Hilaria 2021 kermis
Ga naar “Dutch Design Week”

Dutch Design Week

  • Van 22 okt t/m 30 okt
dutch design week ddw 2021