Leuk volgens local Leo: “Het Klokgebouw is de rode draad in mijn leven”

Door Ankie de Turck 21 juni 2017
<< < Pagina 1 / 5 >
⟵ swipe swipe ⟶

Via Google kun je van alles vinden over onze stad, maar de beste tips komen toch van de inwoners zelf. Deze week deelt boeker én evenementenorganisator Leo Hoeksema van Bureau Zwaardvis zijn favoriete plekjes in Eindhoven. ‘Don Leo’ heeft er zin in, zoveel is duidelijk als hij plaatsneemt op zijn praatstoel. “Maar als ik aan favoriete plekjes denk, denk ik voornamelijk aan eten, dat is niet de bedoeling zeker? Nou hoewel, ik weet wel meer, komt goed.” Gaan we:

Falafel Masters

Leo Hoeksema

“De beste falafel in Eindhoven en omstreken, dat durf ik gewoon te zeggen. Deze mensen stoppen zoveel liefde in wat ze verkopen, en dat proef je. Voor een vegetariër als ik, die ook nog eens om de hoek woont, is dit natuurlijk ideaal. Doordat ze zo professioneel te werk gaan zul je iets langer moeten wachten dan bij de gemiddelde falafel tent, maar het is het meer dan waard. Beloofd.”

Falafel Masters restaurants en horeca

Nu gesloten11:30 - 21:00

Edisonstraat 131-133, Eindhoven

Bekijk meer:restaurants en horeca

Brooklyn Square

Leo Hoeksema

“Dit is nu zo’n mooi voorbeeld van een oud pand dat een nieuwe functie heeft gekregen. Het oude wijkgebouw aan de Wattstraat in Woensel-West is een echte hotspot geworden. Er zijn meerdere bedrijven in gevestigd, waaronder Freebird Tattoo en een pizzeria. Laatst was er een open dag met muziek. Komen dan toch wel 300-400 man op af hoor.” Even stil… “En toch nog even over die pizzeria: dat vind ik dus de beste van Eindhoven! Kei authentiek. Zelfs onze Italiaanse vrienden waren onder de indruk. Dat wil wel wat zeggen, toch?”

Guilty Pleasures

Guilty Pleasures EIndhoven

“Op de Gestelsestraat zit Guilty Pleasures. Een ouder stel maakt hier de friet en de sauzen maar ook de meeste snacks zelf met lokale producten. En een pássie dat die mensen hebben voor hun ambacht, niet normaal! Zo mooi om te zien. Ze zijn ook nog eens hartstikke lief, als je vragen hebt nemen ze uitgebreid te tijd om je uit te leggen waar hun ingrediënten vandaan komen. De menukaart is ook totaal niet standaard. Je kunt er bijvoorbeeld een risottobal eten. Nou, die zie ik niet vaak in een andere friettent hoor. Jij wel?”

Guilty Pleasures snackbars

Nu gesloten12:00 - 21:00

Gestelsestraat 94, Eindhoven

Bekijk meer:snackbars

Het Klokgebouw

Klokgebouw Eindhoven

“Het Klokgebouw is mij heilig, ik heb het zelfs op mijn been laten tatoeëren, haha. Dit is de plek waar ik mijn vrouw heb leren kennen, waar ik heb gewoond en nog steeds werk. Hier is het allemaal begonnen met Speedfest en daarna heb ik er nog meerdere evenementen mogen organiseren. Ik beheer het gebouw nog steeds, trouwens. Het is, naar mijn mening, het mooiste gebouw van Eindhoven. Het heeft iets iconisch en het geeft reuring aan de stad, dankzij de concerten en festivals die er gegeven worden.”

Het Vonderke

“In het kleine buurtcafé het Vonderke wordt een elke maand een singer-songwriter avond georganiseerd. In juli en augustus even niet, maar vanaf september gaan ze er weer tegenaan. Het is een klein café en dat maakt het op een goede manier intiem en sfeervol. Het is altijd leuk om hier nieuw talent te ontdekken, dat is mijn baan ook natuurlijk. Björn van der Doelen presenteert deze avonden altijd. Doet-ie goed. En hier ook weer die fijne mix van mensen. Sta ik daar met mijn hippe kapper aan de ene kant en de lokale alcoholist aan de andere. Ik hou d’r van.”

Café ’t Vonderke cafés

Nu gesloten16:00 - 01:00

Lodewijk Napoleonplein 9, Eindhoven

Bekijk meer:cafés
<< < Pagina 1 / 5 >
⟵ swipe swipe ⟶

adv.