Dit is waarom NONNA! bij de beste Eindhovense restaurants hoort

Aangeboden door Restaurant Nonna! Eindhoven 19 januari 2019

“Een stukje Italië in Eindhoven.” Heerlijk Italiaans eten en prachtig personeel.” “Speechless!” “Italiaans genieten middenin Eindhoven.” Het zijn zomaar wat wat recensies op Tripadvisor over restaurant NONNA! in de Dommelstraat. De zaak hoort volgens bezoekers bij de beste Eindhovense restaurants. Wij weten het geheime recept!

Als je weleens hebt gegeten bij NONNA!, kun je ongetwijfeld met ons meepraten. Het restaurant heeft een traditionele Italiaanse keuken: met Italiaanse koks én verse ingrediënten uit Italië. Salami, ham, worst, mozzarella, parmezaan, geitenkaas, kruiden; alles wordt vers geïmporteerd uit Italië. “Niks is voorverpakt. Pallets met verse producten rijden elke twee weken binnen vanuit Italië. Echt alles wordt hier vers gemaakt”, zegt eigenaar Daniel Ratti.

Alsof je in Italië bent

Daniel komt uit Rome en in de Italiaanse hoofdstad runt hij al acht NONNA!-restaurants (heet daar Mattarello). Hij kwam vanwege de liefde voor zijn restaurants naar Eindhoven. Volgens Daniel en Judith van der Doelen, ook een van de eigenaren, moeten gasten zich in Italië wanen. “Dat gevoel hebben mensen hier ook”, zegt Daniel lachend.

(tekst loopt door onder foto)

nonna!
Pizza’s worden bij NONNA! vers bereid. Foto: Facebook NONNA!

Verse pizza’s

Dat komt niet alleen door de sfeer – zodra je binnenstapt heb je echt het idee dat je in Italië bent – maar vooral door het vers eten. Elke dag staan de Italiaanse koks uren in de keuken om verse gerechten te bereiden. “Neem bijvoorbeeld de pizza’s. Die worden op een speciale manier gerold en zijn niet vet. Veel mensen die hier hebben gegeten, zeiden: “Het is de beste pizza die ik ooit op heb in Nederland en buiten Italië.” Dat komt écht doordat we met traditionele en verse producten werken”, aldus Daniel.

Carbonara met room? Dus niet!

Leuk feitje: de chef van NONNA! heeft gewerkt in een Nederlands Michelinsterrenrestaurant. Daniel: “Ze brengen dus heel wat nieuws in de keuken. Door hen leert Eindhoven nu bijvoorbeeld échte carbonara eten. Daar moet dus géén room bij; vrijwel iedereen denkt van wel. Echte carbonara maak je met kazen en rauw ei. Dat zijn ook dingen die we doen: we willen gasten meenemen van Zuid- tot Noord-Italië en het verhaal van de Italiaanse keuken vertellen.”

Ook nog eens betaalbaar

Wat er naast zout, peper, bloem, mozzarella, tomaten, kalf, gehakt, zuivel (en zo kunnen we nog wel even doorgaan) nog meer meekomt met de vrachtwagen naar Nederland? “Wijn natuurlijk! Die importeren we ook vanuit Italië”, zegt Daniel lachend. Hij laat ons de menukaart zien en wat opvalt is dat het hier ook nog eens betaalbaar is. Voor een verse pasta betaal je gemiddeld 15 euro. Hoogstaand eten en een betaalbare prijs: alsof je echt in Italië bent dus!

Opeens ook zo’n honger gekregen? Begrijpen we helemaal. Hier kun je een tafeltje reserveren.

Let op: Vermeld er wel even bij dat het voor Eindhoven is. Aan de Eindhovense website wordt momenteel gewerkt. Liever even bellen? Kan ook: 040 282 7216

Restaurant Nonna! Eindhoven italiaanse restaurants

Nu open17:00 - 23:00

Dommelstraat 24 , Eindhoven

Bekijk meer:italiaanse restaurants

adv.