Eindhoven

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Mooi initiatief: deze Eindhovenaren bieden coronahulp aan

Door Chloë van der Smitte 16 maart 2020

Via de Facebookpagina Coronahulp Eindhoven bieden mensen extra hulp aan in deze crisistijd. Van de hond uitlaten, tot een boodschapje doen, oppassen of simpelweg even bellen voor een fijn gesprek: deze Eindhovenaren zetten zich maar al te graag in voor diegenen het nu even moeilijk hebben. 

Pagina 1/3
⟵ swipe swipe ⟶

Milou biedt een luisterend oor

Milou Moonen: “Het zijn intensieve tijden. Toen ik de Facebookpagina zag vond ik dat zo hartverwarmend. Ik vroeg mezelf af ‘wat wil ik bijdragen?’. Ik werk zelf in de zorg dus ik moet wel oppassen in het contact met anderen. Mijn kracht zit er vooral in om er te zijn voor anderen, en dat kan ook van een afstand. Er zijn mensen die het nu mentaal moeilijk hebben. Mensen die een druk leven hebben en waar nu alles stilvalt bijvoorbeeld. Ook ontstaat er angst: zodra je de tv aanzet word je overspoeld met coronanieuws. Zo sprak ik gisteren met een man. Het was een bijzonder gesprek. Ondanks dat we elkaar niet kenden, vertrouwde hij mij vanalles toe.”

In hetzelfde schuitje

Het mooie – en het uitdagen – is dat we nu inzien dat we met elkaar verbonden zijn. We zitten wereldwijd met elkaar in hetzelfde schuitje. Het gaat nu niet om jou of om mij, maar om ons allemaal. Dit is een tijd om met liefde voor onszelf elkaar te zorgen.”

Noortje biedt oppashulp aan

View this post on Instagram

💙

A post shared by 🇳🇱 | 𝒩𝑜𝑜𝓇𝓉𝒿𝑒 𝒜𝓃𝓃𝑒-𝓁𝑜𝓉 (@noortjevdheijdenx) on

Noortje van der Heijden (15) biedt zichzelf als oppas aan: “Ik geef zelf dansles aan jonge kinderen, maar nu de school én mijn dansschool gesloten zijn, heb ik extra tijd over. Ik vind het leuk om op te passen dus besloot een berichtje te plaatsen. Ik krijg veel leuke reacties, maar tot nu toe is mijn hulp nog niet gevraagd. Ik denk dat Nederlanders misschien iets te nuchter zijn en niet zo snel een vreemd persoon bij hun kinderen laat oppassen. Dat snap ik helemaal. Mocht de nood toch hoog zijn, dan weten ze mij in ieder geval te vinden voor een kennismaking.”

Els maakt graag een praatje met je

Foto: Els Koopman

Els Koopman biedt hulp aan in de vorm van telefoongesprekjes. “Ik werk als vrijwilligerscoördinator bij de Eindhovense Bibliotheek. Helaas zijn ook wij dicht, dus ik heb nu extra motivatie om iets extra’s bij te kunnen dragen. In de bieb zie je best veel mensen die alleen zijn. Zij maken dan een praatje met mij of mijn collega’s, dat kan nu niet meer. Vandaar dat ik nu aanbied om te bellen voor een fijn gesprek. Ik vind het belangrijk om naar elkaar om te kijken en lief te zijn. Ik kan goed luisteren, dus ik hoop dat mensen van mijn aanbod gebruik willen maken.”

Bejaardentehuis

“Tot nu toe heb ik nog niemand gesproken. Ik denk dat de drempel dan ook best hoog ligt om even een vreemde op te bellen. Ik ga nu kijken of ik bij het bejaardentehuis bij mij om de hoek, Kronehoef, iets kan betekenen. Bijvoorbeeld dat ik daar mijn nummer mag ophangen. Zo kunnen oudere mensen die geen Facebook hebben, mij toch bereiken.”

 Mooie kanten

“Ik word wel blij van dit soort initiatieven zoals de Facebookgroep, ik vind het bijzonder om te zien hoe mensen elkaar willen helpen. Dat doet mij goed. De verstilling in de wereld heeft dus ook mooie kanten.”

Lees ook:

De Bierbrigadier Eindhoven

Deze Eindhovense ondernemers helpen elkaar een handje: ‘Samen staan we sterker’

Het coronavirus is momenteel hét gespreksonderwerp van de dag. Niet zo gek, want de situatie verande...

Scholen, horeca, kinderopvang en sportclubs in Eindhoven gaan dicht

Eindhoven gaat steeds meer op slot. In de hoop de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, zu...

Coronavirus in Eindhoven: dit zijn de laatste ontwikkelingen

Het coronavirus is het gesprek van de dag in Eindhoven. De maatregelen die worden getroffen om het v...
coronavirus klachten

Coronavirus in Eindhoven: dit moet je doen als je klachten hebt

In Brabant zijn de meeste coronapatiënten van Nederland en de Brabantse veiligheidsregio neemt dan o...
Pagina 1/3
⟵ swipe swipe ⟶

adv.