Leuk volgens redacteur Arno: Eindhovense tunneltjes en de wijlen Stationsrestauratie

Door Arno de Natris 21 oktober 2017

“Maar wat maakt Eindhoven volgens jou zo leuk?” Ach, zo ontzettend veel… Als redacteur van indebuurt.nl kom ik dagelijks op Eindhovense hotspots. Dit zijn mijn favorieten. Het zijn er vijf. Het zouden er ook vijftig kunnen zijn.

<< < Pagina 1 / 6 >
⟵ swipe swipe ⟶

Eindhovense tunnels

Silly Walks John Cleese Dommeltunneltje
Eindhoven weet hoe je van een duistere tunnel een hotspot kan maken Foto: indebuurt.nl

Het begon met het Dommeltunneltje. John Cleese himself opende de Silly Walk-tunnel, zoals we ‘m nu beter kennen, en zo langzamerhand wordt iedere Eindhovense tunnel, inclusief de Berenkuil, veranderd in een open streetart-museum. Ooit ging je met knikkende knieën door de tunnels, nu met fototoestel.

Al die toffe, hippe koffiebarretjes

Eén van die vele toffe koffietentjes: DENF. Foto: DENF

Een heerlijke cappuccino, geserveerd door iemand die eruit ziet alsof ie tussen het koffiezetten door nog even een hoef bij een paard beslaat, en dat in een oud gebouw, liefst ooit van Philips geweest. Zo lang ik geen stukjes paardenmest in de koffie vind, kan ik wel genieten van deze koffiezaakjes. En Eindhoven heeft er heel veel van.

Park Meerland

Foto: indebuurt.nl

Misschien is dit wel het mooiste stadspark van Nederland. Nee, je vindt hier geen 250 jaar oude bomen, rozenperkjes of standbeelden uit roerige tijden. Het is een compleet nieuw park in Meerhoven, met heel veel mooie plekjes. Je kunt er op een bankje zitten bij een kabbelend riviertje. Je kunt op één van de heuvels de vliegtuigen zien opstijgen. Je kunt voetballen op de grote velden. Het wordt hier overigens binnenkort heel tof.

De Kruisstraat en Woenselse Markt

De Kruisstraat juist op een extreem rustig moment. Foto: indebuurt.nl

Als je een wereldreis wilt maken, maar geen geld hebt voor vliegtickets, dan moet je eens een zaterdag doorbrengen op de Kruisstraat en de Woenselse Markt. Tientallen restaurantjes en vele winkels (van Hema tot Hizmet, van Bruna tot de Bahar Supermarkt) maken Winkelhart Oud-Woensel, zoals het ook genoemd wordt, enorm dynamisch. Tip: emmertje aardbeien van de markt in het voorjaar!

Stationsrestauratie

De Stationsrestauratie een aantal jaren geleden. Foto: Stichting Eindhoven in Beeld

Er komt een nieuw restaurant in de radio, de zuidkant van het Station. Het hele station wordt verbouwd en authentieke elementen komen terug, zodat je weer die sfeer van 60 jaar geleden opsnuift. De Stationsrestauratie, Gare du Sud, was één van de meest sfeervolle plekken in het station. Hoge ramen en uitzicht op de taxi’s, klassieke stoelen en tafels, treincoupés en die drie ronde vensters… Laten we hopen dat het nieuwe stationsrestaurant juist geen bebaarde hoefsmid als barman krijgt (zonder alle bebaarde barista’s met leren schort hierbij te dissen). Terug naar de fifties en dan mag de trein – doe maar eens een Mat ’64 voor deze keer –  best een uurtje later komen. Sowieso wil je helemaal niet weg uit Eindhoven.

Oké dan, die andere 45….

In willekeurige volgorde mijn andere 45 Eindhovense favo’s: De Effenaar, het Evoluon, het standbeeld van Frits Philips op de Markt, het Berkenhuisje, Dynamo, Winkelcentrum Woensel, het Philips Stadion, Philipsdorp, de terminal van Eindhoven Airport, AH Strijp, Stadswandelpark, Senora Rosa, het College, Industrial 52, Blue Collar Hotel met enorme Lemmy, de Hovenring, de TU/e-campus, de Supertoll, de Tongelreep toen die nog een golfslagbad had, Bar Bistro Calypso, Igluu, Döner Duck, het mooie Gelderlandplein, Vestedatoren, Catharinakerk, Volta Galvani, Kanaalzone over een paar jaar, Riel, heel Stratum, die gele kegels vooraan op de Kennedylaan, Subway, The Strip, het 18 Septemberplein, Philips van Lenneppark, de Vlokhovenseweg, Bastani, de jungle achter de Trudokerk, Heevis, Van Dijckstraat, DAF Museum, Parktheater, de Kleine Berg, Landgoed de Wielewaal, eigenlijk wel heel Strijp-S behalve de onmogelijke parkeerplaats aan de Kastanjelaan en het paradijsje van Tom en Judy. En zo kan ik er nog 50 toevoegen. Doen?

<< < Pagina 1 / 6 >
⟵ swipe swipe ⟶