Eindhoven

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Paalsporter Lieve (13) staat in de finale van Holland’s Got Talent

Door Chloë van der Smitte 29 oktober 2020

Zit jij ook iedere zaterdagavond aan de buis gekluisterd? Dan kan het zomaar zijn dat je Lieve Warmoeskerken (13) aan een paal hebt zien zwieren in het nieuwste seizoen van Holland’s Got Talent. Je leest het goed: de Bestenaar is een fanatiek paalsporter! Ze heeft het letterlijk ver geschopt in de talentenjacht, want Lieve staat zaterdag in de finale: “Het wordt iets heel spectaculairs met een flying pole…”

Een 13-jarige die aan paalsporten doet, dat zie je niet vaak! “Dat vind ik juist het leuke ervan, dat het anders is dan je gewend bent”, legt Lieve uit. “Toen ik het aan mijn ouders vertelde, twijfelden ze nog een beetje. Ik zat al op zoveel sporten, eerst maar eens zien hoe serieus ik was. Uiteindelijk zagen ze hoe graag ik het wilde en mocht ik op de sport. Dat is inmiddels drie jaar geleden.”

NK en WK

Sinds haar tiende traint Lieve er flink op los. Zodra ze zin en tijd heeft, werkt ze aan haar paalsportkunsten. Lieve deed zelfs mee aan het NK en WK, waar ze tweede en 13e werd. “Het liefst laat ik verschillende moves en combinaties zien. Je hebt zoveel variatie, dat maakt de sport zo leuk. Volgend jaar ga ik weer meedoen aan het NK, ik hoop dat ik dan eerste word.”

Tekst loopt door onder de foto

Lieve Warmoeskerken
Lieve tijdens het WK. Foto: Fleur Warmoeskerken

Paal in de woonkamer

Lieve traint niet alleen in de sportschool, maar inmiddels ook in de woonkamer waar haar eigen paal heeft staat. “Het is superfijn dat ik er een in de woonkamer mocht zetten, zodat ik nog meer kan oefenen. Maar het is soms ook een beetje onhandig. Als ik de spagaat doe, zitten mijn benen al tegen de muren,” vertelt Lieve lachend.

Tekst loopt door onder de foto

Lieve Warmoeskerken
Lieve in de paal in haar eigen woonkamer. Foto: Fleur Warmoeskerken

Karakters spelen

Terug naar de talentenjacht. Tijdens de auditie koos Lieve voor een stuk dat werd geïnspireerd op Assepoester. Hiermee blies ze de jury omver: ze mocht door naar de halve finale. In deze ronde speelde Lieve een stuk uit Jungle Book na. “Ik vind het superleuk om een karakter te spelen. Op het NK en WK was ik bijvoorbeeld Iron Man. Hiermee wil laten zien dat paalsport meer is dan alleen moves in een paal, het is echt een verhaal.”

Finale

Lieve wist wederom de jury te overtuigen en pakte een finaleplek. We zijn benieuwd: welk karakter zal Lieve dit keer spelen? “Ik mag nog niet teveel verklappen, maar ik ben vooral mezelf in de finale. Het nummer vertelt een bijzonder verhaal. Het wordt extra spectaculair, want voor mijn finalestuk gebruik ik een flying pole. Mijn coach kwam met het idee, ik had het nog nooit gedaan. Ik moest in twee weken tijd alles nog leren, maar het is gelukt!”

Tekst loopt door onder de foto

Lieve Warmoeskerken
Lieve. Foto: Fleur Warmoeskerken

Megaprijs

Nog even en dan is het grote moment: de finale! Hierin neemt Lieve het op tegen zeven andere acts. Met z’n allen strijden ze om de hoofdprijs van maar liefst €50.000,-. “Als ik win, zou ik mijn eigen studio willen met heel veel palen. Ook zou ik geld doneren aan kinderen die geen geld hebben om te kunnen sporten. En ik zou een iPhone 12 kopen.”

Benieuwd of Lieve de grote prijs in de wacht sleept? Kijk dan zaterdag 31 oktober om 20.00 uur naar de finale van Holland’s Got Talent op RTL 4.

Lees ook:

Weekendnieuws Eindhoven

Fietsbrug Tegenbosch is officieel geopend en dat zag er zo uit! (foto’s)

Eindelijk is het zover: fietsbrug Tegenbosch is vrijdag 23 oktober geopend! Vanaf nu kun je met de f...
karkas vonderweg

Mysterie (bijna) opgelost: dit zijn de plannen voor dat ‘karkas’ aan de Vonderweg

Wie een rondje door het centrum rijdt, kijkt al jaren tegen dat 'karkas' aan bij de Vonderweg. Dat i...
Binnenkijken Eindhoven

Wil je zien: binnenkijken in het grootste huis dat nu te koop staat in Eindhoven

Nog een paar miljoen liggen? Dan zou je dat geld uit kunnen geven aan deze luxe villa. Deze woning i...

 

adv.