Eindhoven

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Eindhovenaren hebben moeite met coronaregels: ‘Het is totaal willekeurig’

Door Carin van der Meij 21 mei 2020
De een besluit om zijn verjaardag toch te vieren of met een vriendengroep te chillen en een ander zoekt het contact liever nog niet op. Eindhovenaren staan dagelijks voor sociale dilemma’s. Voor sommigen wordt het steeds moeilijker om zich aan de regels en adviezen van de overheid te houden. Een onderzoek beaamt dit: 17,9% van de mensen die in onze provincie woont, houdt zich minder goed aan de coronamaatregelen dan aan het begin van de lockdown.

Dat blijkt uit een enquête van LocalFocus en Kieskompas. In het onderzoek is aan zo’n 17.000 Nederlanders gevraagd hoe zij nu met de coronamaatregelen omgaan.

Noord Brabant

Daaruit blijkt dat Nederlanders uit onze provincie 17,9% zich (veel) minder goed aan de regels houden. 67,3% zegt zich nog altijd even goed aan de regels te houden en 14,9% zegt zich (veel) beter aan de regels te houden.

Tekst loopt door onder de grafiek

Dit vinden Eindhovenaren

Wij zoomen iets verder in en vroegen een aantal stadsgenoten hoe zij nu met de coronamaatregelen omgaan. Zo vindt Reva het steeds lastiger om met de maatregelen om te gaan: “De maatregelen zijn willekeurig en slaan nergens op.”

Verwarrend

Ook Jos sluit zich daarbij aan. “De regels zijn soms zo verwarrend, dat het lastig wordt om je eraan te houden. Ik probeer het wel, maar ik merk dat ik er ook losser in word. Zo ben ik laatst met een groepje vrienden in het park gaan chillen, wel op anderhalve meter afstand.” Ook Tim merkt dat hij soepeler omgaat met de regels: “Ik merk nu dat ik sneller dichtbij mensen sta of mensen toelaat.”

‘We mogen niet klagen’

Desondanks geeft ook een groot deel aan zich nog steeds goed aan de regels te houden. Zo ook Genia: “Leuk is anders, maar het gaat goed. Ik mag niet klagen. Ik vind dat we nog lang niet klaar zijn om met zijn allen naar de kroeg te gaan. Ik werk ook dat er nogal wat nonchalante mensen zijn, bijvoorbeeld in de Albert Heijn, die zich niks van de regels aantrekken. Gelukkig zijn ze wel in de minderheid.” Liset: “Ik houd me er nog steeds aan. We mogen als Nederlanders niet zo klagen, het kan nog erger.”

Hoe ga jij ermee om?

Hoe ga jij om met de coronamaatregelen? Ben je er soepeler in geworden of juist niet? We zijn benieuwd!

Lees ook:

Uit eten of terrasje pakken: zo ziet de Eindhovense horeca eruit per 1 juni

Het is officieel: op 1 juni om 12.00 uur gaat de Eindhovense horeca weer open! Feestcafés, clubs en ...

Ook Eindhoven Centraal is coronaproof gemaakt: zo ziet het er nu uit (foto’s)

Na de Eindhovense binnenstad, was vandaag ook Eindhoven Centraal aan de beurt om als station coronap...
binnenstad eindhoven

Gele lijnen, city-hosts en ledschermen: zo ziet winkelen in de binnenstad er nu uit

In de anderhalvemetermaatschappij is ook de gemeente Eindhoven hard op weg naar een 'nieuwe' binnens...

adv.