Eindhoven

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Leuk volgens local Bas: ‘De parelhoen bij de Karseboom is een aanrader’

Door Rachèl Sloven 22 december 2018

De beste tips, die komen van locals. Want wie in een stad woont én leeft, kent vaak de allerleukste plekken. Deze week vertelt copywriter en communicatiespecialist Bas Campfens (34) over zijn favoriete adresjes in Eindhoven. Hij gaat graag naar het filmhuis en is dol op het vliegveld. Brengt hij jou op nieuwe ideeën? 

Pagina 1/5
⟵ swipe swipe ⟶

Natlab

Natlab
Natlab Foto: Facebook

“Film kijken met aandacht voor de film, dat vind ik het goede aan het Natlab. Altijd een gemoedelijke sfeer, zodat je helemaal ontspannen bent als de film begint. En altijd komt er iemand voor de ‘voorstelling’ kort vertellen waar de film over zal gaan, net dat beetje extra is leuk. Ook prettig om vooraf daar te doen: eerst even bijpraten met een biertje erbij. Goed eten kan er ook, of een terrasje pakken. Het zijn meestal niet de standaard bioscoopknallers die in het Natlab gedraaid worden.”


Meer over Natlab ontdekken?

Natlab bioscopen

Geopend10:00 - 00:00

Kastanjelaan 500, Eindhoven

Bekijk meer:bioscopen

High Tech Campus, De Strip

High Tech Campus
High Tech Campus Foto: Facebook

“Al flink wat jaren banjer ik regelmatig over de High Tech Campus en het gaat nooit vervelen. Eerst kwam ik er dagelijks voor mijn werk. Nu ik mijn eigen communicatiebureau heb, ga ik er nog wel eens heen. Soms om er te werken, soms of om af te spreken met oud-collega’s voor een broodje zalm bij de zilverkleurige foodtruck. De mengeling van culturen, de mystiek rond de uitvindingen die in al die gebouwen vast en zeker gedaan worden, van jong tot oud, van hip tot niet-zo-hip, van behoorlijk slim tot superslim, alles loopt er door elkaar, eet met elkaar en praat met elkaar. ’t Is mooi om te zien. Fijn stukje Eindhoven.”


Meer over High Tech Campus Eindhoven ontdekken?

High Tech Campus Eindhoven gemeentediensten

Vandaag gesloten

High Tech Campus 1, Eindhoven

Bekijk meer:gemeentediensten

De Karseboom

Eetcafé de karseboom
Foto: Indebuurt Eindhoven

“Zo’n restaurantje waarvan ik het altijd fijn vind te weten dat het er is. Je kunt hier eigenlijk altijd voor iedere gelegenheid wel terecht. Het eten is top, gezellige ambiance. Niet te rumoerig, niet te stijfjes en vriendelijk personeel. Wat dat betreft had ik ook de Trafalgar Pub kunnen noemen, maar die kent heel Eindhoven wel en is nog wat losser. Met name de parelhoen is bij de Karseboom een aanrader! Binnenkort maar weer eens heen gaan.”


Meer over Eetcafé de Karseboom ontdekken?

Eetcafé de Karseboom restaurants en horeca

Geopend16:00 - 23:00

Grote Berg 10, Eindhoven

Bekijk meer:restaurants en horeca

Eindhoven Airport

Eindhoven Airport
Eindhoven Airport Foto: Facebook

“Misschien een wat vreemde eend in de bijt, maar ik vlieg er graag op uit en ik besefte laatst wat een enorme luxe het dan is dat er een vliegveld vlakbij is! Leuk om te doen: met een app als SkyScanner gewoon kijken welke bestemmingen vanaf Eindhoven op ‘retegoedkoop’ staan en er over denken of je daar heen zou willen. Macedonië voor €35, Letland voor €40? Je kunt het eens proberen. Daarbij heb je als Eindhovenaar door het vliegveld om de hoek altijd een goed begin van de vakantie: niet stressen over of je wel op tijd op het vliegveld aankomt.”.


Meer over Eindhoven Airport ontdekken?

Eindhoven Airport dienstverlening

GeopendHele dag

Luchthavenweg 25, Eindhoven

Bekijk meer:dienstverlening

Genneperparken

PreHistorisch Dorp
Foto: PreHistorisch Dorp (Facebook)

“Het voelt hier echt alsof je weg bent van de stad, terwijl je midden in Eindhoven zit. Jarenlang fietste ik iedere dag richting de High Tech Campus en op de heenweg, mits ik thuis op tijd vertrokken was, beloonde ik mezelf met de iets minder snelle, maar véél ontspannender route door het park. ’s Ochtends vroeg, als de mist over de velden en het water hangt, de zon nog laag is, vind ik het op zijn mooist. Met een beetje geluk kom je nog een 5.000 jaar oude Eindhovenaar tegen die zijn kamp aan het opzetten is in het prehistorisch dorp.”

Heb jij nou ook van die favoriete plekken die je graag met heel Eindhoven wil delen? Laat het ons dan weten. Vinden we leuk!


Meer over Genneper Hoeve ontdekken?

Genneper Hoeve bezienswaardigheden

Gesloten11:00 - 17:00

Tongelreeppad 1, Eindhoven

Bekijk meer:bezienswaardigheden
Pagina 1/5
⟵ swipe swipe ⟶

adv.