Eindhoven

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Eindhovense Paula is supcoach: ‘Water heeft een helende werking’

Door Redactie Eindhoven 15 oktober 2018

Paula van Loon (34) komt niet oorspronkelijk uit Eindhoven, maar woont hier al zo’n tien jaar met plezier. Als Supcoach weet ze inmiddels niet alleen de weg op het land, maar ook op het water in Eindhoven en omgeving. Wat ze met suppen (Stand Up Paddling) heeft? “Water heeft een helende werking.”

Hoe suppen en coachen bij elkaar kwamen in Paula’s leven? Dat willen wij ook wel eens weten. Want je denkt niet als kind: later wil ik supcoach worden! Dat beroep heeft Paula helemaal zelf uitgevonden, hoe cool is dat? Er ging wel een heel bewustwordingstraject aan vooraf.

Overspannen

Ze deed een opleiding SPH en later volgde de opleiding ICT en Media Design. Ze startte haar loopbaan in de online wereld bij een webbureau. “Hier ging ik al snel mijn grenzen over en ook voorbij aan mijn hooggevoeligheid waar ik toen nog niet bewust van was.” Ze raakte overspannen. Na rust en re-integratie volgde een nieuwe job als webdesigner bij Philips. Maar potverdorie daar gebeurde het opnieuw…

Angst of vertrouwen

Paula merkte dat het hielp om fysiek in beweging te komen als ze teveel ‘in haar hoofd zat’. “Ik heb wat afgewandeld!” Ze wandelde op solovakanties in Zeeland en legde de Fisherman’s Trail af aan de kust van Portugal. Via een vriendin kwam ze in aanraking met suppen. “Het element water, waar we zelf ook voor een groot deel uit bestaan, zorgde dat ik weer contact kwam met mezelf.” Een ontwikkeltraject, mindfullness en meditatie cursussen leverden belangrijke inzichten op. Deze ervaringen, waarbij ze soms haar grootste angsten in de ogen keek, leidden tot een belangrijke keuze: angst of vertrouwen. Drie keer raden wat ze koos!

Coaching en verbinding op een speelse manier

Paula wil haar inzichten doorgeven. Door haar vrijwilligerswerk bij De Liefdesdokter en Go4it jongerencoaching. En natuurlijk in haar werk als supcoach. “Ik wil (jong)volwassenen laten zien en ervaren dat je een keuze hebt. Je kunt altijd kiezen voor vertrouwen en plezier. Al krijg ik mensen maar een klein beetje in beweging, is dat het al waard.”

Op een dag nam ze een jongere mee het water op. Ze merkte hoe hij het supboard opstapte en zijn comfortzone uitstapte. Letterlijk en figuurlijk. “Het supboard bleek een fantastische tool bij de coaching. Je ziet hoe je omgaat met bepaalde situaties en het draait letterlijk om balans. Het geeft iemand veel inzicht in zichzelf.” Toch maakt Paula het allemaal niet te zwaar. “Ik ben geen psycholoog. Ik houd het lekker luchtig en humor is ook een van mijn favoriete tools.”

Lees ook:

Maria da Silva

Maria Da Silva: ‘Tien jaar van mijn leven in anderhalf uur film’

In de documentaire ‘Maria, I need your lovin’ krijgen we een kijkje in het leven van de Eindhovense ...
Stichting MEE Zuidoost Brabant

Fabiënne heeft een maatje via MEE: ‘Als ik aan haar denk voel ik een stukje liefde’

Voor de meesten van ons is het de normaalste zaak van de wereld om op zaterdagmiddag naar te Woensel...

adv.