Miriam van Veggie Reporter is genomineerd voor een heuse Vegan Award: ‘Echt een eer’
De Eindhovense blogger Miriam Groot (24) van Veggie Reporter is genomineerd voor een Vegan Award in de categorie Beste Socialmedia Content!...
Het woord influencer zie je vandaag de dag steeds meer voorbij komen. Wie zijn deze mensen met zoveel volgers op social media en hoe ziet hun leven eruit? In onze nieuwe rubriek maak je kennis met een aantal Eindhovense influencers. Vandaag vertelt Jessie Oosterbosch (30), online beter bekend als Brunchchick, over haar foodblog: “Normaal zou ik het hele weekend bezig zijn met restaurants bezoeken.”
Jessie heeft nu ongeveer 2,5 jaar haar account Brunchchick op Instagram met ruim vijfduizend volgers. De liefde voor eten heeft ze niet van een vreemde. Jessie: “Ik kom uit een Indonesische familie. Hier draait alles om eten, eten en nog eens eten. Van mijn opa en oma leerde ik de fijne kneepjes van het Indonesisch koken door te proeven, ruiken en zelf mee te helpen.”
Tekst loopt door onder de foto
Uiteindelijk leerde Jessie haar vriend, Sebastiaan, kennen. “Hij is echt mijn food-match. Samen aten we bij alle Eindhovense hotspots en plaatsten we het eten op Instagram om familie en vrienden te laten zien waar we allemaal geweest waren. Ik dacht dat mijn vrienden en familie wel genoeg hadden van al die plaatjes. Ik besloot een nieuw Instagramaccount aan te maken waar ik alles over eten kon plaatsen. Ik had nooit gedacht dat het zo groot zou worden!”
Op Jessie’s pagina vind je allerlei kleurrijke foto’s van smakelijke gerechten. Het duurde wel even voordat ze haar eigen stijl had ontwikkeld. “In het begin probeer je van alles. Vanaf de duizend volgers begon ik na te denken over wat nou eigenlijk ik wil communiceren via mijn account. Eerst plaatste ik vaak een gezonde tip of recept, maar als ik ergens ga eten, bestel ik nooit een salade. Ik hou meer van lekker, bourgondisch eten. Daarnaast wilde ik mijn Instagram ook meer persoonlijk maken. Dat mensen mij ook benaderen voor tips als ze niet weten waar ze moeten eten.”
Tekst loopt door onder de foto
Dit bericht bekijken op Instagram
Voor corona was Jessie ieder weekend bezig met het uitproberen van allerlei restaurants. “Mijn vriend Sebastiaan heeft ook een foodinstagram, thefoodrecruit. Normaal zouden we van vrijdag tot en met zondag op pad zijn. Dan proberen we allerlei restaurants, koffietentjes en lunchrooms uit. Soms worden we ook uitgenodigd om een nieuwe kaart of gerecht te proberen, nu kan dat natuurlijk even niet. Zondag is mijn vaste dag om mijn content voor de aankomende week in te plannen. Daarnaast werk ik ook als freelance social media specialist. .”
Door de lockdown zijn er helaas geen leuke tentjes open om te bezoeken. Dat weerhield Jessie niet om toch door te gaan. “Ik heb in oktober een horecaweek georganiseerd. Restaurants in Eindhoven konden zich bij mij aanmelden en dan zou ik ze een halfuur promoten op mijn Instagramaccount. Dat was een groot succes: uiteindelijk werden het twee weken. Ik vond het heel fijn dat ik ook iets terug kon doen voor de plekken waar ik altijd lekker gegeten heb!”
Tekst loopt door onder de foto
Jessie vindt het moeilijk om haar favoriete brunchspot in Eindhoven te kiezen: “Er zijn heel veel goede plekken, maar ik vind Meneer de Boer, Anne&Max, Streetfood, Thym en Lucie altijd heel lekker.” Jessie deelde eerder al haar top 10 hotspots in Eindhoven met ons. Het artikel vind je hier.
In onze gids
Nu geopend
Nu gesloten
Nu gesloten
Populaire rubrieken