Eindhoven

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Leuk volgens local Pim: ‘Eindhoven is bij uitstek een stad om te voet te verkennen’

Door Chloë van der Smitte 16 november 2019

De beste tips, die komen van locals. Want wie in een stad woont én leeft, kent vaak de allerleukste plekken. Zo ook Pim Hoff (32) die deze week zijn favoriete Eindhovense spots deelt!

Pagina 1/6
⟵ swipe swipe ⟶

Dit is Pim Hoff

 

De geboren en getogen Eindhovenaar deelt op zijn Instagramaccount de meest sprookjesachtige natuurkiekjes. Guess what? De meeste zijn gewoon in en rondom Eindhoven gemaakt. Pim: “Eindhoven is een stad waarin natuur en cultuur in elkaar overlopen. Omringd door bossen en dooraderd met parken, is het bij uitstek een stad om te voet te verkennen. Dat heeft ook nog eens als voordeel dat alles langzamer gaat en je dus meer tijd hebt om de omgeving in je op te nemen. De stad kent meer verrassende plekken dan je misschien zou denken: de natuur ligt er binnen handbereik.”

Op ontdekkingstocht gaan doet Pim het liefst met zijn hond Julius. De Dalmatiër is al negen jaar Pim’s trouwe buddy en metgezel op vele wandelingen. Samen genieten ze van de omgeving van Eindhoven.

Benieuwd? Lees dan snel verder voor beste wandelplekjes. Grote kans dat je Pim en zijn gespikkelde viervoeter hier tegenkomt!

Kosmoslaan

Pim Hoff
Foto: Pim Hoff

“Hier kun je fijn wandelen langs de Dommel. Bij uitstek een wandelgebied voor liefhebbers van watervogels. Ooievaars en ijsvogels zie je hier vooral veel. Soms vang je hier ook een glimp op van bevers en andere bijzondere waterdieren.”

Schuttersbos & Stratumse Heide

Pim Hoff
Foto: Pim Hoff

“Vanuit de wijk Tivoli loop je zo dit mooie bos- en heidegebied in. Door loopbruggen over de A67 en de A2 is het mogelijk om naar Leende, Valkenswaard en de Achelse Kluis (België) te lopen. Het Schuttersbos geeft daarmee toegang tot een veel groter gebied.”

Philips de Jonghpark

Pim Hoff
Foto: Pim Hoff

“Dé plek om op zondag te wandelen. Het deels verwilderde landschapspark is overzichtelijk maar ook gevarieerd. De paden zijn verhard zodat het ook voor minder valide bezoekers toegankelijk is. Via de Oirschotsedijk kom je in een prachtig, klein bosgebied terecht. Perfect voor als je een langere wandeling wil maken.”

Genneper Parken

Pim Hoff
Foto: Pim Hoff

“De Genneper Parken is een groene long in Gestel. Hier heb je een afwisselend bos, park en weilanden van de biologische boerderij. Daarmee is het één van de meest verrassende plekken in Eindhoven. Het gebied wordt doorsneden door de Tongelreep, de Dommel en een aantal andere kleine stroompjes. In de lente en vroege zomer zijn de bloeiende veldbloemen een aanrader!”

Strabrechtse Heide

Pim Hoff
Foto: Pim Hoff

“Voor degenen die bereid zijn om iets verder te rijden voor een wandeling, ligt aan de A67 (afslag Geldrop), onder de rook van Eindhoven, de Strabrechtse Heide met uitgestrekte heidegebieden en zandverstuivingen. Heerlijk om uit te waaien.”

Lees ook:

Inbrekers

Oh jee: Eindhoven is de minst veilige stad van Brabant

Tijd voor een extra slot op je deur of een stoere waakhond: Eindhoven is volgens de InbraakBarometer...
Eetcafé Spijker

Dit zijn de 7 best betaalbare eetgelegenheden in Eindhoven volgens Tripadvisor

Even krap bij kas? Wij maakten een overzicht van de zeven best betaalbare eetgelegenheden in onze st...
Ziekenhuis Eindhoven

Dit is het beste ziekenhuis van Eindhoven volgens de Ziekenhuis Top 100

Mocht je onverhoopt in het ziekenhuis belanden, dan zit je hier in Eindhoven gelukkig goed. Maar lie...
Pagina 1/6
⟵ swipe swipe ⟶

Meer over

Favorieten van

adv.