Bij STORIES kun je genieten van pure gerechten: ‘Je moet een tomaat een tomaat laten’

Aangeboden door STORIES

STORIES
Foto: STORIES

Waarschijnlijk ken je STORIES aan de Torenallee op Strijp -S wel. De ruimte met de vele ramen, planten en de gele letters die samen ‘Stories’ vormen. Stories was sinds oktober 2017 een lunchroom én evenementenruimte waar bedrijfsfeesten en bruiloften gehouden werden. Sinds 1 juni kun je hier nu ook heerlijk dineren en gezellig borrelen. “Wij zijn de groenste plek van Strijp-S”, zegt eigenaar Rick Bijlsma (37).

“Sinds deze week staan de letters ook voor het raam”, zegt Rick trots. “De naam STORIES is op verschillende manieren te interpreteren. Behalve de verhalen die onze gasten na afloop mee naar huis nemen, zijn er ook de verhalen van onze bijzondere medewerkers. Dat maakt het extra speciaal.” In 2017 nam Rick de locatie over van Caffee Allee. Dat werd gerund door Robin Hood, een initiatief waar mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt werkzaam waren. Caffee Allee stopte, maar voor de bijzondere medewerkers wilde Rick maar al te graag graag een nieuwe plek creëren in zijn nieuwe zaak.”

Tekst loopt door onder de foto

STORIES
Foto: STORIES

Menselijke kant

“Opleiden zit in ons DNA”, legt Rick, die ook nog een aantal cateringbedrijven runt, uit. “Dat deden we al als cateraar en leerbedrijf voor koks en bedienend personeel. Soms is horeca best hard. Mensen worden klaargestoomd voor het horecavak en dat vergt consequentie en discipline. Wij zijn ook consequent, maar vinden het belangrijk om vooral de menselijke kant van medewerkers te laten spreken. Door geduld te hebben en te kijken naar mensen, kun je de kwaliteiten van elk individu laten ontplooien. Iedereen heeft een verhaal. Dus we besloten dat we ook mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt wilden opleiden, om ze klaar te stomen voor een reguliere baan.”

Tekst loopt door onder de foto

STORIES
Foto: STORIES

Tijd en ruimte voor ideeën

“Strijp-S is nog altijd in aanbouw”, gaat hij verder. “Dus toen we drie jaar geleden openden, was het een logische keuze om alleen open te gaan voor lunch en events. Dat is waar we, vanuit onze cateringachtergrond, goed in zijn. Het liep als een trein. Aan ruimtes voor bedrijfsfeesten, borrels, bruiloften en recepties is veel behoefte in Eindhoven en zeker wanneer die plekken ook nog gezellig en sfeervol zijn ingericht. We kregen veel complimenten. Afgelopen maart viel alles stil. Nou ja, stil: dit was dé gelegenheid om een complete horecazaak op te zetten. Daarvoor is het ook de juiste tijd. Strijp-S wordt dichter bevolkt en we zien de aanloop toenemen. Gasten vinden het een fijne locatie.”

Goede strategie

Rick: “Je kunt wel bedenken: ‘Ik wil een een zaak neerzetten met professionals op de vloer en leermeesters en leerlingen in de keuken en daar zetten we dan bijzondere leerlingen tussen die meedraaien in de hele operatie, maar dan moet je wel eerst iets goeds neerzetten natuurlijk. Binnen een goed geoliede machine met structuur en duidelijkheid komen niet alleen leerlingen, maar alle medewerkers het beste tot hun recht. De afgelopen maanden hebben wij de tijd genomen om een goede strategie te ontwikkelen en een goede lunch en dinerkaart. In juni hadden we een testkaart. We wilden graag inspelen op de behoefte van onze gasten. Vanaf 1 juli zijn we er helemaal klaar voor. Met een nieuwe kaart en al.”

Tekst loopt door onder de foto

STORIES
Foto: STORIES

Zo puur mogelijk

En de gerechten die daar op staan zien er stuk voor stuk veelbelovend uit. “We hebben een zomerkaart samengesteld die inspeelt op alle werelddelen”, legt Rick uit. “We zijn een wereldkeuken, geïnspireerd op streetfood, maar altijd met respect voor het ingrediënt. Een tomaat moet je een tomaat laten. Wij koken zo puur mogelijk en waar mogelijk lokaal en biologisch. Daarnaast zijn onze gerechten toegankelijk en niet duur. Wat je bij ons krijgt, moet goed zijn. Daarom besteden we net wat meer aandacht aan onze gerechten. Op het terras staat een smoker waarop we onze spareribs en zalm roken, we hebben veel kleine gerechtjes om te delen en elk gerecht is te combineren met mooie wijnen en bieren. De kaart is vrij uitgebreid, maar dat is leuk, want dan kom je de volgende keer terug om wat anders te proberen.”

