Eindhoven

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Yolanda is de meest gastvrije toiletdame van Eindhoven: ‘Ik houd van schoon én gezellig’

Door Anna van den Berg 29 juni 2020

Het is hard werken voor Yolanda en haar team. Haar toiletten in winkelcentrum HeuvelXL zijn namelijk de enige openbare toiletten die momenteel geopend zijn. Na de coronaperikelen heeft het winkelend publiek de weg naar de binnenstad weer teruggevonden met als gevolg: lange rijen voor die kleine of grote boodschap. Maar Yolanda’s gastvrijheid lijdt er niet onder, je wordt wordt even vriendelijk ontvangen. “Iedereen is heel geduldig en dankbaar, we krijgen in de Heuvel alleen maar supergasten.”

Eerder gingen we al eens op bezoek bij deze gezellige toiletdame, maar toen we hoorden dat zij nu de enige geopende toiletten bestiert, wilden we nog wel eens polshoogte nemen. Want de rijen liegen er niet om. “Soms staan mensen wel een half uur te wachten. Dan komen ze naar me toe en vertellen ze dat ze zoveel respect hebben voor wat wij hier doen. Ik zeg dan altijd dat het juist andersom is: ik heb respect voor het geduld dat mensen nu hebben met ons!”

Tekst loopt door onder de foto

Yolanda van Hout
Foto: indebuurt

Dettol is niet aan te slepen

Yolanda (54) begon ongeveer achttien jaar geleden als toiletjuffrouw. Hoewel, die naam dekt niet helemaal de lading: ze is eigenlijk meer een toiletonderneemster. Zij huurt de ruimte in de kelder van het winkelcentrum en baat die als zelfstandige uit, met hulp van haar collega’s. En daar komt een heleboel bij kijken. “Maar als je graag met mensen werkt en houdt van poetsen, dan is dit het mooiste beroep wat er is. Nu is het wel dubbel zo hard werken. We waren altijd al heel erg van de hygiëne, maar nu moeten we na elk bezoek alles grondig ontsmetten. De Dettol is bijna niet aan te slepen.”

Beetje strenger

Om de anderhalvemeterregel na te leven en om te voorkomen dat mensen teveel met elkaar in contact komen, heeft Yolanda besloten de herentoiletten niet te gebruiken. Iedereen wacht achter het rode lint tot ze toegelaten worden en maakt dan gebruik van de damestoiletten, na de handen te hebben gereinigd. “Ik ben erg op mijn gasten gesteld, maar ik ga voor honderd procent schoon en daarom ben ik nu wel streng op de coronaregels. Gelukkig reageert iedereen alleen maar heel positief. We hebben absoluut geen negatieve ervaringen gehad.”

Tekst loopt door onder de foto

Yolanda van Hout
Foto: indebuurt

Bloemen en bonbons

Het moet een beetje in je bloed zitten, vertelt Yolanda. “En je moet erg klantgericht kunnen werken. Er komt hier een internationaal publiek over de vloer en iedereen moet zich welkom voelen. Gelukkig kunnen mijn collega’s dat ook heel goed. Ik zelf houd van huiselijk binnenkomen en hier voelt het alsof ik de hele dag visite krijg. Dus we doen alles voor onze fijne gasten, iets lekkers voor de kids, en er staat haarlak, deodorant en handcrème klaar. We krijgen zoveel complimenten dat ik er soms verlegen van word. We krijgen zelfs bloemen en bonbons. Dat zijn toch superfijne complimenten!”

Lees ook:

mileustraat acht

Milieustraat Acht gaat binnenkort open en zo ziet het er straks uit!

Nog even en dan kunnen we naar de nieuwe milieustraat in Acht. Cure Afvalbeheer opent op 6 juli de p...

Wil je zien: binnenkijken in dit miljoenenpand aan de Kleine Berg dat nu te koop staat!

Heb je toevallig nog een miljoentje liggen ergens? Dan hebben wij dé droomwoning voor je gevonden. A...
Eindhoven Hoogbouw

13 x de goedkoopste woningen in Eindhoven die nu te koop staan op Funda

Op huizenjacht in Eindhoven? Dan moet je er als de kippen bij zijn! Voor degenen met een beperkt bud...

adv.