Eindhoven

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Liesbeth van KonijnenOpvang Franky: ‘Bij ons ga je op blind date met je konijn’

Door Marie Frenay 7 oktober 2019

Liesbeth Zonjee zorgt met haar StichtingKonijnenOpvang Franky al ruim 15 jaar voor honderden konijnen, die ze opvangt in haar eigen achtertuin. “Ik heb altijd konijnen gehad en was echt fan van die beestjes. Dit is mijn droom.”

“Het viel me op dat er weinig opvang was voor konijnen”, zegt Liesbeth. Asiels richtten zich vooral op katten en honden en ook dierenartsen wisten maar heel weinig van deze diersoort af vond ik.” Liesbeth verzamelde daarom zelf heel veel informatie en begon in 2004 haar eigen opvang.

Droom waargemaakt

Ze stapte naar Woningcorporatie Sint Trudo, waarvan ze haar huis huurt, met de vraag of ze een konijnenopvang mocht beginnen. “Dit bleek dus gewoon te mogen”, zegt Liesbeth. “Ik had al 37 jaar konijnen en was fan van die beestjes. Nu kon ik mijn droom gaan waarmaken.” Ze bouwde hokken in haar tuin en ziedaar: Franky was een feit.

Tekst loopt door onder foto

En ook een lieve foto van Dik Vlekjes ontvangen, met zijn vertrouwde knuffel erbij 😍

Posted by KonijnenOpvang Franky on Sunday, 23 July 2017

Vrijwillig

Het is druk bij Franky. Liesbeth en haar vrijwilligers pikken verlaten konijnen op van straat en uit parken en tuinen. Ieder jaar komen er  zo’n honderd konijnen bij. Precies dat aantal gaat ook in een jaar weer de deur weer uit. “Voor de zomer zien we dat de meeste konijnen worden achtergelaten”, zegt Liesbeth. “Mensen gaan op vakantie en hebben dan geen tijd om zich bezig te houden met hun huisdier. Of het stinkt in mijn tuin? Nee joh. Konijnen stinken niet en wij ruimen bovendien altijd alles netjes op.”

Klein bedrag

Bij Franky worden de dieren gecastreerd, gevoerd en geknuffeld en ondertussen wordt er voor gezorgd dat ze zo snel mogelijk een nieuw thuis vinden. Liesbeth: “Om een konijn mee te mogen nemen, vragen we een klein bedrag aan de nieuwe adoptieouders”, legt Liesbeth uit. “Dit geld gebruiken we om de kosten te dekken. Ik hou niks zelf. Ik doe dit vrijwillig.”

Tekst loopt door onder de foto

Posted by KonijnenOpvang Franky on Tuesday, 17 September 2019

 

Blind date

Je krijgt je konijn niet zomaar mee trouwens. Liesbeth vindt het belangrijk dat je al een konijn thuis hebt, of je moet er twee willen adopteren. Liesbeth: “Een konijn alleen kan niet. Dat wordt eenzaam.” Wanneer je al een konijn hebt, dan ga je op blind date met dat konijn naar Franky. Ja echt. Ze worden ten minste een uur lang bij elkaar gezet om te kijken of het klikt.

Onzeker

Of Franky nog lang mag blijven bestaan is niet helemaal zeker. “Een buurtbewoner heeft een klacht ingediend bij Trudo’, zegt Liesbeth. “Die ging daar niet op in, maar nu is die persoon naar de gemeente gestapt. “Er pijnlijk, want heel misschien moeten we nu na al die jaren dicht, terwijl het juist zo goed is dat we er zijn.”

Wil jij ook een konijn adopteren? Neem dan contact via de website en kijk ook eens op de Facebookpagina.

Lees ook:

hond los in auto

MAG DAT: autorijden met een hond los naast je in de auto?

Wij Eindhovenaren nemen onze trouwe viervoeters graag mee op pad. Terwijl we de zoveelste hond zagen...
Hond

Hier kun je je huisdier naartoe brengen als je op vakantie bent

Lekker! De vakantie komt er weer aan. Waarschijnlijk lig jij straks ergens te genieten in de zon. Ma...

Bizar: in Eindhoven zijn er dit jaar al 295 kittens gedumpt. Dit is de straf voor het achterlaten van je huisdier

De vakantieperiode komt eraan en Dierenopvangcentrum De Doornakker moet steeds meer katten en honden...

adv.