Koffieblogger Sám: ‘Ik ben koffie gaan drinken om indruk te maken op een hele leuke collega’

Door Manon Swinkels 15 april 2019

Hoe stoer: Sám Lasaroms uit Eindhoven heeft haar fulltime baan als financieel controller opgezegd om zich volledig te storten op haar grootste passie: koffie. Samen met haar vriend Roald bezoekt zij de mooiste koffiebars en schrijft over de lekkerste koffie, overal ter wereld. Natuurlijk hebben we voor dit interview afgesproken in een koffiebar in Eindhoven: Vascobelo op de Grote Berg.

Sinds december 2018 is Sám een fulltime blogger met als missie de beste koffietentjes van de wereld in kaart brengen. Dat doet ze door ze zelf te bezoeken. Dan móet je wel een echte liefhebber zijn. toch?  Sám: “Drie jaar geleden dronk ik nog geen koffie! Nu kan ik niet meer zonder. Ik ben koffie gaan drinken om indruk te maken op een hele leuke collega, Roald. Om stiekem te kunnen flirten, haalden we iedere dag koffie bij Coffeelovers. En tja, we werden letterlijk coffee lovers.”

Koffietripjes

De interesse in koffie werd steeds groter en het werd een serieuze sport om in iedere stad de beste spots te ontdekken. “Onze weekendjes weg draaiden niet meer om de bezienswaardigheden van de stad zelf, maar om het vinden van de leukste én beste koffiebars. In één jaar tijd hadden we stiekem al best veel barretjes bezocht en dachten: ‘daar moeten we iets mee doen!'”

Tekst loopt door onder de foto

koffie Sam Lasaroms
Foto: Roald Craenen

De beoordeling

Op hun blog koffietje.nl schrijft Sám over alle koffiespots waar zij tot nu toe geweest zijn. “Dat zijn er een heleboel! Op onze blog zijn er tweehonderd te vinden. Elke koffiebar beoordelen we op een aantal punten die wij belangrijk vinden: de smaak, de locatie, de uitstraling, het personeel en de mogelijkheid om er (met je laptop) te werken. Kan je bijvoorbeeld kiezen tussen verschillende koffiebonen? Is de melk van de cappuccino egaal wit zonder belletjes? Wordt er gewerkt met latte art? Hoe is de presentatie? Op basis van onze beleving in de koffiezaak hangen wij er een cijfer aan en natuurlijk mogen mooie foto’s van de zaak niet ontbreken.”

Tekst loopt door onder de foto

Sam Lasaroms
Foto: Roald Craenen

Berlijn en New York

Met behulp van Google Maps, Instagram en blogs selecteert Sám de koffietentjes waar ze graag nog een stop maakt. “Over twee weken staat er een trip naar Berlijn gepland. Ik heb al een hele route uitgestippeld, van de ene koffiespot naar de andere, zodat we er iedere morgen vier kunnen bezoeken. In mei staat New York op de agenda.”

Tekst loopt door onder de foto

koffie Sam Lasaroms
Foto: Roald Craenen

Eindhovense koffiespots

Sám heeft bijna alle koffietentjes in Eindhoven al gehad en nu zijn wij natuurlijk benieuwd naar de beste van onze stad. “In iedere stad heb ik een aantal favorieten en in Eindhoven zitten naar mijn mening misschien wel de allerbeste. Zwartwit Koffie en Denf Coffee staan bovenaan mijn lijstje.” Wil je weten waarom? Kijk dan maar eens op koffietje.nl en bekijk ook zeker even hun Instagram-pagina.

Lees ook:

Claudia van Schilt

Eindhovenaar van de week Claudia: ‘Ik wil mijn liefde voor Eindhoven overbrengen’

Claudia van Schilt (35) houdt van Eindhoven. Naast haar fulltime baan als Learning & Development Spe...
Pubcoach

Eindhovenaar Pim bedacht Pubcoach. Altijd een kroeg in de buurt om samen sport te kijken

Dát is nog eens handig! Stel: je wil de wedstrijd Tottenham Hotspur - PSV kijken in de kroeg. Gezell...

adv.