Eindhoven

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Marieke werkte in het Klokgebouw en hoorde rare geluiden: ‘Ik durfde niet te kijken’

Door Merel van Mol 18 oktober 2020

Halloween is in aantocht! Lekker griezelen en gruwelen, wij houden er wel van. In onze nieuwe rubriek ‘spookverhalen uit Eindhoven’, zijn we daarom op zoek naar onverklaarbare gebeurtenissen in onze stad. Deze week is Marieke Schenk (36) aan het woord. Ze woont en werkt nu in Rotterdam, maar 12 jaar geleden werkte ze in het Klokgebouw. “Als iedereen weg was, gebeurden er rare dingen.”

Marieke werkte in die tijd in een sportschool in het Klokgebouw. Verder was er nog niet zoveel te vinden. “Het was een hele leuke plek om te werken, maar in de namiddag stond ik altijd alleen. Dan kreeg ik vaak een naar gevoel. Je was helemaal alleen in zo’n groot gebouw.”

Vliegende gewichten

Op een middag, toen iedereen al naar huis was, hoorde ze opeens rare bonkgeluiden. “Het klonk gewoon alsof er nog iemand aan het sporten was. Je hoorde als het ware twee gewichten tegen elkaar stoten alsof er nog iemand op de apparaten bezig was. Maar dat kon helemaal niet: iedereen was allang naar huis.”

Wat kan het zijn?

Het geluid keerde vanaf toen elke dag terug, maar Marieke durfde niet alleen te onderzoeken wat het kon zijn. “Ik ben ook maar een held op sokken, zeker toen. Uiteindelijk is een vriendin van mij een keer langsgekomen en zijn we samen gaan kijken. Zij hoorde de geluiden ook. We stonden allebei te trillen op onze benen, maar toen we de deur open deden, was er helemaal niks. We keken met grote ogen naar elkaar. Dit was zo eng.”

Tekst loopt door onder de foto

Bart Nederhand
Het Klokgebouw waar Marieke werkte. Foto: Norbert van Onna

Nog meer geluiden

De bonkgeluiden waren niet de enige onverklaarbare geluiden die Marieke bij de sportschool hoorde. “In het begin kon je alleen met de goederenlift naar boven. Dit was sowieso al een eng ding, maar als deze niet werkte, moest je door het trappenhuis. Hier heb ik ook vaak voetstappen gehoord, terwijl ik zeker wist dat er niemand was.”

Op onderzoek uit

Al deze vreemde gebeurtenissen zette Marieke aan het denken. Zou er misschien ooit iets gebeurd zijn in het Klokgebouw? “Op Google begon ik met zoeken naar ongelukken in het Klokgebouw, maar ik heb nooit iets gevonden. Ik las wel dat hier tijdens de oorlog wapens werden gemaakt voor de Duitsers. Misschien dat dit er iets mee te maken had?”

Oud Philips-medewerker

Op een dag kwam een oud Philips-medewerker de sportschool binnen. Marieke greep meteen haar kans: “Ik heb heel brutaal aan hem gevraagd of hij wist of hier ooit een ongeluk of iets anders is gebeurd.” De man had misschien een vermoeden: “Volgens hem had iemand zichzelf opgehangen in het Klokgebouw. Of dit echt waar is, weet ik niet zeker. Ik heb er online in ieder geval nooit iets over gevonden.”

Wij zijn benieuwd

Heb jij ook iets engs meegemaakt in Eindhoven? Wij horen het graag! Aarzel niet! Mail ons op [email protected] of stuur ons een DM op Facebook of Instagram met je verhaal en wie weet lees je het binnenkort op indebuurt Eindhoven.

Lees ook:

Politiebureau Eindhoven

3 x moordzaken in Eindhoven die de hele stad deden huiveren

Een dubbele moord in 1755, een steekpartij in Tongelre in 1929 en een wurging in koele bloede in 196...
Google streetview, blurred, huis

Deze 7 mysteries losten we succesvol voor je op in 2020 (tot nu toe)

Onze detectiveskills kwamen dit jaar weer goed van pas. Zo zochten we uit wat die hoge toren naast h...
HEMA

Herken jij onze stad nog? Genieten van oude filmbeelden van Eindhoven

Oude beelden van Eindhoven, we kunnen er geen genoeg van krijgen. Foto's, filmpjes... het maakt niet...

adv.