Tekst loopt door onder de foto

STORIES
Foto: STORIES

Groenste uitzicht

“Bij ons staat aandacht voorop”, zegt hij tenslotte. “Voor de medewerkers, voor onze gerechten en zeker ook voor onze gasten. “Wij willen dat iedereen zich hier thuisvoelt en wordt gezien. Wij willen een gezellige plek zijn buiten de drukte van het centrum waar je graag gaat zitten en kunt ontspannen. Wat ik zelf heel fijn vind, is de rust en al dat groen. Dit is de enige plek op Strijp-S met een uitzicht waarbij je altijd een park met bomen zult zien. Hier voor de deur wordt niks gebouwd. Bij ons heb je lucht. Zowel buiten als binnen.”

Wil je komen eten? Loop dan gezellig op de bonnefooi binnen of reserveer hier een tafel.

STORIES

Torenallee 22-02 , 5617BD Eindhoven

Nu geopend

Meer informatie

STORIES

Torenallee 22-02 , 5617BD Eindhoven

Nu geopend

Meer informatie

STORIES

Torenallee 22-02 , 5617BD Eindhoven

Nu geopend

Meer informatie

Meer in deze categorie

Eten & drinken

Ga naar “Mag dat: eten bestellen in Eindhoven tijdens de avondklok?”

Mag dat: eten bestellen in Eindhoven tijdens de avondklok?

eindhoven stad winkelen koopzondag
Ga naar “Afhalen of laten bezorgen: 5 x gezond eten in Eindhoven”

Afhalen of laten bezorgen: 5 x gezond eten in Eindhoven

Aanbiedingen van de week
Ga naar “Wijn- én bierspecialist Erwin: ‘Tof als mensen met jouw idee aan de haal gaan’”

Wijn- én bierspecialist Erwin: ‘Tof als mensen met jouw idee aan de haal gaan’

Bottle Shop Eindhoven

In onze gids

Ga naar “McDonalds Best”

McDonalds Best

 • Eindhovenseweg Zuid 59
 • Restaurants en horeca
 • 07:00 - 03:00
McDonalds Best

Nu geopend

Ga naar “HIP&STIJLVOL”

HIP&STIJLVOL

 • Lekerstraat 15
 • Speciaalzaken
 • Gesloten

Nu gesloten

Ga naar “Eetcafé Bommel”

Eetcafé Bommel

 • Kleine Berg 32
 • Cafés
 • Gesloten
Bommel

Nu gesloten

Aanbiedingen

Ga naar “Gratis welkomstpakket cadeau, bij BonneBella Shop Eindhoven!”

Gratis welkomstpakket cadeau, bij BonneBella Shop Eindhoven!

 • BonneBella Shop Eindhoven
 • Geldig t/m 31 januari 2021
BonneBella

Topper

Ga naar “Alle Kellogg’s ontbijtgranen van € 5,98 voor € 2,99”

Alle Kellogg’s ontbijtgranen van € 5,98 voor € 2,99

 • Albert Heijn
 • Geldig t/m 24 januari 2021
Ga naar “Appelsientje 1.5 literpakken van € 4,70 voor € 2,35”

Appelsientje 1.5 literpakken van € 4,70 voor € 2,35

 • Albert Heijn
 • Geldig t/m 24 januari 2021
Ga naar “Alle AH Stoofvlees* van € 5,59 voor € 4,59”

Alle AH Stoofvlees* van € 5,59 voor € 4,59

 • Albert Heijn
 • Geldig t/m 24 januari 2021
Ga naar “Alle behang 3+1 gratis, vanaf €4.25”

Alle behang 3+1 gratis, vanaf €4.25

 • Kwantum
 • Geldig t/m 31 januari 2021

Vacatures

Ga naar “De Pastorie”

De Pastorie

 • Actief Werkt! Uitzendbureau
 • Parttime
Ga naar “Fietskoerier voor Thuisbezorgd.nl”

Fietskoerier voor Thuisbezorgd.nl

 • Fulltime/Parttime
Ga naar “UX Designer”

UX Designer

 • FYGI
 • Fulltime
Ga naar “Optrekker vaccineren GGD”

Optrekker vaccineren GGD

 • Maandag Eindhoven
 • Fulltime/Parttime
Ga naar “Medewerker carwash”

Medewerker carwash

 • Actief Werkt! Uitzendbureau
 • Parttime