Eindhoven

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Eindhovense Dilay doet mee aan Miss World: ‘Ik vind het leuk om mensen te inspireren’

Door Anna van den Berg 26 oktober 2020

Deze geboren en getogen Eindhovense heeft het er maar druk mee. Dilay Willemstein (20) danst, zingt, doet modellenwerk en zit nu bij de Nederlandse semi-finalisten van de Miss World verkiezing. Spannend, want als ze het tot Miss Nederland schopt, mag ze het daarna tegen de winnaars van alle andere landen opnemen. “Ik heb er heel veel zin in! Met mijn positiviteit en doorzettingsvermogen kan ik een rolmodel zijn voor andere vrouwen.”

De Miss World verkiezing bestaat al bijna zeventig jaar en is daarmee de oudste, wereldwijde schoonheidswedstrijd. Maar Dilay vertelt ons dat Miss World verder kijkt dan alleen het uiterlijk. “Er is bijvoorbeeld ook geen badpakkenronde. Het gaat vooral om wie je bent en wat je de wereld mee kunt geven. Het is een zoektocht naar sterke vrouwen die een voorbeeldfunctie kunnen hebben voor andere vrouwen.”

Tekst loopt door onder de foto

Dilay Willemstein
Foto: Laurence

Op de valreep

Bijna had ze deze kans gemist. “Ik zag op een bepaald moment op Instagram voorbijkomen dat ze een nieuwe Miss World zochten. Ik besloot meteen dat ik mee wilde doen, maar ik was helaas te laat voor de castingdag. Gelukkig mocht ik van de organisatie toch nog een video insturen en die vonden ze goed genoeg om me door te laten gaan naar de semi-finale.”

Dansen, dansen, dansen

Voor de camera of in de spotlight staan, is niet helemaal vreemd voor Dilay. “De meeste mensen zullen mij kennen van Instagram. Daar staan al mijn dansvideos op en laat ik zien wat ik in het dagelijkse leven doe. Ik dans al vanaf mijn vierde en het is mijn grootste passie. Ik heb de dansopleiding afgerond in Utrecht en bij verschillende tv-programma’s gedanst. Daarnaast ben ik begonnen met zingen, maar daar laat ik nog niet alles van zien omdat ik me nog meer wil ontwikkelen. Sinds kort doe ik ook modellenwerk en dat vind ik geweldig!”

Tekst loopt door onder de foto

Dilay Willemstein
Foto: Dilay Willemstein

Honderd procent

Iedereen in haar omgeving reageert heel enthousiast over haar deelname. “Ze vinden het heel leuk en steunen mij voor honderd procent. Die support is ook belangrijk voor me want ik ben er veel mee bezig. Naast mijn dagelijkse werk van danslessen geven en fotoshoots, staat bijna elk weekend in het teken van Miss World. Dan komen we met alle kandidaten samen en hebben we een workshop of fotoshoot.”

Goede dingen doen

Meedoen aan Miss World is voor Dilay een manier om via dat podium veel mensen te bereiken. “Ik wil via een groot platform mijn talenten inzetten om maatschappelijke problemen bespreekbaar te maken en een goede invloed uit te oefenen. Ik wil mensen inspireren en mooie projecten starten, zoals het project waarmee ik nu ben begonnen bij Miss World. Daarmee wil bijdragen aan de maatschappelijke bewustwording van mensen met psychische aandoeningen. Er heersen nu nog zo veel vooroordelen over mensen met psychische klachten. Dat wil ik graag doorbreken.”

Tekst loopt door onder de foto

Dilay Willemstein
Foto: Minke Peterson

Sterker

Dilay is gepassioneerd over dat doel en wil mensen graag bijbrengen dat ze niet zo snel moeten oordelen over een ander, zich juist meer moeten inleven. “Ik ben altijd voor mijn grote passie, dansen, gegaan heb daar hard voor gewerkt. Door die grote dromen paste ik niet altijd even goed in de groep. Op een gegeven moment werd voortdurende negatieve groepsdynamiek me te veel en ik belandde in een depressie. Uiteindelijk ben ik daar sterker uitgekomen. Maar ik weet hoe het voelt en ik vind het belangrijk dat de manier waarop gedacht wordt over mensen met psychische aandoeningen verbetert. Daar wil ik m’n steentje aan bijdragen.”

Wordt vervolgd

Benieuwd hoe Dilay’s Miss World avontuur verdergaat? Volg de verkiezing dan via Instagram, en natuurlijk via Dilay’s eigen pagina.

Lees ook:

Fietsparkeerplaatsen Eindhoven

Mysterie opgelost: dit zijn die groene fietsvakken in de stad

Je bent ze misschien wel tegengekomen in het centrum van Eindhoven: de groene fietsvakken die sinds ...
funda te koop

Verhuizen maar: woningen onder de 3 ton die nu te koop staan en waar je zo in kunt!

Opzoek naar een nieuwe stek in Eindhoven, maar geboren met twee linkerhanden? Misschien dat één van ...
Eindhoven jaren 30

Wow! Bijzondere beelden van Eindhoven in de jaren 30

Een weer vonden we een oud filmpje van Eindhoven van het Eye Filmmuseum voor op de zondagmorgen. Op ...

adv.