Eylien bedenkt unieke eetconcepten: ‘eten brengt mensen samen, ook in deze tijd’

Eylien Lommen
Foto: Eylien Lommen

Bijna buitenaards en toch ouderwets gezellig, zo zou de Eindhovense Eylien Lommen (28) haar eetconcepten beschrijven. Met haar bedrijf LEF organiseert ze creatieve themadiners en verzorgt ze catering voor allerlei events. Ze had al niet echt doorsnee werkweken, maar daar is nu al helemaal geen sprake meer van. “De ene week heb ik drie opdrachten per dag, de andere week breekt er corona uit. Heel afwisselend dus.”

Grote evenementen zijn verboden, en met z’n allen aan tafel is ook uit den boze. En dat is nu precies wat Eylien normaal gesproken zo goed doet. Toch heeft ze het midden in deze coronacrisis niet rustig. “Vanzelfsprekend zijn al mijn opdrachten gecanceld, maar ik ben met van alles bezig. Ik word van alle kanten door welzijns- en zorginitiatieven benaderd om dingen mee op te zetten. Het staat nog in de beginfase, dus ik kan er nog niet te veel over zeggen, maar het voelt goed om me nuttig te kunnen maken, ook nu dit nog wel wat langer gaat duren.”

Met een beetje lef

Vijf jaar geleden startte Eylien haar bedrijf LEF, dat staat voor Let’s Exlore Food. “Op de basisschool droomde ik al van een eigen restaurant. Ik studeerde af aan de HAS als Food Innovator en werkte jarenlang in allerlei horecazaken als chef en bedrijfsleider. Uiteindelijk is het geen restaurant geworden, maar een combinatie van creatieve themadiners, food design, catering en event organisatie.” Met creatief bedoelt ze ook echt creatief. Zo bedacht ze bijvoorbeeld een volledig blauw viergangendiner, een pop-up restaurant in het teken van het vrouwelijk geslachtsorgaan, en een intergalactisch diner met nieuwe smaken uit het universum.

Tekst loopt door onder de foto

Verbinding

“Het is inderdaad niet zo dat een food designer alleen maar leert om borden mooi op te maken.” Met LEF beleef je geen alledaagse eetmomenten. Eylien wil juist verrassen en enthousiasmeren met nieuwe ervaringen. “Het belangrijkste van eten is verbinding en mensen bij elkaar brengen.” Dat mensen nu niet meer echt bij elkaar in de buurt mogen komen, verandert daar niks aan. “Met Pasen konden mensen paasbrunches bij me bestellen die we dan aan huis bezorgden. Heel veel mensen bestelden een brunch als cadeau voor iemand anders. Dat is ook verbinding en menselijk contact, maar dan anders. En voor moederdag maak ik weer brunches zodat je je moeder op afstand kunt verrassen.”

Tekst loopt door onder de foto

Foto: Bea Straver

Willy Wonka

Haar doel is om Eindhoven nog leuker te maken met toffe LEF-evenementen. Helaas moeten we daar waarschijnlijk nog even op wachten, maar Eylien heeft ideeën genoeg. “Ik sta te popelen. Creatief bezig zijn vind ik sowieso het allerleukste. En daarnaast moet ik natuurlijk de discipline hebben om de gekste ideeën ook daadwerkelijk uit te voeren. Ik wil bijvoorbeeld heel graag een Willy Wonka weekend organiseren, met allerlei zoete kunst, theater, muziek en natuurlijk eetbare muren en suikerspinnen in overvloed.”

Zoet of zout

Het antwoord op onze laatste vraag lijkt daarmee al gegeven, maar niets is minder waar. “Als ik moet kiezen tussen nooit meer zoet of nooit meer zout, dan kies ik toch nooit meer zoet. Ik kan een goeie snack met mayonaise op z’n tijd echt niet missen.” Benieuwd naar Eyliens te gekke plannen en eetconcepten? Zoals bijvoorbeeld een anderhalve meter afstand diner in coronatijden. Houd dan haar website of Facebook in de gaten.

Meer in deze categorie

Eindhovenaar van de Week

Ga naar “De Eindhovense Romy organiseert wandelspeeddates: ‘Daten kan leuker én luchtiger’”

De Eindhovense Romy organiseert wandelspeeddates: ‘Daten kan leuker én luchtiger’

Romy Vogels
Ga naar “Freek van Hable: ‘Dankzij ons kunnen blinde mensen een smartphone gebruiken’”

Freek van Hable: ‘Dankzij ons kunnen blinde mensen een smartphone gebruiken’

Freek van Welsenis
Ga naar “Angela is audiovisueel kunstenaar: ‘Ik kan een week lang werken voor een minuut nieuw werk’”

Angela is audiovisueel kunstenaar: ‘Ik kan een week lang werken voor een minuut nieuw werk’

Angela de Weijer

In onze gids

Ga naar “Decathlon Best”

Decathlon Best

  • NCB-weg 14
  • Speciaalzaken
  • 09:30 - 21:00

Nu geopend

Ga naar “Echt Welschap”

Echt Welschap

  • Zandkasteel 43
  • Restaurants en horeca
  • 10:00 - 17:00

Nu geopend

Ga naar “Sakana All you can eat Sushi & Grill”

Sakana All you can eat Sushi & Grill

  • Kleine berg 1
  • Sushi restaurants
  • 12:00 - 22:30

Nu geopend

Aanbiedingen

Ga naar “Gratis welkomstpakket cadeau, bij BonneBella Shop Eindhoven!”

Gratis welkomstpakket cadeau, bij BonneBella Shop Eindhoven!

  • BonneBella Shop Eindhoven
  • Geldig t/m 31 januari 2021
BonneBella

Topper

Ga naar “AH Hand- en pers- sinaasappelen van € 5,98 voor € 2,99”

AH Hand- en pers- sinaasappelen van € 5,98 voor € 2,99

  • Albert Heijn
  • Geldig t/m 31 januari 2021
Ga naar “Dekbedovertrek Veerle van € 34,99 voor € 17,40”

Dekbedovertrek Veerle van € 34,99 voor € 17,40

  • Leen Bakker
  • Geldig t/m 31 januari 2021
Ga naar “site”

site

  • MS Mode
  • Geldig t/m 6 februari 2021
Ga naar “Lipton Ice tea van € 4,98 voor € 2,49”

Lipton Ice tea van € 4,98 voor € 2,49

  • PLUS
  • Geldig t/m 30 januari 2021

Vacatures

Ga naar “Optrekker vaccineren GGD”

Optrekker vaccineren GGD

  • Maandag Eindhoven
  • Fulltime/Parttime
Ga naar “UX Designer”

UX Designer

  • FYGI
  • Fulltime
Ga naar “Stemmentellers verkiezingen 2021 Gemeente Eindhoven!”

Stemmentellers verkiezingen 2021 Gemeente Eindhoven!

  • Timing Uitzendteam
  • Parttime
Ga naar “Schoonmaker uitvaartcentrum”

Schoonmaker uitvaartcentrum

  • Actief Werkt! Uitzendbureau
  • Parttime
Ga naar “Persoonlijk & Coachend begeleider”

Persoonlijk & Coachend begeleider

  • Maandag Eindhoven
  • Fulltime/Parttime