Leuk volgens local Geraldine: ‘Al 20 jaar een biefstukje van Manders’

Door Ankie de Turck 6 oktober 2018

De beste tips, die komen van locals. Want wie in een stad woont én leeft, kent vaak de allerleukste plekken. Deze week vertelt lekkerbek Geraldine Suijkerbuijk over haar favoriete (eet)plekken in Eindhoven. “De Woenselse berliner van Beerens is goddelijk. Die heb ik al bijna op voor ik thuis ben.”

<< < Pagina 1 / 5 >
⟵ swipe swipe ⟶

Het dagmenu van Eetcafé Bommel

Favorieten van Geraldine

“Dit is denk ik wel het meest authentieke (eet)café van Eindhoven. Ik heb er 25 jaar gewerkt. Voor maar €15,50 eet je er een voor- en hoofdgerecht. En omdat er verschillende koks werken is het menu heel afwisselend. Elke dag rond 13.00 wordt via Facebook bekendgemaakt wat het menu van die dag is. Bel wel even van tevoren, want Bommel is nogal in trek.”


Meer over Eetcafé Bommel ontdekken?

Eetcafé Bommel cafés

Nu open16:00 - 02:00

Kleine Berg 32, Eindhoven

Bekijk meer:cafés

Dé Woenselse Berliner

Favorieten van Geraldine

“Een onsje berliner, daarvoor rijd ik met liefde naar slagerij Beerens op de Kruisstraat. De Woenselse berliner wordt daar nog zelfgemaakt, naar origineel recept. Zó lekker! Vooral als je het net gekocht hebt. Van die verse plakken. De helft eet ik sowieso al op in de auto omdat ik niet kan wachten. En omdat ik het vers het lekkerst vind eet ik de rest uiterlijk de volgende dag. Is het op, dan spring ik weer in de auto…”


Meer over Slagerij Beerens ontdekken?

Slagerij Beerens slagers

Nu gesloten08:30 - 18:00

Kruisstraat 112, Eindhoven

Bekijk meer:slagers

Een roseetje bij het Stadspaviljoen

Favorieten van Geraldine

“Je kunt hier heerlijk zitten op het terras met uitzicht op het Stadswandelpark. Op elk moment van de dag. ’s Ochtends lees je er op je gemak de krant en ’s avonds kun je aanschuiven voor de daghap. Ik ga er regelmatig een een Club Sandwich eten als ik met de hond aan het wandelen ben. Die is er overigens ook hartstikke welkom. En terwijl ik dan van mijn rosé of cappuccino nip kijk ik naar de oudjes die er jeu-de-boulen en bridgen. Hoe gezellig!”


Meer over Stadspaviljoen ontdekken?

Stadspaviljoen restaurants en horeca

Nu open10:00 - 00:00

Alberdingk Thijmlaan 1, Eindhoven

Bekijk meer:restaurants en horeca

Allemanskoekjes van Bakker Meelmuts

Favorieten van Geraldine

“Voor de ham/kaas croissants en het pompoenpittenbrood ga ik dan weer naar Tongelre, naar bakker Meelmuts. Het brood wordt daar nog ambachtelijk gebakken en dat proef je. En als ik daar toch ben trakteer ik mezelf altijd op Allemanskoekjes. Kleine koekjes met cashewnoten en rozijnen, op basis van speltbloem. Voor mijn gevoel is dat dan gezonder, haha.”


Meer over Bakker Meelmuts ontdekken?

Bakker Meelmuts bakkers

Vandaag gesloten

Tongelresestraat 403, Eindhoven

Bekijk meer:bakkers

Friet met Duitse biefstuk en pepersaus bij Manders

Favorieten Geraldine

“Al zeker twintig jaar kom ik bij Cafetaria Manders. Daar eet ik altijd hetzelfde: een Duits biefstukje met friet, Belgische mayonaise en pepersaus. En dan daarnaast een roestvrijstalen bakje met een gemengd slaatje. Een tijd geleden zijn de oude eigenaren met pensioen gegaan, maar ze hebben net zolang gewacht tot er iemand kwam die de zaak op precies dezelfde manier voort wilde zetten. Ze hebben de nieuwe eigenaren zelf ingewerkt. Met resultaat, want het is er nog net zo lekker als altijd.”


Meer over Cafetaria Manders ontdekken?

Cafetaria Manders snackbars

Vandaag gesloten

Hoogstraat 133-A, Eindhoven

Bekijk meer:snackbars

Lees ook:

gezana

6 x lekker eten volgens Eindhovense locals

Geen zin om te koken of heb je zin in een lekkere lunch? Good for you, want in Eindhoven hebben we h...

Leuk volgens local: Wat zijn jóuw Eindhovense hotspots?

De beste tips, die komen van locals. Want wie in een stad woont en leeft, kent vaak de allerleukste ...
<< < Pagina 1 / 5 >
⟵ swipe swipe ⟶

adv.