Eindhoven

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Serena verhuisde van Roosendaal naar Eindhoven voor haar Tinderliefde Yon

Door Marlies Raben 16 februari 2020

Voor de liefde verhuizen naar Eindhoven; waarom, maar vooral voor wié besluit de niet-Eindhovenaar om zijn of haar eigen dorp of stad te verlaten? Voor Serena (28) uit Roosendaal is dat de in Eindhoven woonachtige Yon (35). In 2017 swipen ze elkaar beiden naar rechts, wat na een aantal weken van appen tot een eerste date leidt. Het ‘Tinderkoppel’ deelt hun verhaal.

Een aantal foto’s en een korte introductietekst: op basis van deze informatie kiezen Yon en Serena ruim twee jaar geleden voor elkaar. Yon: “Niet alleen de foto’s, maar ook Serena’s interesses spraken me aan. Net als ik, houdt ze van festivals bezoeken en een healthy lifestyle is belangrijk voor haar.” Ook Serana zag Yon wel zitten, maar ze doet het rustig aan. “De eerste week heb ik Yon genegeerd, maar daarna raakten we aan de praat. We wisselden onze nummers uit en een paar weken later stond onze eerste date gepland.”

Tekst loopt door onder foto.

Foto: Yon en Serena

Catfish?

De eerste date vond plaats in Roosendaal, waar de twee elkaar tijdens een drankje beter leerden kennen. Serena: “We spraken af op de parkeerplaats, maar ik had enkel een foto van Yon gezien. Toen ik een andere man zag lopen, was ik eerlijk gezegd bang dat het mijn date was. Ik wilde al bijna omkeren, tot Yon mij appte of ik er al was. Stiekem was ik opgelucht dat deze man dus niet mijn date bleek te zijn.” Ook voor Yon was een Tinderdate best spannend. “Op Tinder zoekt iedereen zijn of haar beste foto uit en gooit er een filtertje overheen. Je weet niet of het allemaal echt is. Gelukkig zat het goed en kwamen we er al snel achter dat er chemie tussen ons was.”

Onderweg

Twee jaar lang reist het stel op en neer tussen Eindhoven en Roosendaal. “Je bent continu bezig met plannen. Ieder weekend pak je je tas in alsof je een citytrip gaat maken. Het kost tijd en energie”, zegt Yon. Samenwonen zit er in die jaren nog niet in, totdat Serena de kans krijgt om dichter bij Eindhoven te gaan werken. Serena: “Ik werk als assistent filiaal manager in een schoenenwinkel. Toen er in oktober 2019 een functie vrijkwam in Den Bosch, was dat het juiste moment om bij Yon in te trekken.”

Tekst loopt door onder foto.

Foto: Yon en Serena

Brabant

Waarom koos Serena ervoor om naar Eindhoven te verhuizen en niet andersom? “Ik ben niet zo gebonden aan Roosendaal. Natuurlijk is het jammer om verder weg te wonen van vrienden en familie, maar ik voelde me hier al snel thuis. Het was anders geweest als Yon in Rotterdam zou wonen. Brabant zou ik namelijk nooit verlaten.” De verbintenis met zijn woonplaats is voor Yon toch wat sterker. “Toen het serieus werd tussen ons, heb ik wel aangegeven dat ik echt graag in Eindhoven wilde blijven wonen. Ik voel me hier thuis, het is gemoedelijk en ik ken er mijn weg. Ik zie mezelf niet verhuizen uit deze regio.”

Fit couple

De gemeenschappelijke interesses die in het begin voor een match zorgden, delen de twee nu nog steeds: “Toen Serena bij me kwam wonen, besloten we dat we een ‘fit couple’ wilden worden en geen ‘fat couple’. We doen ons best om gezond te koken en te sporten”, zegt Yon.

Team

Hebben de twee nog meer overeenkomsten ontdekt sinds ze samenwonen? Serena: “Je leert steeds weer nieuwe dingen over elkaar. Toen we voor het eerst samen de kerstboom op gingen zetten, kwamen we erachter dat we ook dáár dezelfde smaak in hadden. Het zijn kleine dingen, maar die doen er wel toe.” Daar sluit Yon zich bij aan: “We voelen elkaar goed aan. We zijn echt een team.”

Lees ook:

Karlijn verhuist voor haar liefde Daan naar Eindhoven: “Ik ben blij als er een einde komt aan reizen”

Voor de liefde verhuizen naar Eindhoven; waarom, maar vooral voor wié besluit de niet-Eindhovenaar o...

Marc verhuisde voor zijn liefde Sandra naar Eindhoven: ‘Er waren direct vlinders’

Voor de liefde verhuizen naar Eindhoven; wat, maar vooral wié trekt de niet-Eindhovenaar over de str...

adv.