Jaaa: Eindhoven krijgt binnenkort weer een pop-up-terras
Kon jij de afgelopen jaren geen genoeg krijgen van Stadsoase de Zomertuin? Dan heb je geluk! De makers van het…
Rick Feeney (31) woonde bijna heel zijn leven in Winchester in het Verenigd Koninkrijk. Hij verhuisde naar Eindhoven en maakt nu heerlijke burgers bij Dr. Feelgood’s Burgers in Het kleine Café aan het Wilhelminaplein.
Rick heeft andere banen gehad voordat hij aan de slag ging als chef. “Ik had altijd het gevoel dat ik iets miste”, vertelt hij. “Ik stond altijd graag in de keuken, dus besloot van mijn hobby mijn werk te maken.”
Rick begon als pizzachef bij Sugo. “Daar heb ik uiteindelijk in alle filialen de keuken gemanaged. Ook in Eindhoven bij het filiaal aan de Nieuwstaat. Zo ben ik in Eindhoven terechtgekomen. Hier ontmoette ik uiteindelijk mijn vriendin en dus bleef ik plakken.”
Tekst loopt door onder de foto >
Het werk als pizzachef beviel Rick goed, maar hij wilde zelf iets opzetten. “Ik werkte ook af en toe bij O’Sheas Irish Pub. De eigenaar daar is ook de eigenaar van Het Kleine Café. Hij zocht iemand die de keuken in het café wilde overnemen en zo ontstond een samenwerking.”
In april begon Rick met de kitchen take-over bij Het Kleine Café. Dat concept is soms wat lastig uit te leggen. “Ik gebruik de keuken van Het Kleine Café en ik serveer mijn burgers daar. Maar Dr. Feelgood’s Burgers is echt apart van Het Kleine Café. Restaurant of pop-up waren niet de goede termen. Daarom bedachten we het concept kitchen take-over.”
Bij Dr. Feelgood’s Burgers probeert Rick de balans te vinden tussen fast-food en gourmetburgers. “We maken de burgers zo dat ze lijken, en ook de prijs hebben, van de Amerikaanse fast-foodburgers. Maar daar geef ik mijn eigen draai aan. Ik voeg bijvoorbeeld koriander, truffel of chorizoworst toe voor een verrassende smaak. Daarnaast maak ik alle sauzen zelf.”
Tekst loopt door onder de foto >
Rick is nog maar net open, maar de burgers vallen al goed in de smaak. “Ik heb in de eerste maand mijn investering terug verdient. Daar ben ik erg trots op! Ook komen veel mensen terug naar Dr. Feelgood’s Burgers speciaal voor mijn gerechten. Sommigen komen zelfs iedere dag een hamburger eten. Dat zou ik overigens niet aanraden.”
De kaart van Dr. Feelgood’s Burgers verandert iedere maand. Uiteindelijk wil Rick een vaste kaart maken met de favorieten. De fried onion burger komt daar hoe dan ook op. “Dat is by far mijn favoriet. Het is een Oklahoma-stijl burger. Dat betekent dat je de gebakken uien bovenop het vlees legt en dat dan samendrukt. Het is heel simpel, maar echt ongelofelijk lekker!”
Voorlopig blijft Rick nog hamburgers bakken bij Dr. Feelgood’s Burgers in Het Kleine Café. “Uiteindelijk zou ik graag mijn eigen restaurant beginnen, maar ik heb het hier nu prima. Het is fijn om in zo’n vertrouwde omgeving te starten. Ik denk ook dat als ik uiteindelijk voor mezelf begin, ik altijd een plekje houd bij Het Kleine Café.”
Benieuwd naar de burgers van Rick? Donderdag tot en met zondag van 16.00 tot 22.00 uur proef je ze bij Dr. Feelgood’s Burgers. Meer vind je op de website en Instagrampagina.
In onze gids
Nu gesloten
Populaire rubrieken