Bram runt een bijzonder restaurant op Strijp-S ‘Bij ons kun je lunchen én je gordijnen laten ophangen
Aangeboden door Bistroo
Onderin Blok 63, een van de eerste nieuwbouwtorens van Strijp-S zit een gezellig restaurant. Het wordt gerund door Yvonne Kooijmans (50) en Bram van Uden (24) en heet heel toepasselijk Blok 63-S. “De S is een verwijzing naar Strijp-S én naar het woord service”, zegt Bram. “We zijn naast horecazaak ook een servicepunt voor alle bewoners op Strijp-S.”
“Blok 63-S is een plek waar huurders met servicevragen terecht kunnen, maar het is ook een sfeervol restaurant waar je koffie kunt drinken en heerlijk kunt ontbijten, lunchen en borrelen”, vertelt Yvonne. “Bouwvakkers, expats, bewoners van Strijp-S, toevallige passanten en hele bedrijfsafdelingen; iedereen zit hier graag en iedereen is welkom! Wil je graag iets afhalen of laten thuisbezorgen? Dat kan heel gemakkelijk via Bistroo.”
Tekst gaat verder onder de foto >

De Regionale Huismeester
Meteen na zijn opleiding aan de Rooi Pannen, ging Bram aan de slag bij Blok 63-S. “Mijn vader werkt samen met Ed, de man van Yvonne bij De Regionale Huismeester“, legt hij uit. “Dat is een servicepunt voor bewoners hier op Strijp-S. Hier wonen veel expats. Die moeten soms een lamp aansluiten of een gordijn op laten hangen. Dan kunnen ze beneden wachten met een lekkere cappuccino en wanneer de klus erop zit kunnen ze bij ons afrekenen.”
Ontmoetingsplek
“Het leek mij en Ed een logische stap om De Regionale Huismeester te combineren met horeca”, vertelt Yvonne. “Zij werken met mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt en ze zijn al een tijd bekend, gewaardeerd én geliefd op Strijp-S. Een plek van waaruit zij konden opereren, waar bewoners en andere Eindhovenaren elkaar konden ontmoeten én waar je lekker kon eten en drinken… dat kon dus niet anders dan een fijne plek worden.”
Tekst gaat verder onder de foto’s >
‘Familiebedrijf’
Bij Blok 63-S kun je momenteel vanaf 11.00 uur ontbijten en aansluitend lunchen. “Wij serveren klassieke gerechten in een eigentijds jasje, met vlees, vis en vegetarische en veganistische opties”, zegt Bram. “Denk aan warme en koude gerechten als hamburgers, zelfgemaakte kroketten, salades en heel veel soorten belegde broodjes. Ik sta in de keuken en Yvonne en mijn moeder staan in de bediening. Peter werkt ook vanuit hier, dus we zijn eigenlijk een familiebedrijf.”
Bestelling via Bistroo
Wanneer je iets wil bestellen voor thuis bij Blok 63-S kan dat via het Eindhovense bestelplatform Bistroo. “Zij hadden hun kantoor hier aan de overkant en zaten tijdens de uitrol vaak hier te vergaderen en te lunchen”, zegt Bram. “Eigenaar Bas Roos vroeg of we interesse hadden in een samenwerking. Dat hadden we zeker, want we bezorgden toen alleen nog maar op Strijp-S. Zo werden we het eerste Eindhovense bedrijf waarmee ze samenwerkten.”
Tekst gaat verder onder de foto >

No cure, no pay
“Mede dankzij Bistroo is ons bereik en onze naamsbekendheid in de stad groter geworden”, gaat Bram verder. “En er zijn meer redenen dat we er heel blij mee zijn. Bij de meeste bezorgdiensten draag je als ondernemer soms wel tot dertig procent commissie af. Bij Bistroo is dat maar vijf procent. Ook fijn: bij Bistroo is het is no cure, no pay: als er niemand iets bestelt via hen, hoef je dus niks te betalen. Ook zijn ze altijd goed bereikbaar. Ideaal!”
Begrip op Strijp-S
Ondanks corona is Blok63-S een begrip aan het worden op Strijp-S. “We hebben veel vaste gasten”, vertelt Bram. “Mensen komen hier lunchen of werken. Vanuit VIDEOLAB en andere kantoren hier op het terrein, bestellen bedrijven lunch bij ons. Dat kan via Bistroo op vooruitbestelling. Heel handig! Dan bestellen ze op dinsdag zes uitsmijters voor vrijdag en dan zorgen wij dat ze op tijd klaar zijn.”
Tekst gaat verder onder de foto >

Mee met de flow
Blok 63-S beweegt mee met de flow van Strijp-S. “Mensen wachten hier met een kop koffie tot hun fiets klaar is bij de fietsenmaker hiernaast, of tot ze aan de beurt zijn bij de kapper”, zegt Bram. “Bewoners uit het gebouw hierboven komen uitgebreid afscheidnemen wanneer ze gaan verhuizen en mensen die alleen wonen komen gezellig een praatje maken. Wij kennen onze gasten en zij ons. We nemen zelfs vrijwillig pakketjes aan tegenwoordig.”
Honger gekregen? Kom gezellig eten bij Blok 63-S! Check hier de menukaart. Reserveren kan via de website en bestellen voor thuis doe je gemakkelijk via Bistroo. Opgelet: met de kortingscode INDEBUURT ontvang je 10% korting op je bestelling.