Eindhoven

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Mardjan geeft Eerste Hulp Bij Ontmoeten: ‘Dat doen we zo normaal mogelijk’

Door Anna van den Berg 5 oktober 2020

Een biertje drinken in de kroeg met iemand die je net hebt ontmoet, een vriendin bellen om naar de film te gaan, samen uitgebreid koken en natafelen: nieuwe mensen leren kennen of vriendschappen aangaan en onderhouden is lang niet voor iedereen vanzelfsprekend. Daarom verleent Mardjan een soort EHBO: eerste hulp bij ontmoeten. Stichting Leuk je te Ontmoeten organiseert laagdrempelige ontmoetingsavonden voor mensen met een beperking of een soortgelijke situatie. “Want hoe fijn is het om zoveel mogelijk mensen de kans te bieden om te kunnen zeggen: “leuk je te ontmoeten!”

Iedere zes weken is de bovenverdieping van café De Rozenknop dé plek voor nieuwe ontmoetingen, fijne praatjes en die onmisbare sociale contacten. ” Zelf ben ik echt een netwerker en een gezelschapsmens. Ik vind het ontzettend leuk om mensen te leren kennen. Voor mij is dat heel vanzelfsprekend en eigenlijk altijd mogelijk maar dat geldt helaas niet voor iedereen. Daarom zijn de ontmoetingsavonden die we organiseren zo fantastisch. Iedereen is welkom en kan helemaal zichzelf zijn.”

Tekst loopt door onder de foto

Mardjan Mohammadi - Leuk je te Ontmoeten
Mardjan (2e op de foto) samen met het bestuur van Leuk je te Ontmoeten. Foto: Leuk je te Ontmoeten

Veel plezier

Mardjan werd geboren in Iran, groeide op in Brabant, voornamelijk in Eindhoven. “Eindhoven is echt mijn thuis. Naast mijn werk en vrijwilligerswerk in Eindhoven ben ik graag creatief bezig, bijvoorbeeld met fotografie. Het uitgaansleven vind ik ook fijn. Zo kom ik graag bij de Rozenknop waar ik ook een tijdje heb gewerkt. In 2017 werd ik door de dames van Stichting Leuk je te Ontmoeten uitgenodigd als vrijwilliger. Voor mij was het na de eerste avond al duidelijk dat ik dit vaker wilde doen. Inmiddels ben ik als raadslid onderdeel van de organisatie. En dat doe ik echt met heel veel plezier!”

Op je gemak

De organisatie zet zich met veel passie en enthousiasme in voor mensen die moeite hebben met contact maken. “Dat doen we zo normaal mogelijk. Gewoon, normaal een biertje drinken in de kroeg met je vrienden.” De avonden zijn dus heel normaal, maar het bijzondere is dat mensen tijdens de ontmoetingsavonden niet zomaar aan hun lot worden overgelaten. Mardjan en de andere dames van de organisatie ondersteunen samen met een paar enthousiaste vrijwilligers bij het leggen van de eerste contacten. Dat helpt, zeker als je eerst even de kat uit de boom wilt kijken, of heel verlegen bent en nooit op iemand af zou durven stappen. “Ook deze doelgroep kan socializen. Het is onzin om te denken dat ze dat niet kunnen. Maar zoals voor iedereen geldt: je moet je wel veilig voelen en op je gemak zijn.”

Tekst loopt door onder de foto

Posted by Stichting Leuk je te Ontmoeten on Tuesday, 23 July 2019

Uitdaging

Inmiddels zijn de ontmoetingsavonden die Mardjan mede-organiseert onmisbaar voor de bezoekers, ook in de vreemde situatie die corona met zich meebrengt. “Samenkomen is en blijft absoluut belangrijk, maar het is zeker niet makkelijk. De maatregelen dagen ons telkens uit om te bedenken hoe we de avonden toch door kunnen laten gaan. Ook nu, na de nieuwe maatregelen van vorige week. We blijven zoeken naar mogelijkheden om deze gelegenheden toch vorm te geven.”

Best bijzonder

Mardjan vormt samen met oprichter Marloes van Rooij, Marie-Louise van den Braak en Katja Huismans het bestuur van de stichting. “We krijgen heel veel hulp. De Rozenknop stelt de zaal beschikbaar en Beerze maakt als sponsor de avonden mogelijk. Dat voelt best bijzonder, ook voor ons als organisatie. Mensen zeggen altijd dat ze het zo goed vinden dat wij dit doen voor de bezoekers. Maar wat ze niet weten is dat die avonden ons ook veel brengen. Het geeft ontzettend veel voldoening en enorm veel energie.”

Let’s Meet!

Meer weten over Mardjan en stichting Leuk je te Ontmoeten? Kijk dan eens op de website. Weten wanneer de volgende avonden gepland staan? Check Facebook.

Lees ook:

Demer Eindhoven

Mondkapjes in de binnenstad: bij deze winkels wordt het sterk aangeraden of zelfs verplicht

Je moest al een mondkapje op in het OV, maar nu geldt ook het dringende advies om in alle openbare r...

Van Eindhoven naar België en andersom: wat mag wel en wat niet?

Even naar Bels voor benzine of goedkoop speciaalbier; het kon kort na de eerste kennismaking met cor...
Google streetview, blurred, huis

Mysterie: dit is waarom sommige Eindhovense huizen geblurd zijn op Street View

Je bent vast wel eens virtueel door je eigen straat gelopen via Google Street View. Hartstikke leuk,...

adv.