Internationaal model Nina: ‘Je hoeft geen superfoods te eten om gezond bezig te zijn’

Door Manon Swinkels 13 mei 2019

Internationaal model Nina Dapper uit Eindhoven vliegt voor haar werk de hele wereld rond. “Gemiddeld ben ik zeven maanden per jaar in het buitenland voor shoots en fashionweeks”, zegt Nina. Wat een droom! Maar om de top te bereiken is er meer nodig dan alleen de looks. Wat moet ze eigenlijk allemaal doen en laten voor haar modellencarrière?

Geen seconde spijt

“Vanaf erg jonge leeftijd ben ik benaderd voor modellenwerk”, vertelt Nina. “Ik wilde graag studeren en leuke dingen doen met vriendinnen, dus maakte er nooit werk van. Uiteindelijk ben ik toch gestart met modellenwerk, want ik wilde geen spijt krijgen op latere leeftijd. Het liep direct erg goed en ik vond het erg leuk! Ik moet veel naar het buitenland, maar gelukkig heb ik mijn studie naast mijn werk kunnen afronden. Momenteel ben ik nog steeds internationaal model en heb ik nog geen seconde spijt gehad!”

Tekst loopt door onder de foto’s

Nina Dapper model
Foto: Nina Dapper

Altijd in shape

Tijdens de studie ‘Gezondheid en Levenswetenschappen’ heeft Nina veel geleerd over het lichaam en een gezonde leefstijl. Superhandig! “Als model wordt er van je verwacht dat je altijd in shape bent, een goede huid hebt en er niet moe uitziet. Dat is met al het reizen, vliegen, jetlags en de onregelmatige werktijden vrijwel onmogelijk zonder een gezonde levensstijl. Daarom eet ik zo min mogelijk bewerkt voedsel, kant- en klaar maaltijden, frisdranken en toegevoegde suikers. Ik eet nauwelijks rood vlees en juist veel fruit, groenten en versproducten.”

Altijd gezond? Nee hoor!

Streng diëten of eten afwegen, daar doet Nina niet aan. “Ik ben niet vegan of vegetarisch en ik volg ook geen dieet. Ik leef gewoon gezond en probeer zo veel mogelijk te bewegen, maar wil wél gezellig mee kunnen doen aan etentjes. Ik eet zeker niet altijd bewust. Ik drink gewoon een glaasje wijn in het weekend, wat kaasjes bij de borrelplank en dagelijks een stuk chocolade mag echt niet ontbreken. Heel cliché, maar het gaat om balans. Gezond en bewust leven is helemaal niet saai!”

Tekst loopt door onder de foto’s

Nina Dapper model
Foto: Nina Dapper

Toegevoegde rommel

Wat is nu de grootste misvatting van gezond eten? “ Er zijn veel producten op de markt die gezond lijken, maar vol toegevoegde suikers zitten. Denk aan tussendoortjes, mueslirepen, vruchtensappen, bepaalde cruesli’s en voorverpakte maaltijdsalades met dressings. Vroeger at iedereen aardappels bij het avondeten en brood tijdens de lunch, nu hoor je dat die koolhydraten ‘de boosdoener’ zijn. Ik vind het belangrijk om duidelijk te maken dat je geen ‘superfoods’ hoeft te eten of je jezelf sociaal moet afzonderen om gezond bezig te zijn.”

Adviezen delen

“Niet iedereen is met de modellenmaatjes geboren en helaas is er ook gebrek aan begeleiding. Door mijn studie Gezondheid en Levenswetenschappen en mijn persoonlijke ervaring, krijg ik heel veel vragen over voeding en beweging. Ik vind het heel leuk om anderen te begeleiden en daarom ben ik de master tot Leefstijlcoach begonnen, waarmee ik anderen wil coachen in het krijgen van een gezonde leefstijl. Dit gaat dus niet alleen over voeding, maar ook over beweging, stress, ontspanning en slaap.”

Tekst loopt door onder de foto’s

Nina Dapper model
Foto: Nina Dapper

Nina op Instagram

“Ik hoor vaak dat mensen wel gezond willen eten, maar geen inspiratie voor recepten hebben. Daarom ben ik een aantal jaar geleden met Instagram begonnen. Via mijn Instagram-account hoop ik toegankelijk te zijn voor iedereen. Ik vind het leuk om contact te houden met mijn volgers en om hun vragen te beantwoorden. Mijn opleiding zit er bijna op en ik kan niet wachten om persoonlijke coaching te geven.”

Lees ook:

Sam Lasaroms

Koffieblogger Sám: ‘Ik ben koffie gaan drinken om indruk te maken op een hele leuke collega’

Hoe stoer: Sám Lasaroms uit Eindhoven heeft haar fulltime baan als financieel controller opgezegd om...
Kim Meijers

Kim is Personal Stylist: ‘ Laat zien wie je bent, ook al vind je jezelf te mollig of te dun’

'Goh wat doe jij voor werk?' 'Shoppen', kan de Eindhovense Kim Meijers daarop antwoorden. Hoe tof is...

adv.