Eindhoven

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Suze werkt tien jaar bij Lumiére: Ik ken dit hotel van binnen en van buiten’

Aangeboden door Boutique Hotel Lumière 10 december 2018

De Eindhovense Suze Geenen (35) groeide zo’n beetje op in het café van haar ouders, Tapperij de Bierelier. Het café wordt nu gerund door haar broer en Suze staat  wekelijks achter de bar. Veel Eindhovenaren kennen haar daarvan. Óf van Boutique Hotel Lumiére waar ze al tien jaar een van de belangrijkste gezichten is. “Ik ga al jaren met een glimlach naar mijn werk.”

Na haar toeristische opleiding zocht Suze samen met een vriendin het avontuur op en ging achter de bar en bij een sportschool werken op Curaçao. Toen haar vader ziek werd vloog ze meteen terug naar Nederland. Suze: “Ik kom uit een superhecht gezin en we steunen elkaar. Nadat ik terug was solliciteerde ik op de vacature voor receptioniste bij Boutique Hotel Lumiére. Dat ging een paar maanden later pas open. Ze vroegen of ik meehielp om het in te richten. Bedden neerzetten, matrassen sjouwen en uiteraard moest er gepoetst worden. Vandaar dat ik Lumiére van binnen en van buiten ken.”

(Tekst loopt door onder de foto)

Suze Geenen
Suze achter de balie Foto: Boutique Hotel Lumiére

Ambitieus

In januari bestaat Lumiére tien jaar. Bijna net zo lang als Suze er werkt. “Na bijna negen jaar receptie, wilde ik wat anders. Sinds een jaar ben ik verantwoordelijk voor onder andere de financiële administratie. Daarnaast controleer ik of het hotel netjes is en of alle technische mankementen zijn opgelost”, legt Suze uit. “Ik ben nu in gesprek, omdat ik het hotel meer wil runnen. Ja, ik ben nogal ambitieus en wil mezelf graag blijven ontwikkelen. Dat kan hier en dat maakt het zo leuk. Dat en het plezier dat ik met de gasten en collega’s heb. Ik sta echt achter ons concept. Je kunt wel zeggen dat ik één ben met Lumiére.”

(Tekst loopt door onder de foto)

Suze Geenen
Het gezin Geenen Foto: Suze Geenen

Horecahart

Wat dat concept is? “Lumiére is een prachtig, warm hotel met een persoonlijke en gastvrije ontvangst”, legt Suze uit. “Juist omdat we zo kleinschalig zijn, kunnen wij meer het thuisgevoel in de lichtstad creëren voor onze gasten. Mede door de uitbreiding van tien studio’s en een prachtig groot penthouse met balkon, is het voor gasten met een langer verblijf uitermate comfortabel. Ik vind het heerlijk om gasten het ultieme verblijf te geven, waarbij ze zich thuisvoelen. Zelfs de klachtenafhandeling vind ik leuk. Ja écht! Om er dan voor te zorgen dat gasten uiteindelijk wèl met een glimlach naar buiten lopen. Dat is mijn horecahart, denk ik.”

(Tekst loopt door onder de foto)

Suze Geenen
Boodschap van een tevreden gast Foto: Suze Geenen

Bruine stofjas

Suze brengt gezelligheid binnen Lumiére en ook haar brede kennis en kunde zijn onmisbaar voor zowel de gasten als de rest van het personeel. Suze: “Ik ben liefst overal bij betrokken. Zelfs op technisch vlak is er niets wat ik niet eerst zèlf probeer te maken. Ik krijg wel eens de opmerking: ‘Suus, jij krijgt van mij zo’n mooie bruine stofjas als die mannen van de technische dienst altijd dragen. Haha.” Ze heeft naast haar werk bij Lumiére een gezin met twee kleine kinderen. Een droombaan én een leuk privéleven. Nog dromen voor de toekomst? Suze: “Nee, zolang het mij en mijn mijn dierbaren maar goed gaat. Op werkvlak vind ik het fijn dat ik goed op mijn plek zit en met een glimlach naar mijn werk ga en dat is nog steeds iedere dag het geval.”


Meer over Boutique Hotel Lumière ontdekken?

Boutique Hotel Lumière hotels

GeopendHele dag

Hooghuisstraat 31a, Eindhoven

Bekijk meer:hotels

adv.