Eindhoven

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Yogadocent Denice: ‘Ik ben veel zelfverzekerder geworden, meer relaxt én happy!’

Door Manon Swinkels 20 mei 2019

Power yoga, hot yoga, bikram yoga en nog veel meer. Kijk maar eens op social media, yoga is populairder en hipper dan ooit! “Vroeger dachten mensen dat het alleen iets voor zweverige types was”, vertelt yogadocent Denice van den Akker. “Dat is echt niet zo. Yoga is voor iedereen!”

Vooroordelen

“Een kleine drie jaar geleden volgde ik mijn allereerste yogales in Thailand”, zegt Denice. “Ik wilde er al veel eerder mee beginnen, maar ik stelde het steeds weer uit. Ik was onzeker en bang dat ik niet lenig en sterk genoeg zou zijn en dat ik de rust niet zou vinden. Allemaal vooroordelen die ik van veel mensen hoor. Tijdens mijn vakantie in Thailand heb ik de stap gezet om een les te volgen. Er was toch helemaal niemand die ik kende, dus ik hoefde me nergens voor te schamen.”

Denice van den Akker yoga
Foto: Denice van den Akker

Wat nou lenig?

Je raadt het al, na die eerste les was Denice meteen verkocht! “Al mijn vooroordelen waren direct verdwenen. Je hoeft helemaal niet lenig en sterk te zijn. Flexibiliteit en kracht zijn juist factoren waar je aan werkt tijdens de lessen. Het fijne aan yoga is dat je lekker jezelf kan zijn en het is belangrijk om goed naar je lichaam te luisteren. De focus ligt alleen bij jezelf en zeker niet bij degene die naast je op het matje ligt.”

Yoga: een manier van leven

Bij yoga denk je misschien al snel aan allerlei onmogelijke posities, wierrook en meditatie. Maar wat is het precies? “Dat is niet in een paar zinnen uit te leggen. Er zijn heel veel verschillende varianten: bij Ashtanga Vinyasa Yoga ga je bijvoorbeeld superactief aan de slag en Yin Yoga is het meer ontspannen en rustig. In feite is yoga een levensstijl. Het heeft mij fysiek en mentaal sterker en flexibeler gemaakt. Ik ben me meer bewust van mijn lichaam, mijn gedachtes en emoties. Niet alleen op de mat, maar ook in het dagelijks leven. Zo merk ik bijvoorbeeld dat ik veel beter voor mezelf wil zorgen: ik eet gezond, zorg voor voldoende lichaamsbeweging en nachtrust, en ik maak tijd voor meditatie en ‘me-time’. Ik ben veel zelfverzekerder geworden, meer relaxt én happy!”

Foto: Denice van den Akker

Krachtig geneesmiddel

“In onze hectische en veeleisende maatschappij kampen veel mensen met stress, burn-out klachten en depressies. Mensen zijn steeds meer op zoek naar ontspanning en bewustwording. Of je nu stress wilt verminderen, meer energie wilt hebben, een betere nachtrust of gewoon beter in je vel wilt zitten: yoga kan je bij al deze dingen helpen. Je krijgt zoveel meer dan alleen een gezonder, flexibeler en sterker lichaam.”

Gediplomeerd yogi

Een halfjaar na haar eerste les in Thailand is Denice gestart met een training tot yogadocent. “Ik heb verschillende trainingen en workshops gevolgd en sinds anderhalf jaar mag ik als docent mijn passie en liefde voor yoga met anderen delen. Ik geeft les op verschillende locaties in onze stad én privélessen bij mensen thuis. Het is geweldig om te zien hoe de mensen in mijn lessen zowel lichamelijk als geestelijk groeien. Vooral de blije gezichten na een les… Supergaaf en inspirerend!”

Denice van den Akker yoga
Foto: Denice van den Akker

Iets voor jou?

“Ik raad iedereen aan om eens een proeflesje te proberen. Kies een plek waar jij je op je gemak voelt, een yogastijl die bij je past en vooral een docent waar jij je fijn bij voelt. Laat vooroordelen los en ga vooral lekker genieten.” Iets voor jou? Check het Instagram-account van Denice.

Lees ook:

Nina Dapper

Internationaal model Nina: ‘Je hoeft geen superfoods te eten om gezond bezig te zijn’

Internationaal model Nina Dapper uit Eindhoven vliegt voor haar werk de hele wereld rond. “Gemiddeld...
Kai Bodewitz

Jonge cabaretier Kai Bodewitz: ‘Over 10 jaar wil ik in een uitverkocht Carré staan’

18 jaar is hij pas, en toch heeft hij al voor vijfhonderd man gespeeld in het Parktheater. Het verha...

adv.