Leuk volgens Zwarte Piet: Pepernotenwinkel en lange schoorstenen

Door Arno de Natris 2 december 2017

De beste tips en de mooiste plekjes, locals kennen die! Daarom vragen we Eindhovenaren naar hun hotspots. Deze week een tijdelijke local: Zwarte Piet. Nu hij in Eindhoven is zijn we wel benieuwd, waar vertoeft hij graag?

<< < Pagina 1 / 5 >
⟵ swipe swipe ⟶

De mooiste schoorstenen van Eindhoven

energiecentrale van berlo
Foto: indebuurt.nl

“Er staan twee prachtige joekels van schoorstenen bij het Strijps Bultje. Dit is de ultieme pietenchallenge. Het gat is ook groot genoeg voor de enorme cadeaus die de laatste jaren op de verlanglijstjes staan. Ook ben ik heel blij dat ze niet meer als schoorsteen in gebruik zijn. Scheelt toch weer een verschroeid pietenpak.”

Natuurlijk: De Pepernotenwinkel van Van Delft

“In Spanje bakken we containers vol pepernoten en die verschepen we dan naar onder meer Eindhoven. De kruidnoten met een smaakje kopen we in bij Van Delft in de Heuvel. Mijn favoriet? Witte chocoladekruidnoten.” Deze dus.

Van Delft – De Pepernotenfabriek conceptstores

Nu open10:00 - 18:00

De Heuvelgalerie 153, Eindhoven

Bekijk meer:conceptstores

Senora Rosa en Hizmet Bakkerij

Foto: Wikimedia Commons

“U weet het vast wel, Sinterklaas was in een vorig leven een Turkse bisschop. Als Nederlanders naar Turkije of Spanje op vakantie gaan dan zoeken ze Fred Kroket of een café met Douwe Egbertskoffie op. Het is met ons niet anders als wij naar Nederland komen. We lunchen bij Hizmet en als we de eerste duizend schoenen gevuld hebben gaan we lekker dineren bij Senora Rosa.”

Señora Rosa spaanse restaurants

Nu open17:00 - 00:00

Edenstraat 13, Eindhoven

Bekijk meer:spaanse restaurants

Hizmet bakkerij bakkers

Nu open08:00 - 20:00

Kruisstraat 77, Eindhoven

Bekijk meer:bakkers

De sportschool

Essink sportcentrum in Eindhoven

“Je kunt niet ongetraind al die daken op natuurlijk. Levensgevaarlijk! En dan moet je met zo’n excentrieke, lieve maar zeker ook veeleisende manager altijd topfit en scherp blijven. Ik ga graag fitnessen in de gymboutique van Essink.”

Essink sportcentrum sportcentra

Nu open08:30 - 22:30

Toon Schroderlaan 2, Eindhoven

Bekijk meer:sportcentra

Victoria’s Secret op Eindhoven Airport

Foto: ANP

“U denkt toch zeker niet dat we echt dat hele stuk met de boot reizen van Spanje naar Eindhoven en weer terug als er een fijn vliegveld om de hoek is? Scheelt wel iets: drie uurtjes vliegen of twee weken op zo’n schuit… En als ik dan toch even moet wachten op Eindhoven Airport, dan kies ik iets moois uit voor Mevrouw Piet bij Victoria’s Secret.”

Victoria’s Secret Eindhoven Airport kledingwinkels

Nu open07:00 - 20:00

Luchthavenweg 25, Eindhoven

Bekijk meer:kledingwinkels

Neem jij ons ook eens mee naar jouw Eindhovense hotspots? Meld je aan via [email protected] en zo ontdekken we met z’n allen onze boeiende stad. 

 

 

 

<< < Pagina 1 / 5 >
⟵ swipe swipe ⟶

adv.