Eindhoven

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Tatoeëerder Robbert: ‘Mijn eigen vriendin houdt helemáál niet van tattoos’

Door Ankie de Turck 27 april 2019

Nog niet zo heel lang geleden spotten we een klein tattooshopje op Strijp-S: Twentytwo Tattoo. Tijd om eens even binnen te lopen en kennis te maken met eigenaar Robbert Brekelmans. 

De standaard eerste vraag: hoe is het allemaal begonnen? “Ik zat op het Grafisch Lyceum en had een opdracht voor fotografie. “Mijn plan was om een serie foto’s te maken bij Dragon Tattoo, maar ik wilde daar niet zomaar naar binnen lopen zonder hele goede reden. Toen heb ik me maar laten piercen en onder het mom van ‘nu ik er toch ben’ foto’s gemaakt. Toen ik die mannen aan het werk zag, wist ik meteen dat ik dat ook wilde gaan doen. In 2003 ben ik begonnen en heb ik bij verschillende shops gewerkt om ervaring op te doen. En veel op mezelf geoefend!”

Schetsblok op zijn been

Hij trekt zijn broek omhoog (nee, niet omlaag!) en laat zijn benen zien. “Mijn schetsblok. Het zelf voelen is voor mij de beste manier om het goed te leren. Ook deze op mijn knie heb ik nog niet zo lang geleden gezet, dat was de pijnlijkste. Ik had mijn vriendin eigenlijk beloofd dat er op mijn onderbenen geen nieuwe meer bij zouden komen, want die houdt helemaal niet van tattoos”, zegt Robbert lachend.

Gratis tattoo

Vorig jaar was Robbert even flink in het nieuws tijdens de Dutch Design Week. Je kon het logo van het evenement tijdens die week gratis laten tatoeëren bij hem. “Een vriend van me kwam met dat idee maar ik was er niet zo happig op omdat ik niet zo graag in de spotlight sta. Toen heeft hij achter mijn rug om mijn telefoonnummer verpreid onder diverse media. Ineens stonden er camera’s en verslaggevers op de stoep, stond ik in de krant en werd ik geïnterviewd voor tv. Dat had ik niet aan zien komen.”

Knikkende knieën

Zelfs de directeur van DDW moest eraan geloven. “Hij had met een collega de deal gesloten om samen het logo van DDW te laten tatoeëren. Zijn collega kwam niet opdagen en dus stond hij daar in zijn uppie met knikkende knieën. Uiteindelijk heeft hij de tattoo wel laten zetten en hij was er erg blij mee.” Als we Robbert vragen of hij dit jaar weer een actie gaat doen met de Dutch Desgin Week zegt hij: “Nou nee, ik wil natuurlijk niet bekend staan als degene die ieder jaar meelift op het DDW-succes. Ik neem mijn werk erg serieus en moet me uiteraard focussen op mijn klanten. Wellicht dat ik in samenwerking met de DDW iets leuks kan verzinnen. Het moet dan sowieso wel iets te maken hebben met onze stad, he? Ik ben een trotse Eindhovenaar! Ondertussen ben ik wel met wat voorzichtige plannen bezig voor als PSV dit jaar kampioen mocht worden.”

Lees ook:

Jim Orie

Jim Orie: ‘Een tatoeëerder zonder tattoos is net zoiets als een vegetarische slager’

Tattooshops schimmig en een tikje obscuur? Vijftig jaar geleden misschien, maar dat is nu écht niet ...
Frans van Och

Frans van Och tegen oom agent: ‘Nou jongen, dit is een duikboot, kun je dat niet zien?’

Heb jij die rode tractor met ijzeren wagen al eens gespot in de straten van Eindhoven? We waren beni...

adv.