Eindhoven

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Diana van Eindhoven Doet: ‘Mijn werk is nu nog leuker dan normaal!’

Door Chloë van der Smitte 30 maart 2020

Diana van den Eijnden (42) is adviseur bij organisatie Eindhoven Doet. In deze coronacrisis ziet zij juist lichtpuntjes ontstaan in de samenleving. “Ik zit midden in de good vibes, nu is mijn werk nog leuker dan normaal.” 

“Ik help nu allerlei organisaties bij het inzetten van vrijwilligers. Dat deed ik natuurlijk al, maar het vereist nu echt een andere manier van denken, van iedereen. Daarnaast verzamel ik sinds kort coronaproof klussen. Vanuit huis kunnen vrijwilligers juist nu veel betekenen voor een ander. Je ziet al toffe burgerinitiatieven ontstaan zoals de Facebookgroep Coronahulp Eindhoven. Ik kijk nu of ik ze kan helpen.”

Tekst loopt door onder de foto

Diana met haar collega’s van onder andere Werkplaats Financiën.. Foto: Diana van den Eijnden

Veel reacties

Diana vertelt ons over een project van Humanitas dat Gesprekken van Mens tot Mens heet. “Het is opgezet voor mensen die behoefte hebben aan een praatje. Normaal gaat een vrijwilliger op bezoek, maar dat kan nu niet. Maar vanuit huis een belletje maken werkt net zo goed en het is ook nog eens veilig voor iedereen. Humanitas heeft meteen een vacature geplaatst op onze site. We kregen op dezelfde dag al dertig reacties binnen, geweldig.”

Kwetsbare doelgroepen

Het valt Diana op dat in deze tijd mensen iets voor elkaar willen betekenen. “Doelgroepen die normaal niet echt gezien worden, daar is nu oog voor. En dan heb ik het niet alleen over verzorgingstehuizen voor ouderen, maar ook over mensen in psychiatrische instellingen bijvoorbeeld. Er zijn meer kwetsbare doelgroepen, fijn dat dat nu ook aan het licht komt. Zo zie ik dus toch nog vele lichtpuntjes in deze rare tijd.”

Tekst loopt door onder de foto

Diana en collega’s als Liefdesdokters. Foto: Christine Tops-Schoenmakers

Liefdesdokter

Diana merkt dat veel mensen graag iets doen voor een ander. “Maar velen hebben daar geen tijd voor. Ik vind het zo belangrijk dat ik er prioriteit aan geef. Naast mijn werk bij Eindhoven Doet en mantelzorger zijn, werk ik als vrijwilliger bij de Liefdesdokter. Dat is mogelijk doordat het werk flexibel in te zetten is en daardoor makkelijk in mijn agenda past. In mijn zusterpak en met een vaccinatie voor zelfliefde in de aanslag, leer ik anderen over verbinden met jezelf, de ander en de wereld. Heel dankbaar werk, ik haal daar veel voldoening uit. Ik kan vrijwilligerswerk iedereen aanraden.”

Jij Doet-app

Toch snapt Diana dat het voor velen een drempel kan zijn om aan vrijwilligerswerk te beginnen. Met de nieuwe Jij Doet-app hoopt ze dat daar binnenkort verandering in komt. “We zijn al een tijd druk bezig ermee. Als het goed is, is het voor de zomer nog af. Het lijkt een beetje op Tinder: organisaties bieden klusjes aan en jij swipet naar links of recht. Het is echt flexibel vrijwilligerswerk, iets wat helemaal in de tijd past en ideaal is voor bijvoorbeeld ZZP’ers die het even rustig hebben. Ik hoop dat we hiermee een lans breken voor het mooie vrijwilligerswerk wat er is.”

Lees ook:

Hond uitlaten Eindhoven

Mooi initiatief: deze Eindhovenaren bieden coronahulp aan

Via de Facebookpagina Coronahulp Eindhoven bieden mensen extra hulp aan in deze crisistijd. Van de h...
Maarten Klinkenbijl

Maarten Klinkenbijl organiseert grote mondkapjes-naai-actie: ‘We gaan nu toch niet stilzitten’

Daar zit je dan, net als heel veel mensen, opeens met een lege agenda. Door de coronamaatregelen zag...
18 septemberplein

Winkels dicht: 5 x zo steun jij de Eindhovense ondernemers

Van restaurants, cafés en sportclubs: zeker tot en met maandag 6 april blijven ze in verband met het...

 

adv.