Leuk volgens local Annelies: ‘Neem eens tijd en moeite om de schoonheid in je eigen wijk te zien’

Door Rachèl Sloven 20 april 2019
De beste tips, die komen van locals. Want wie in een stad woont én leeft, kent vaak de allerleukste plekken. Deze week vertelt gemeente-ambtenaar Annelies Lammers (40) over haar favoriete locaties in Eindhoven. Ze houdt van Tangodansen en wandelt graag door haar eigen wijk. Brengt ze jou op nieuwe ideeën?
Pagina 1 / 5
⟵ swipe swipe ⟶

’t Schutterke in Schuttersbosch

't Schutterke
’t Schutterke Foto: Yvonne van Andel Google Maps
“Dit is een heerlijk plekje midden in de natuur om even tot rust te komen, voor of na een wandeling over de Stratumse heide. Je kunt in dit kleine houten huisje heerlijk wat eten en drinken op de zondagmiddag en als het lekker weer is, kun je er in de tuin zitten. Er is ook een verhalenmuseum. Leuk als je meer te weten wilt komen over de bewoners van Schuttersbosch.”
company]

Cafe Bommel

Eetcafé Bommel
Foto: Eetcafé Bommel
“Ik kom hier al zo’n twintig jaar. Het liefst op een doordeweekse avond om even bij te kletsen met wat vrienden. Op de kaart staan dagelijks wisselende verse vis, vlees en vegetarische gerechten. Betaalbaar, toegankelijk en vooral gezellig. Het is een echt bruin café. Die hebben we niet veel meer in Eindhoven. Het voelt altijd als thuiskomen hier.”

Meer over ’t Schutterke ontdekken?

’t Schutterke

Vandaag gesloten

Rendierveld 40, Eindhoven

Argentijnse tango bij Scala Tipo Tango

Scala Tipo Tango
Foto: Facebook Scala Tipo Tango
“Altijd al willen leren tangodansen? Dan ben je hier aan het goede adres. Sinds een paar jaar volg ik hier lessen. Op dinsdagavonden kun je oefenen mét of zonder partner en heb je de gelegenheid om dat ene pasje nog eens te oefenen in een toegankelijke setting. En op vrijdagavonden is het salon, dan draait er een dj en kun je tot diep in de nacht dansen.”
[company

Wandelen bij recreatieplas Hanevoet en Klotputten in Gestel

De dommel bij de Klotputten in Eindhoven.
Foto: Jasper Scheffers Fotografie
“Dit gebied ligt vlakbij de High Tech Campus en de Genneperparken. Het biedt wat afwisseling van alles wat je al denkt te kennen. Het ligt in de oksel van de N2, maar je ervaart hier echt natuur en rust en schoonheid.”

Een wandeling door je eigen wijk maken

Strijp-S
Foto: indebuurt
“Vaak denken we dat we ver weg moeten om iets moois te zien. Ik kan al genieten wanneer ik op een lenteavond de deur uit loop en gewoon een rondje door de wijk maak. Dan geniet ik van wat ik zie en hoor zoals mooi aangelegde voortuinen, de vogels die kwetteren en bezig zijn hun nest te maken, ooievaars in de tuin, de bloesem in de bomen. Vaak zien we dit niet, omdat we zo’n haast hebben om ergens te komen. Neem eens de tijd en moeite om de schoonheid in je eigen wijk te zien.”
Heb jij nou ook van die favoriete plekken die je graag met heel Eindhoven wil delen? Laat het ons dan weten. Vinden we leuk!
Lees ook: 
Yvonne Ekdom

Leuk volgens local Yvonne: ‘Ik heb smaakpapillen waar ik het bestaan niet van wist’

De beste tips, die komen van locals. Want wie in een stad woont én leeft, kent vaak de allerleukste ...
Willem Brouwer

Leuk volgens local Willem: ‘Ik ga hier nooit zonder schijfje de deur uit’

De beste tips, die komen van locals. Want wie in een stad woont én leeft, kent vaak de allerleukste ...
Caroline Maandag

Leuk volgens local Caroline: ‘Tequila drink je nooit alleen!’

De beste tips, die komen van locals. Want wie in een stad woont én leeft, kent vaak de allerleukste ...
Pagina 1 / 5
⟵ swipe swipe ⟶

Meer over

Favorieten van

adv.