Eindhoven

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Leuk volgens local Margo: ‘Wat is het toch fijn dat er weer een goede viswinkel in het centrum zit’

Door Rachèl Sloven 27 april 2019

De beste tips, die komen van locals. Want wie in een stad woont én leeft, kent vaak de allerleukste plekken. Deze week vertelt eigenaresse van kledingzaak Magda, Margo Konings (40), over haar favoriete locaties in Eindhoven. Ze eet haar Dim Sum het liefst aan een ronde tafel met draaischijf en ze heeft eindelijk een sportschool gevonden waar ze wél heen gaat. Brengt ze jou op nieuwe ideeën?

Page 1/5
⟵ swipe swipe ⟶

Seabas

Seabas Eindhoven
 
“Och, wat is het toch fijn dat er weer een goede viswinkel in het centrum zit. Ik kom er graag voor allerlei soorten vis, schaal- en schelpdieren, maar ik ga er ook vaak even tussen de middag heen voor een broodje haring of een lekkere pokebowl. Die met zalm is mijn favoriet. Ik woon en werk in het centrum en vind het heel belangrijk voor de leefbaarheid dat er goede speciaalzaken voor de eet-, drink- en dagelijkse boodschappen te vinden zijn. Gelukkig steken er weer steeds meer van zulke zaakjes de kop op!”

Meer over SeaBas the urban fisher ontdekken?

SeaBas the urban fisher viswinkels

Geopend09:00 - 18:00

Grote berg 14, Eindhoven

Bekijk meer:viswinkels

Hut van Mie Pils

 
Foto: Google Maps
“Sinds onze hond Bettie deel uitmaakt van ons huishouden gaan we vaak wandelen. Voorwaarde is dat er voor de baasjes een beloning achteraf is. Meestal in de vorm van een speciaalbiertje en bitterballen. En zo is een hobby ontstaan om op onze vrije zondagen fijne boshutten te bezoeken. De beste boshut die het dichtst bij Eindhoven is, is natuurlijk de Hut van Mie Pils in Waalre. Hier is het ’s zomers heerlijk op het terras. In de winter kun je er prima opwarmen na een potje glibberen op het ijs.”

Meer over Hut van Mie Pils ontdekken?

Hut van Mie Pils restaurants en horeca

Vandaag gesloten

Leenderweg 1, Waalre

Bekijk meer:restaurants en horeca

De Boekenberg

Foto: Boekenberg (Facebook)
“Om mijn eigen leeshonger te stillen ga ik naar boekhandel Spijkerman aan de Kleine Berg. In dezelfde straat zit nog zo’n pareltje, namelijk De Boekenberg. Dit is dé kinderboekenwinkel van Eindhoven. Menig neefje, nichtje, vriendje en vriendinnetje heb ik al blij kunnen maken met een prachtig boek van hier. Ook voor leuke postkaarten is dit een fijn adres.”

Meer over De Boekenberg ontdekken?

De Boekenberg boekhandels

Geopend12:00 - 18:00

Kleine Berg 48 Tel: +31(0)40 245 62 61 e-mail: [email protected], Eindhoven

Bekijk meer:boekhandels

Essink City Gym

“Mensen die mij langer kennen, zullen wel even met hun ogen moeten knipperen, maar ja, ik wil hier dus ook echt een sportclub aandragen! Ik heb alles al geprobeerd: van tennis, yoga, turnen, boksen… maar ik hou het nergens vol en weet altijd wel een excuus te verzinnen waarom ik niet hoef te gaan. Het regent, te warm, te koud, te vroeg, te laat. Nu sport ik al een tijdje trouw bij Essink City Gym op de Willemstraat. Het is er rustig en ik kan er in mijn eigen tempo sporten. Ik hoef ook nergens bij na te denken, want alles is op mijn lijf afgestemd. Ik heb er lol in.”

Meer over Essink City Gym ontdekken?

Essink City Gym sportscholen

Geopend08:30 - 22:00

Willemstraat 22, Eindhoven

Bekijk meer:sportscholen

New Oriental Food City

 
“Ik eet graag buiten de deur. Zarzo is al lange tijd favoriet, maar we hebben onlangs New Oriental Food City ontdekt. Een heerlijke Chinese guilty pleasure met felle verlichting. Een Walhalla voor Dim Sum liefhebbers. De gerechtjes met inktvis en Peking eend zijn heerlijk! Dit alles onder het genot van een Chinees biertje en het liefst aan een ronde tafel mét draaischijf.”
Heb jij nou ook van die favoriete plekken die je graag met heel Eindhoven wil delen? Laat het ons dan weten. Vinden we leuk!

Meer over New Oriental Food City ontdekken?

New Oriental Food City chinese restaurants

Geopend12:00 - 23:00

Heuvel Galerie 103, Eindhoven

Bekijk meer:chinese restaurants
lees ook:

Leuk volgens local Erwin: ‘Homo, hetero, bi of travestiet: het maakt niets uit’

De beste tips, die komen van locals. Want wie in een stad woont en leeft, kent vaak de allerleukste ...
Michel L'Ortye

Leuk volgens local: Michel L’Ortye “Als ik nieuwsgierig ben, krijg ik het mee naar huis”

De beste tips, die komen van locals. Want wie in een stad woont en leeft, kent vaak de allerleukste ...
Favorieten Geraldine

Leuk volgens local Geraldine: ‘Al 20 jaar een biefstukje van Manders’

De beste tips, die komen van locals. Want wie in een stad woont én leeft, kent vaak de allerleukste ...
Page 1/5
⟵ swipe swipe ⟶

Meer over

Favorieten van

adv.