Eindhoven

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Ice ice baby! 8 héél goede ijssalons in Eindhoven

Door Ankie de Turck 29 mei 2017
Pagina 1/9
⟵ swipe swipe ⟶

Mensen, mensen, wat is het toch warm! Helaas zit het gros van de Eindhovenaren gewoon op kantoor, dus wat doe je in je pauze? Héél rap naar buiten en in draf naar de dichtstbijzijnde ijssalon. Om je het zoeken te besparen – scheelt allemaal tijd – hebben we er alvast wat ijssalons uitgepikt.

Intelligentia ICE

Intelligentia ICE ijssalon Eindhoven ijssalons
Foto: Intelligentia ICE

Een revolutionaire ijssalon op Strijp-S waar zo min mogelijk gebruik wordt gemaakt van suiker. Het ijs wordt handgemaakt van natuurlijke ingrediënten en je smaakpapillen worden flink op de proef gesteld door de aparte smaken. Om maar wat te noemen: limoen, koriander en rode peper of monchou, bastogne en kers. Proberen. Echt!


Meer over Intelligentia Taste Rooms ontdekken?

Intelligentia Taste Rooms ijssalons

Geopend11:00 - 22:00

Leidingstraat 27, Eindhoven

Bekijk meer:ijssalons

IJssalon Kees

Ijssalon Kees Eindhoven ijssalons

Kees is een begrip in Brabant. In 1950 is opa Kees begonnen met één ijsmachine, inmiddels is het een ijssalon waar elke dag minimaal 16 smaken vers ijs te verkrijgen zijn. Bereid in echte Italiaanse ijsmachines. Hoera voor ons want Kees heeft nu, naast de bekende ijssalon in Geldrop, ook een vestiging in de Down Town Gourmet Market. Wij zijn blij!


Meer over IJssalon Kees ontdekken?

IJssalon Kees ijssalons

Geopend12:00 - 22:30

Smalle Haven, Eindhoven

Bekijk meer:ijssalons

Firenze ijs

Kind eet ijsje ijssalon Eindhoven ijssalons
Foto: ANP

IJssalon Firenze op het Trudoplein in Strijp is de oudste ijssalon van Eindhoven. Al sinds 1934 worden hier echt Italiaanse ijsjes geschept. Het is al die jaren een familiebedrijf gebleven, waar het maken van ijs in de genen zit. En dat maken ze zeker waar, want serieus: dat ijs is lékker!


Meer over IJssalon Firenze ontdekken?

IJssalon Firenze ijssalons

Gesloten12:00 - 20:00

Strijpsestraat 196C, Eindhoven

Bekijk meer:ijssalons

ZININ ijs & chocolade

Zinin ijssalon Eindhoven ijssalons
Foto: Zinin

Een eigenzinnige naam voor een ijssalon, maar het klopt wel. Want als je hier voorbij komt krijg je er direct zin in! In ijs, welteverstaan. IJsbereider Amin brouwt elke dag 20 soorten ambachtelijk ijs in zijn ijslaboratorium. Dat klinkt héél interessant en spannend! Wil je deze ervaring delen met anderen? Doe ze een IJsstrippenkaart cadeau. Hoe origineel? Zinin is te vinden in Winkelcentrum Woensel.


Meer over Zinin ijs & chocolade ontdekken?

Zinin ijs & chocolade ijssalons

Gesloten10:00 - 17:00

Winkelcentrum Woensel 314, Eindhoven

Bekijk meer:ijssalons

IJssalon Bastani

IJssalon Bastani Eindhoven ijssalons
Foto: ANP

Op de hoek van de Vrijstraat, in de stadspoort, is het áltijd druk. Logisch, want dit is het honk van ijssalon Bastani. Je staat hier wel even te wikken en te wegen voor de vitrine, want er zijn maar liefst 39 (!) smaken. Eigenaar Wilbert is trouwens meesterijsbereider, dus dat zegt genoeg over de smaak van zijn zelfgemaakte ijs. Daarnaast is hij niet bang om te experimenteren. Wasabi ijs bijvoorbeeld, doet ‘ie gewoon.


Meer over IJssalon Bastani ontdekken?

IJssalon Bastani ijssalons

Geopend11:00 - 21:00

De Stadspoort 2, Eindhoven

Bekijk meer:ijssalons

IJsboutique

Ijssalons EIndhoven
Foto: ANP

Op de net geopende Boulevard Zuid in Stratum is de IJsboutique gevestigd. Een spiksplinternieuwe zaak waar je zowel binnen als buiten in je ijsje kunt happen. Opgezet door buurman Godfried de Vocht en het ijs komt van dé hofleverancier van Eindhoven: La Toscana. De meiden van de IJsboutique scheppen flinke bollen van de lekkerste smaken. Karamel zeezout is hier echt een favorietje.


Meer over La Toscana ontdekken?

La Toscana ijssalons

Geopend12:00 - 22:30

Heezerweg 308, Eindhoven

Bekijk meer:ijssalons

IJssalons van La Toscana

La Toscana ijssalons Eindhoven
Foto: ANP

Bij de familienaam Ferrari denk je wellicht aan iets héél anders dan Italiaans ijs. Toch is deze familie de grondlegger van misschien wel de bekendste ijs leverancier.  Zeker weten dat jij ooit een van de ijswagentjes van La Toscana bent tegengekomen in de stad. En er natuurlijk ook een vers roomijsje gehaald hebt. Klein weetje: het geheim van het ijs zit ‘m in het gebruik van verse boeren melk. La Toscana heeft maar liefst 4 ijssalons in Eindhoven (Gestel, Stratum, Tongelre en Woensel).

IJssalon Boschdijk

Foto: IJssalon Boschdijk

Altijd een zoete inval en gezelligheid bij IJssalon Boschdijk aan de – goh – Boschdijk. Ze houden hier wel van een experimentje. Wat dacht je van een witte chocolade shake met witte chocoladesaus, witte twix, verse slagroom en witte chocolade. Hallo! Die slagroom trouwens, daar staan ze om bekend. Zo lekker…

Nog meer héél goede ijssalons

IJssalons Eindhoven

We hebben nog veel extra tips gehad van lezers, daar zijn we blij mee! Dus hierbij nóg meer héél goede ijssalons in Eindhoven.

IJs & Koffie
DutchHomemade
IJssalon Hartogs
IJssalon Roma
IJshoekske d’Anna

Pagina 1/9
⟵ swipe swipe ⟶

Meer over

Eten & drinken

adv.