Leuk volgens local Willem: ‘Ik ga hier nooit zonder schijfje de deur uit’

Door Ankie de Turck 15 september 2018

De beste tips, die komen van locals. Want wie in een stad woont én leeft, kent vaak de allerleukste plekken. Deze week vertelt voetbalfan Willem over zijn favoriete adresjes in Eindhoven. “Met een bekertje bier in je onderkoelde hand, met je vrienden foeterend over elke slechte pass, is een potje voetbal in het Jan Louwers Stadion nagenoeg altijd de moeite waard.”

Pagina 1 / 5
⟵ swipe swipe ⟶

CD Teek

Willem de Brouwer
Foto: CD Teek

“Met stip op 1: de CD Teek. Sinds mijn tienerjaren ga ik prat op het kopen van cd’s. En dan met name hiphopplaten. Maar waar vind je ze tegenwoordig nog in een fysieke zaak? Op de Kleine Berg dus. Tweedehands en nieuw: de voorraad is altijd dik in orde. En nooit ga ik zonder schijfje de deur uit.”

Godfried de Vocht

Bakkerij Godfried de Vocht
Foto: indebuurt

“Ik ben dol op brood. Echt brood, welteverstaan. Dat haal je in mijn ogen bij de bakker. Ik ga wekelijks naar Godfried de Vocht, te vinden op het Trudoplein. De dames achter de balie zijn echt behulpzame schatten. Ik kom er graag.”

Effenaar

Emoves Eindhoven

“Fijne tent. Netjes, lekker overzichtelijk en ze organiseren leuke activiteiten. Onlangs nog naar Boogiedown, Rico & Sticks en Arrested Development geweest. Als het niet hiphop-gerelateerd is, bezoek ik met mijn vrienden zo nu en dan de 80’s/90’s feestjes. Altijd gezellig.”

FC Eindhoven

Willem de Brouwer
Foto: FC Eindhoven

“Als voetballiefhebber breng ik graag een bezoekje aan een stadion. Dan vind ik het kneuterige FC Eindhoven gezelliger dan bijvoorbeeld PSV. Met een bekertje bier in je onderkoelde hand, met je vrienden foeterend over elke slechte pass, is een potje voetbal in het Jan Louwers Stadion nagenoeg altijd de moeite waard.”

Hizmet

Ontbijtbuffet bij Grill@Hizmet
Foto: Grill @ Hizmet (Facebook)

“Een collega van mij attendeerde mij op Hizmet, een kebabzaak in de Kruisstraat. Dus ben ik daar een keer naartoe gegaan en dat beviel bijzonder goed. Aardig personeel en een lekker broodje kebab. Dus die mag je gerust toevoegen aan het top-5 lijstje.”

Lees ook:

Caroline Maandag

Leuk volgens local Caroline: ‘Tequila drink je nooit alleen!’

De beste tips, die komen van locals. Want wie in een stad woont én leeft, kent vaak de allerleukste ...
Simon de Turck

Leuk volgens local Simon: ‘De mooiste plekjes vind je langs de Dommel’

De beste tips, die komen van locals. Want wie in een stad woont én leeft, kent vaak de allerleukste ...
Pagina 1 / 5
⟵ swipe swipe ⟶

adv.