Eindhoven

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Sadia Badiei inspireert zo’n 3 miljoen volgers op YouTube: ‘Ik geloof niet in guilty pleasures’

Door Anna van den Berg 22 juni 2020

Je zou het zomaar gemist kunnen hebben, maar Eindhoven is de thuisstad van een ware YouTube-beroemdheid. De Canadese Sadia Badiee is de oprichter van Pick Up Limes en in haar prachtige video’s inspireert ze bijna drie miljoen volgers met veganistische recepten die je laten watertanden. Ook deelt ze haar kennis over voeding en visie op beter leven. “Eten moet niet alleen gezond zijn, het moet voedzaam zijn voor onze cellen én onze ziel.”

Ze zette haar eerste video begin 2017 online. Nu, zo’n drieënhalf jaar later, volgen bijna drie miljoen mensen van over de hele wereld wat Sadia maakt in haar studiokeuken in Eindhoven. Hoe kwam ze hier terecht? “Ik kom uit Vancouver en ben in Canada afgestudeerd als diëtist en voedingsdeskundige, dus ik was altijd al gefascineerd door eten. Na mijn studie besloot ik te gaan reizen en in Thailand ontmoette ik mijn Nederlandse vriend. Ik sprak de taal hier natuurlijk niet en in de periode waarin ik op m’n gemakje Nederland leerde kennen, startte ik met het bouwen van de Pick Up Limes website. Eigenlijk als een leuk, klein projectje, dus.”

Tekst loopt door onder de foto

View this post on Instagram

There’s a new video on the tube 🤓! It’s actually been quite a while since we’ve made a video in the habit-building realm, and this was the first video that Robin and I have ever made together from start to finish – we hope you enjoy it 👩🏻‍💻⁣ ⁣ In other news, I hope you are all keeping well these days. I know the past months have not been easy for many of us.⁣ ⁣ I just wanted to say thank you so so much for being part of this community and for allowing us to keep making content. Creating content for PUL is a place where I can escape to when things around me feel strange and unknown. I hope it serves as a little escape for you too. A big hug from me to you, wherever in the world you are.

A post shared by Sadia Badiei, BSc Dietetics (@pickuplimes) on

Feel good

Met haar relaxte feel good stijl legt Sadia in haar video’s en recepten de nadruk net een beetje anders dan de meeste veganistische health food blogs. “Gezond eten is gewoon heel belangrijk, dat klopt. Maar de wereld van gezond eten is soms ook overdreven geobsedeerd: als mensen dan een keertje chips of chocola eten, voelen ze zich meteen schuldig. Ik geloof niet dat er guilty pleasures zijn in eten, het is juist een plezier om te eten! Als je een keer hamburgers en friet eet met je familie bijvoorbeeld, en het is gezellig en fijn samen, dan is dat voedzaam voor de ziel.”

Niet zo streng

Als voedingsdeskundige kan ze natuurlijk alles vertellen over wat voedsel voor je kan betekenen. “Mensen waarderen dat ook heel erg, dat die informatie op feiten en wetenschap is gebaseerd. Dat wekt vertrouwen. Wat ons ook anders maakt, is dat we niet zo streng of strikt zijn. Veganisme kan snel heel extreem overkomen en wij zijn juist open en uitnodigend. Het is al geweldig als iemand één keer in de week plantaardig kookt en geniet van een recept.”

Tekst loopt door onder de foto

Sadia Badiei
Foto: Sadia Badiei

Duizend dingen te doen

Inmiddels werkt Sadia niet meer alleen, maar heeft ze teams in Nederland en Canada die haar helpen. Haar werkweek is afwisselend, zeker nu door coronamaatregelen iedereen thuis werkt. “Daarom hebben we nu een minder vaste routine rondom filmen en recepten testen bijvoorbeeld. Maar met een eigen bedrijf ben je sowieso nooit klaar, je hoofd blijft bezig en er zijn duizend dingen te doen.”

Tekst loopt door onder de video

Veel werk

Het lijkt zo makkelijk: je filmt en video, zet die online en klaar! “Dat is best een misverstand. Veel mensen vragen ons waarom we niet vaker posten, maar er komt zó veel bij kijken. De recepten moeten kloppen, we testen eerst alles zelf, dan filmen, dan editen, overal foto’s van maken, alle informatie opschrijven, uploaden naar YouTube en alle social media bijhouden… Het is geweldig om te doen, maar heel veel werk. Daarom is het ook ontzettend waardevol als mensen laten weten dat we iets voor ze betekenen. Als we horen van mensen over de hele wereld dat ze een recept hebben geprobeerd.”

Toekomstplannen

En dat is nog niet alles. Op dit moment wordt de hele website vernieuwd. “Eigenlijk is dit dezelfde website waarmee ik ooit begon, en die heeft goed dienst gedaan, maar het publiek en de inhoud zijn gegroeid en alles is een beetje uit z’n jasje gegroeid. En we werken ook aan ebooks met veel toegankelijke informatie over speciale voedingsonderwerpen.” Persoonlijk hebben Sadia en haar vriend ook nog een droom. “Het zou geweldig zijn als we op de een of andere manier in twee landen tegelijk zouden kunnen wonen, bij onze Nederlandse en Canadese families. Daar moeten we nog iets op vinden.”

Lees ook:

Philipsdorp

11 x Eindhovense straatnamen waar je spontaan dyslexie van krijgt

Hebben Bassie, Jan Smit en Tante Sidonia een straat in Eindhoven? Je zou het bijna denken. We hebben...

9 x herkenbare ergernissen tijdens het winkelen in de Eindhovense binnenstad

Oké, het winkelen gaat er nu iets anders aan toe dan normaal, maar geef toe: wat is er nu heerlijker...
eindhoven stad winkelen koopzondag

Ja, echt waar: deze Eindhovense woningen zakten in prijs op Funda

Geloof het of niet, maar ondanks de gekte op de Eindhovense woningmarkt zijn er tóch nog huizen die ...

adv.