Eindhoven

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Sander geeft op 23 mei het ja-woord aan Maartje: ‘Het kan ook 13 september worden’

Door Chloë van der Smitte 30 maart 2020

Trouwen in tijden van corona… een onzekere periode breekt aan voor veel aanstaande koppels, zo ook voor de Eindhovense Sander van de Ven (33). Zoals het er nu voor staat geeft hij op 23 mei het ja-woord aan zijn vriendin Maartje Meekes (26). “Maar de kans is groot dat we het alsnog moeten verzetten, het is erg spannend.”

Alles is geregeld: van de locatie, taart, ceremoniespreekster en fotograaf tot aan de dj. “Zelfs de uitnodigingen zijn begin maart nog de deur uitgegaan. We hadden tot twee weken geleden echt niet kunnen bedenken dat het coronavirus ook effect zou hebben op onze bruiloft. Tot Rutte op 12 maart uitsprak dat alle evenementen met honderd of meer personen niet door mochten gaan tot 6 april. Toen werd het ons duidelijk: dit wordt serieus nu.”

Spannende tijd

Het gaat erom spannen voor Sander en Maartje, ze wachten nu af wat het kabinet gaat doen met de regels die nu nog tot 6 april gelden. “Maar we houden er rekening mee dat het niet door kan gaan, hoe zuur het ook is.”

Tekst loopt door onder de foto

Foto: Sander van de Ven

Kasteel

Sander en Maartje zijn al anderhalf jaar bezig met de voorbereidingen. “Het Maurick kasteel in Vught zat voor 2018 en 2019 al helemaal volgeboekt op alle vrijdagen en zaterdagen. Uiteindelijk kozen we voor 23 mei 2020, dat was de eerstvolgende mogelijkheid dat het ook weer lekker weer zou worden. Wij zien trouwen echt als een sprookje. Alles moet kloppen, dus ook de locatie.”

Niet iedereen van de partij

Als ze op 23 mei toch het ja-woord geven aan elkaar, houden ze er rekening mee dat niet iedereen van de gasten erbij kan zijn. “Mijn oma bijvoorbeeld, zij is al ver in de tachtig en behoort tot de risicogroep. Ik heb liever dat ze dan thuisblijft voor de zekerheid. Heel jammer natuurlijk.”

Reservedatum

Mocht het toch niet doorgaan, dan heeft het stel al een ‘reservedatum’ geprikt voor de grote dag: 13 september. “Helaas wel op een zondag, want ook dit jaar zijn alle vrijdagen en zaterdagen al gereserveerd. En in de winter trouwen zien we niet zitten. Gelukkig heeft bijna iedereen toegezegd die dag te kunnen, op de dj na. Het management heeft wel aangegeven dat ze vervanging kunnen regelen. Ook de ceremoniespreekster weet nog niet zeker of ze erbij kan zijn, dat horen we nog. Maartje wil haar er heel graag bij hebben, dus fingers crossed.”

Trouwen op zondag

“Op zich valt de ‘schade’ zo nog mee, alleen de zondag is niet heel ideaal natuurlijk. We zijn wel van een goed feestje, dus dat mag zeker niet ontbreken. Ook hebben we aansluitend op maandag een champagneontbijt geregeld voor onze daggasten. Gelukig hebben een aantal vrienden al aangegeven dat ze een vrije dag willen opofferen.”

Tekst loopt door onder de foto

Foto: Sander van de Ven

Huwelijksreis

En de huwelijksreis? “Dat is het enige wat tot nu toe echt gecanceld is. We zouden 27 mei naar de Seychellen vliegen voor een weekje. Een droomvakantie, heel erg jammer dat dat nu niet door gaat. We zullen opnieuw moeten bekijken wat we ermee gaan doen. Of we alsnog gaan in juni als dat tegen die tijd weer mag en anders zou het in september moeten. Maar dat wordt tegelijkertijd heel lastig voor Maartje, zij is arts en dan net begonnen aan haar opleiding als specialist. Ze kan dan niet zomaar vrij krijgen.”

Sterk blijven

Tot slot zijn we erg benieuwd hoe het koppel met al die onzekerheid omgaat. “Ik ben er eigenlijk vrij relaxed onder. Maar ik heb natuurlijk ook af en toe een baalmoment. Dan denk ik ‘shit, het is allemaal al geregeld’, zoveel tijd en werk zat erin. Ook mijn vriendin heeft het soms moeilijk. Normaal lacht ze altijd maar laatst barstte ze toch even in tranen uit. Gelukkig niet voor lang, hoor. Ze lijkt het nu ook steeds meer te accepteren. Schouders eronder en positief blijven is het allerbelangrijkste nu. Samen komen we er wel uit, ook in onzekere tijden.”

Lees ook:

Wekelijkse vacature update: 5 x per direct extra personeel gezocht in Eindhoven

Misschien zit jij momenteel ook (tijdelijk) zonder werk? Toch nog een beetje goed nieuws, want bepaa...
campina eindhoven kanaaldijk

Te koop: 3 x sprookjesachtig aan het water wonen in Eindhoven

Deze drie woningen die nu te koop staan bewijzen maar eens dat je echt geen grachtengordel á la Amst...
Station

5 x zo zag Eindhoven er vroeger uit in de lente

Het is lente! We zitten voornamelijk binnen op het moment, maar gelukkig kunnen we nog wel een klein...

adv.