Eindhoven

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Kinny bezorgt zoete momenten in coronacrisis: ‘Niets leuker dan iemand even blij maken’

Door Anna van den Berg 6 april 2020

De overheerlijke taarten van de Eindhovense Kinny liggen in diverse Europese groothandels. Van daaruit komen ze terecht in horecazaken waar iedereen ervan kan genieten. Je raadt het al: horeca op slot, stille groothandels, stokkende verkoop voor haar bedrijf Kinny’s Kitchen. Maar deze bizarre tijden brachten Kinny wel op een goed idee. Ze startte het tijdelijke project Cake & Donate: taarten voor iedereen die iemand wil verrassen, bedanken of in het zonnetje wil zetten.

Het idee is simpel. Je koopt een prachtige taart bij Kinny en schenkt die aan een goed doel naar keuze. Bijvoorbeeld aan het onvermoeibare personeel in ziekenhuizen. Of aan die onmisbare toppers in verzorgingstehuizen. Of dichter bij huis, gewoon aan een vriend of bekende die je een hart onder de riem wilt steken. Kinny bezorgt de taarten persoonlijk aan het juiste adres. “Dat gaat natuurlijk helemaal volgens de afspraken. Ik zet de verpakte taart voor de deur en houd dan 1,5 meter afstand.”

Tekst loopt door onder de foto

dommelhoef
Foto: indebuurt

Menselijk contact

Het project is toevallig ontstaan. “Ik was vrijwilliger bij de actie ‘Hoog bezoek’ van Samen voor Eindhoven. Met behulp van hoogwerkers konden familieleden veilig op bezoek bij bewoners van verpleeghuizen. Onder het genot van een kopje koffie en een stukje taart. Ik doneerde mijn taarten en hielp met het verzorgen van de koffie en thee. Ontzettend dankbaar werk want dat menselijke contact is hoognodig. Na een gesprek met een vriendin ontstond het idee voor Cake & Donate. Zo kan ik toch mijn bedrijf voortzetten en tegelijk kan iedereen hiermee dit soort projecten ondersteunen en wat liefs voor een ander doen.”

Taartenbusiness

Ze bakt haar taarten al lang niet meer in haar eigen keuken, die tijd is voorbij. “Dat is inderdaad wel een misverstandje. Met de aantallen waar we over praten, zou dat niet lukken. Ze worden, helemaal naar mijn recept, gemaakt op een plek mét voedselveiligheid certificering.” Kijk, dat laatste is ook handig om te weten als je overweegt een taart te schenken. En Kinny is er maar druk mee. “Ook al zit ik al jaren in de taartenbusiness, het is toch eigenlijk een heel nieuw bedrijfje met een andere manier van werken. Ik ben pas net begonnen, maar heb al heel veel leuke reacties mogen ontvangen!”

Tekst loopt door onder de foto

Kinny
Foto: Kinny’s Kitchen

Blije gezichten

De Facebookpagina staat dan ook vol met blije gezichten. Er worden opa’s en oma’s blij gemaakt en juffen bedankt voor het lesgeven op afstand. En dat is nog maar een kleine greep. “Ik werk nu honderd keer zo hard, maar ik geniet er met volle teugen van. Iedereen reageert superblij en enthousiast als ze verrast worden met een geschenktaart. Er is niets zo leuk als een ander even blij maken en het is mooi om daar onderdeel van te zijn.”

Taart doneren?

Ook iemand gelukkig maken met een portie zoetigheid? Zoek dan hier je lievelingstaart uit en schenk ‘m aan iemand die ‘m verdient.

 

adv.