Eindhoven

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Ektor kwam als fotograaf vaak dicht in de buurt van mensen: ‘Maar er kan nog heel veel wél’

Door Anna van den Berg 4 mei 2020

Ektor Tsolodimos (31) heeft een grote voorliefde voor Eindhoven. “Ik ben geboren in Griekenland maar woon inmiddels al acht jaar hier. Ik zie mezelf als een Griekse Brabander en ben niet van plan hier weg te gaan.” Met zijn eigen onderneming zit hij op Sectie-C en als commercieel fotograaf merkt hij ook het nodige van de coronamaatregelen. “Maar we behoren tegelijk ook tot de mensen die het doorgaans heel goed hebben. Dat moeten we niet vergeten.”

Ektor is een ware duizendpoot op werkgebied. Hij werkte eerst als online marketeer. “Voordat fotografie mijn werk werd, was het mijn hobby. Niet zo gek, want praktisch iedereen is fotograaf, zeker de laatste tien jaar.”

Alles omgegooid

Begin dit jaar heeft hij zijn marketingbedrijf helemaal omgegooid: nu verzorgt hij met Epsilon Studios fulltime beeldmateriaal als foto- en videograaf. “Wat mij zo aantrekt in fotografie is de combinatie van creativiteit en techniek. Maar het is ook belangrijk om een hele goede ondernemer te zijn.” En er wordt nogal wat van ondernemers gevraagd in deze periode.

Tekst loopt verder onder de foto

Ektor Tsolodimos
Foto: Ektor Tsolodimos

Niet normaal

Een gebrek aan interesses heeft Ektor niet. Hij fotografeert producten, sfeerbeelden, interieurs en gebouwen. Maar ook portretten, bruiloften en events. En net die laatste categorie is even lastig nu. “Normaal werk ik zes of zeven dagen in de week. Tja, het is aanzienlijk rustiger en ik lijd best een flink omzetverlies. Dat is zeker niet ideaal, maar ik kan er net m’n vaste lasten van betalen. We zijn hier gewend dat praktisch alles altijd kan. Dat is eigenlijk niet normaal en dus ook niet erg als dat (even) niet meer zo is.”

Mensenkennis

Ektor denkt liever aan alles wat nog wel kan. “Ten eerste zorg ik ervoor dat mijn website bijgewerkt en op orde is, en ik deel daar mijn gedachten en praktische tips over werken met anderhalve meter-regels. En ik werk aan wat vrij werk. Dat wil ik al jaren, maar nu pas kom ik er toe.” Normaal gesproken is bijna elke dag anders voor Ektor. “Als fotograaf heb je veel vrijheid en kom je op veel mooie plekken. En ik vind alles leuk, ook de zakelijke kant en het nabewerken. Je moet mensenkennis hebben om het ene moment met kinderen te kunnen levelen, en het andere moment met een directeur van een multinational.”

Tekst loopt door onder de foto

Ektor Tsolodimos
Foto: Ektor Tsolodimos

Mogelijkheden

Leiderschap en improvisatievermogen staan ook hoog op het lijstje van skills. “Je moet de baas zijn van de situatie. Oh, het regent? Iemand moet al binnen tien minuten weer weg? Geen probleem, lossen we op!” Misschien dat die kwaliteit Ektor ook helpt om juist ook nu nog veel mogelijkheden te zien. “Uiteindelijk zijn die foto’s een middel voor opdrachtgevers om een commercieel doel te bereiken. We hoeven geen handen te schudden om een zakelijk portret te kunnen schieten, en nu de drukte rondom bedrijfsgebouwen weg is, kun je makkelijker foto’s van panden maken. En dan zijn er nog de virtuele tours en dronebeelden.”

Optimist

Ektor bekijkt de hele situatie door een optimistische lens. “Alles staat op scherp, maar er zijn ook veel lessen te leren uit de gezondheidscrisis. Over hoe we met het klimaat en dieren omgaan, hoe we wereldwijd allemaal met elkaar verbonden zijn, hoe we reizen en met elkaar omgaan. We komen er zeker uit, en wijzer ook. Ik hoop alleen dat het niet, zoals ieder jaar met goede voornemens, heel snel verwatert.”

 

Lees ook:

Mag dat: je afval in de kliko van de buurman gooien?

Het is lekker weer en Eindhoven is volop bezig in de tuin. De groene kliko zit tot de rand toe vol e...

Daphne zit vast op het Thaise eiland Koh Samui: ‘Als je denkt dat ik vakantie vier, dat is niet zo’

In lockdown op een tropisch eiland met strand, zee en zon? Dat klinkt niet verkeerd, zou je denken. ...
Nieuws Eindhoven

Nominaties bekend: stem nu op het mooiste gebouw van Eindhoven

Gaat het Evoluon er met de titel vandoor? Of misschien toch de Verheven Huisjes of het Klokgebouw? P...
wisteria blauweregen karel de grotelaan

Genieten: de prachtige blauweregen in Eindhoven

En daarmee bedoelen we niet de natte regenbuien, maar de wisteria die nu weer overal in de Eindhoven...
1920

1920: 11 x zo zag Eindhoven er 100 jaar geleden uit

Benieuwd hoe onze stad er een eeuw geleden uit zag? Wij wel! We gingen daarom op zoek naar mooie pla...

adv.