Leuk volgens local Diane: ‘Het is een genot om over de Leenderheide te wandelen’

Door Rachèl Sloven 9 februari 2019

De beste tips, die komen van locals. Want wie in een stad woont én leeft, kent vaak de allerleukste plekken. Deze week vertelt praktijkverpleegkundige Diane Waarma (45) over haar favoriete adresjes in Eindhoven. “Een aanrader om eens naar het Muziekgebouw te gaan op zaterdag.”

<< < Pagina 1 / 5 >
⟵ swipe swipe ⟶

Muziekgebouw Eindhoven

Muziekgebouw Eindhoven
Muziekgebouw Eindhoven Foto: Google Maps

“Het Muziekgebouw heeft meer dan je denkt. Zo ben ik laatst naar de Blue Note Club Sessions geweest op een zaterdagmiddag. Daar trad de band Cabocubajazz van de Kaapverdische eilanden op. Kostte nog geen drie euro en was echt te gek. Blijkt maar weer dat een goed concert niet duur hoeft te zijn. Tof dat het Muziekgebouw dat organiseert en absoluut een aanrader om er eens naartoe te gaan op zaterdagmiddag.”


Meer over Muziekgebouw Frits Philips Eindhoven ontdekken?

Muziekgebouw Frits Philips Eindhoven muziek

Vandaag gesloten

*Openingstijden kunnen afwijken tijdens de feestdagen

Jan van Lieshoutstraat 3, Eindhoven

Bekijk meer:muziek

Cadeauwinkel Fraai

Fraai Winkeltje
Foto: indebuurt

“In het dorpse Stratum vind je het bijzondere cadeauwinkeltje ‘Fraai’. Een echte curiosa winkel. Ze verkopen van alles. Van babycadeautjes tot woondecoraties en prachtige sieraden. Bovendien zorgt de eigenaresse dat je cadeautje prachtig wordt verpakt. Ze vertelde me, dat ze wekelijks nieuwe producten bestelt, waardoor het telkens weer een verrassing is wat je in haar winkel kunt vinden.”


Meer over Fraai Winkeltje ontdekken?

Fraai Winkeltje cadeauwinkels

Vandaag gesloten

*Openingstijden kunnen afwijken tijdens de feestdagen

Roostenlaan 136, Eindhoven

Bekijk meer:cadeauwinkels

Hut van Mie Pils

Foto: De Hut van Mie Pils

“Een beetje zuidelijker, net in Waalre staat de Hut van Mie Pils. Een bruin café, midden in de natuur. Mijn ouders spraken in mijn jeugd al over de wandelingen die ze daar maakten en dat ze daarna neerstreken bij de hut voor een kop koffie of voor iets sterkers. Het is echt een genot om over de Leenderheide te wandelen. Nog niet zolang geleden heb ik er zelfs herten gezien. Zo mooi.”


Meer over Hut van Mie Pils ontdekken?

Hut van Mie Pils restaurants en horeca

Nu open09:00 - 22:00

*Openingstijden kunnen afwijken tijdens de feestdagen

Leenderweg 1, Waalre

Bekijk meer:restaurants en horeca

Genneper Hoeve

“Een echt Stratums succes: de Genneperparken en in het bijzonder de biologische boerderij. Ik ga er vaak even heen met vriendinnen en met de kinderen. Fijn dat je, terwijl je in de stad woont,toch even kunt voelen het is op het platteland. Soms kun je er een voorstelling of een muziekconcert bijwonen. Maar meestal lopen we gewoon even rond om de kalfjes te aaien, de varkens eikeltjes te voeren en gaan we zoeken naar eieren bij de kippen. Het leek er even op dat de boerderij niet meer toegankelijk zou worden voor het publiek, maar dat is gelukkig niet doorgegaan.”


Meer over Genneper Hoeve ontdekken?

Genneper Hoeve bezienswaardigheden

Nu open10:00 - 17:00

*Openingstijden kunnen afwijken tijdens de feestdagen

Tongelreeppad 1, Eindhoven

Bekijk meer:bezienswaardigheden

Rotishop

Foto: Sang-Lee Rotishop (Facebook)

“De Rotishop mag in dit lijstje niet ontbreken. Wanneer we geen zin hebben om eten te koken en geen zin hebben in friet, dan is de Rotishop een erg lekker alternatief. Ik ben zelf dol op de nasi, met garnalen of kip. Maar ook de Roti vis, vlees of vegetarisch is heerlijk. Daar in de zomer buiten zitten en met je bord eten genieten van de diversiteit aan mensen die voorbij wandelen over de Kruisstraat…. dat is echt Eindhoven voor mij.”


Meer over Sang-Lee Rotishop ontdekken?

Sang-Lee Rotishop restaurants en horeca

Nu gesloten15:00 - 21:00

*Openingstijden kunnen afwijken tijdens de feestdagen

Kruisstraat 106, Eindhoven

Bekijk meer:restaurants en horeca
<< < Pagina 1 / 5 >
⟵ swipe swipe ⟶

Meer over

Favorieten van

adv.