Leuk volgens local Yvonne: ‘Ik heb smaakpapillen waar ik het bestaan niet van wist’

Door Rachèl Sloven 12 januari 2019

De beste tips, die komen van locals. Want wie in een stad woont én leeft, kent vaak de allerleukste plekken. Deze week vertelt Yvonne Ekdom (37) over haar favoriete adresjes in Eindhoven. Ze houdt van gezellige cafeetjes met échte mensen en zoekt naar Franse chansons. Brengt ze jou op nieuwe ideeën?

<< < Pagina 1 / 6 >
⟵ swipe swipe ⟶

Café het Rozenknopje

Café het Rozenknopje
Foto: Facebook Café het Rozenknopje

“Dit is een heel fijn café om na je werk even een wijntje te drinken, of om iets te eten. Het eten is er altijd goed en niet ingewikkeld, precies zoals je zou willen in een eetcafé. Verder kun je er mensen kijken. Het doet me denken aan het programma ‘Het Schaap met de Vijf Poten’, met van die vaste stamgasten en daarnaast de mensen die komen aanwaaien: dames van middelbare leeftijd die zich hebben opgedoft voor een avondje uit, muzikanten die in de Rozenknop gaan optreden die avond én jongelui die hier hebben afgesproken om de vrijdagavond in te luiden. De mensen zijn gewoon lekker op café.”

Café ’t Rozenknopje cafés

Nu open12:00 - 02:00

Hoogstraat 59, Eindhoven

Bekijk meer:cafés

De CD-Theek

CD Theek Eindhoven
Foto: Facebook CD Theek

“Mijn bedrijfje in vintage kleding heet ‘Ca Plane Pour Moi’. Ik heb daar tasjes van, bedrukt en wel. Ik liep een tijd geleden de CD-theek binnen met zo’n tasje aan mijn arm en reken een lp van een Franse zangeres af, waarop de man achter de toonbank vroeg: “Zeg, heb jij dat singletje van Ca Plane eigenlijk wel? Want dat heb ik hier vast wel liggen.” Hij begon te zoeken en na een tijdje concludeerde hij dat hij het toch niet had. Hij noteerde mijn telefoonnummer en beloofde me te bellen als hij het ooit tegenkwam. Maanden later kreeg ik een telefoontje, ik had er geen seconde meer aan gedacht: “Ik heb een exemplaar in de winkel. Zal ik deze voor u reserveren?” Ik was er ondersteboven van. Toen ik aankwam om het te kopen stond het achter de toonbank: ‘Gereserveerd voor Yvonne vier euro’. Dat vind ik echt goud.”

CD Teek Eindhoven winkelen

Nu gesloten11:00 - 18:00

Kleine Berg 52 , Eindhoven

Bekijk meer:winkelen

Lucifer

Foto: Lucifer Specialty

“Hier hangt een soort huiskamergevoel. Het doet ook wel een beetje Berlijns aan. Dit koffietentje is een soort ontmoetingsplaats geworden. Veel verschillende mensen komen hier koffie drinken. Van die ene chique boutique-eigenaar van op de hoek, tot de schilder van hiernaast (die elkaar dan toch weer blijken te kennen). Iedereen houdt toch van een lekkere straffe bak koffie? En ze schenken hier niet zomaar een bakkie. Nee, ze hebben er werkelijk nog verstand van ook.”

Lucifer koffiebars

Nu gesloten08:00 - 18:00

Kleine Berg 47, Eindhoven

Bekijk meer:koffiebars

Varna wijnen

Foto: Facebook Varna Wijnen

“Stel dat je een keer echt een lekkere wijn nodig hebt, maar je hebt er de ballen verstand van, zoals ik: dan ga je naar Varna Wijnen. Daar werkt naast Varna ook Irene Oostdam. Irene laat je een wijn proeven, kijkt je vol verwachting aan en wacht tot je je mening geeft. Als je die hebt gegeven zegt ze: “ja, maar proef ‘m nou eens nadat je dit plakje worst hebt gegeten” En… jawel! Ze weten daar smaakpapillen aan te zwengelen waarvan ik niet eens wist dat ik ze had Geweldig hoe deze dames mij op een stralende manier het verschil uit kunnen leggen tussen al die wijnen. Het is me een tussenstop tussen mijn werk en huis meer dan waard.”

Varna Wijnen slijterijen

Nu gesloten11:00 - 19:00

Hoogstraat 103, Eindhoven

Bekijk meer:slijterijen

Eetcafé Bommel

Budget uit eten Eindhoven
Foto: Café Culinair Bommel (Facebook)

“Een van de weinige in oude café’s in Eindhoven waar alles toch eigenlijk vrij nieuw is. De oude tegeltjes, de Frans-Belgische sfeer, de stamgasten aan de bar, die ene leukerd áchter de bar. Echt een fijne tent. Ik herinner me de vele geweldige carnavalsnachten; het café stond er bol van de mensen. Dronken, verliefd, nachtenlang deinend op de muziek, alsof we op een boot zaten die uiteindelijk toch ten onder dreigde te gaan naarmate de laatste carnavalsnacht naderde. Maar over tot de orde van de dag: het eten is prima. Vlees vis of vega. Niks geen poppenkast.”

Eetcafé Bommel cafés

Nu open16:00 - 02:00

Kleine Berg 32, Eindhoven

Bekijk meer:cafés

Second Floor

Second Floor
Foto: Facebook Second Floor

“De plek waar ik werk én de plek waar ik zelf als 17-jarig meisje al zocht naar mooie vintage- of tweedehands kleding. Een warm bad, waar ik zelf altijd graag kwam, en waar ík nu mensen help om kleding te zoeken die bij ze passen en waar ze zich lekker in voelen. Een plek ook waar paradijsvogels komen. Dat zijn bijzondere mensen die soms alleen komen voor een praatje, of die op zoek zijn naar dingen die ze in de stad niet zullen vinden. Een plek waar nieuwe én gebruikte kleding meegenomen wordt op reis in de tijd. Een mooi beeld vind ik dat. Ik werk er met heel veel plezier.”

Heb jij nou ook van die favoriete plekken die je graag met heel Eindhoven wil delen? Laat het ons dan weten. Vinden we leuk!

Second Floor vintage

Nu gesloten11:00 - 18:00

Hoogstraat 36, Eindhoven

Bekijk meer:vintage
Favorieten Geraldine

Leuk volgens local Geraldine: ‘Al 20 jaar een biefstukje van Manders’

De beste tips, die komen van locals. Want wie in een stad woont én leeft, kent vaak de allerleukste ...
renee schmeetz

Leuk volgens local Renee: ‘Bij het nieuwe restaurant Gezana kun je met je handen eten!’

De beste tips, die komen van locals. Want wie in een stad woont én leeft, kent vaak de allerleukste ...
Eindhoven vroeger

9 x herken jij deze Eindhovense straten uit de oude doos?

Wij Eindhovenaren kennen de stad op ons duimpje. Toch? In de loop der jaren is onze lichtstad alleen...
<< < Pagina 1 / 6 >
⟵ swipe swipe ⟶

Meer over

Favorieten van

adv.