Eindhoven

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Mirjam pimpt vintage borden en schalen: ‘Ik struin heel Marktplaats af’

Door Redactie Eindhoven 17 juni 2019

De Eindhovense Mirjam ter Welle gaat voor haar werk heel veel rommelmarkten en kringloopwinkels af. Why? Ze pimpt vintage items tot prachtige decoratie voor aan de muur of in huis: van wandborden en accessoires, tot kleine meubels. Nieuwsgierig?

“Ik maak sierborden voor aan de muur of om ergens in het interieur neer te zetten”, zegt Mirjam. “Dat doe ik door vintage borden en authentieke schalen te bedrukken met nieuwe prints. Daarnaast geef ik bijzettafeltjes en klein meubilair een totaal nieuwe look. Het creëren van verschillende woondecoraties en het samenstellen daarvan, vind ik super!”

Doen waar je blij van wordt

Twee jaar geleden is Mirjam begonnen met het maken van haar kunstwerkjes. “Ik werkte in het onderwijs en wilde meer met mijn handen aan de slag”, zegt ze. “Doen waar ik echt blij van word!  Ik had ergens een mooi wandbord gezien, helaas boven mijn budget. Ik dacht: ‘die ga ik mooi zelf maken!’. Met papier, servetten, hier en daar wat knippen en plakken, ben ik aan de slag gegaan. Ik kreeg de smaak al snel te pakken.”

Tekst loopt door onder de foto’s

Mirjam ter Welle ietzmoois
Foto: Mirjam ter Welle

Experimenteren met oma’s servies

“Toen mijn oma overleed, heb ik haar kopjes en schoteltjes gekregen”, gaat ze verder. “Ik wilde ze niet zomaar in de kast zetten, dus ik ben gaan experimenteren met andere technieken. Het maken van allerlei creaties maakte me zo vrolijk, dat ik ben gestopt met mijn baan in het onderwijs.Zo kon ik mij volledig hierop storten.”

De grens over voor antiek

Voor vintage items struint Mirjam zich helemaal suf op Marktplaats. Mirjam: “Verder scoor ik van alles via rommelmarkten en kringloopwinkels. Daarnaast ga ik graag voor bordjes naar antiekmarkten in de Ardennen. De prints die ik gebruik, vind ik op verschillende websites. Ook werk ik wel eens samen met bevriende kunstenaars. Verder is het ouderwets knip- en plakwerk.”

Tekst loopt door onder de foto’s

Mirjam ter Welle ietzmoois
Foto: indebuurt

Fijne mensen en geweldige creaties

Alles wat Mirjam maakt, deelt ze via de naam ‘Ietzmoois’. Verder staat ze regelmatig op de FeelGood Market. Haar eigen werk combineert ze met activiteiten en workshops bij haar andere job. “Ik combineer Ietzmoois met mijn werk bij Stichting De Loods 040. Het is een plek voor arbeid en activering, voor mensen met een achterstand op de arbeidsmarkt. Met een stel hele fijne mensen maken we geweldige creaties.” Check hier wat Mirjam allemaal maakt!

Lees ook:

Denice van den Akker yoga

Yogadocent Denice: ‘Ik ben veel zelfverzekerder geworden, meer relaxt én happy!’

Power yoga, hot yoga, bikram yoga en nog veel meer. Kijk maar eens op social media, yoga is populair...
Dylan Vork schoonspringen

Schoonspringer Dylan Vork: ‘Er zijn zeker wel momenten dat ik met angst op de plank sta’

Herinner jij je nog het moment dat je voor het eerst vanaf de duikplank het zwembad in sprong? Met e...

adv.