Eindhoven

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Eindhovense Bibi deed mee aan Holland’s Next Top Model

Door Chloë van der Smitte 2 december 2019

Zit jij ook elke maandag om 20.30 uur aan de buis gekluisterd tijdens Holland’s Next Top Model (HNTM)? Dan heb je vast ‘onze’ Bibi Doesburg (18) gezien! De Eindhovense streed de afgelopen weken om de titel van Holland’s Next Top Model. “Ik wilde vroeger altijd al meedoen.”

We vallen maar meteen met de deur in huis: hoe is het om ineens een bekende Eindhovenaar te zijn? Bibi: “Ik voel mij helemaal geen bekende Eindhovenaar. Soms word ik wel herkend tijdens het stappen of shoppen, echt superleuk. Ik maak graag een praatje en vind het helemaal niet erg om op de foto te gaan. Maar ik kan gelukkig gewoon nog zonder gekkigheid door de stad lopen.”

Tekst loopt door onder de foto

View this post on Instagram

a day in Amsterdam avec @hntm_maha

A post shared by Bibi Doesburg (@hntm_bibidoesburg) on

Al eerder gevraagd

Bibi was al eerder gevraagd om mee te doen aan de castingdag van het programma. Bibi: “Ik zat al bij een modellenbureau dus ik had er niets mee gedaan. Toen ik klaar was met mijn schoolexamens, twijfelde ik of ik een tussenjaar wilde of door zou studeren. Ik dacht ineens weer terug aan dat ik gevraagd was om mee te doen en besloot het toch te doen.”

Raar om terug te zien op tv

Uiteindelijk schopt Bibi het best ver in de modellenwedstrijd: ze eindigde bij de laatste zes en liet daarmee honderden kandidaten achter zich. Bibi:”Het was wel heel raar om mijzelf terug te zien op tv elke week. Je weet niet meer wat je gezegd hebt en wat er precies in komt. Maar voor mij leek het soms alsof ik een film van mijn mooiste vakantie uit mijn leven zag. Alhoewel, ik begon mij soms wel te ergeren aan mezelf hoor”, lacht Bibi.

Tekst loopt door onder de foto

Grootste fans

Gelukkig heeft Bibi een fijne groep fans om haar heen: “Mijn vrienden en familie zijn mijn grootste fans, ze waren altijd superenthousiast. Veel van hen keken voorheen nooit, maar nu wel omdat ik meedeed. Zo leuk!

Variatie

Bibi kijkt met een goed gevoel terug op haar HNTM-avontuur: “Het is jammer dat ik er uit ben, maar ik gun iedereen de finale. Stuk voor stuk hebben ze allemaal een heel andere look en personality, die variatie maakt het programma zo sterk.”

Ervaring om nooit te vergeten

Wat haar het meeste is bijgebleven? “Lastig, ik vond de hele ervaring zo gaaf. Ik bedoel, hoeveel mensen kunnen zeggen dat ze in een tv-programma zaten? Ik voel mij vereerd dat ik zo’n grote productie mee mocht maken. De shoot voor ELLE in Georgië is mijn favoriet. Ik mocht samen met Marcus en Nick op de foto, de locatie was prachtig en de sfeer supergoed. Het beste was toch wel om al die tijd deze leuke mensen om me heen te hebben.”

Tekst loopt door onder de foto

Bibi Doesburg
De fotoshoot voor ELLE in Georgië. Foto: HNTM

Make-over

Er waren helaas ook iets minder leuke momenten die Bibi zijn bijgebleven, zoals de rigoureuze make-over die elk jaar traditiegetrouw voorbij komt in het programma. Daarvoor werd de schaar in haar lange lokken gezet: “Op dat moment schrok ik supererg. Ik vond de lengte niet het probleem, maar de vele laagjes die erin waren geknipt wel. Die vond ik gewoon gek. Toen ik in de spiegel keek en ook nog eens heftige make-up en kleding aanhad, moest ik mijn best doen om niet te huilen. Nu ben ik er best blij mee, ik heb zelfs mijn pony bijgeknipt. Maar de laagjes? Die laat ik er uitgroeien.”

Tips van Bibi

Als Bibi nog tips mag geven aan andere beginnende modellen, antwoordt ze: “Blijf vooral altijd jezelf en verander niet omdat anderen dat van je willen. Kritiek over je lichaam moet je van je af laten glijden, daar kun je niks aan veranderen. Denk maar zo dat je op dat moment niet bent wat een bepaald merk zoekt. En gewoon doen! Laat zien dat je beweegt en verschillende poses aan kan nemen. Geniet van alle dingen die je mag doen.”

Benieuwd naar meer? Volg Bibi dan op Instagram en blijf op de hoogte van al haar toekomstige avonturen!

Lees ook:

waar winkel

Yes: duurzame cadeauwinkel WAAR komt weer terug naar Eindhoven!

Jaaaa, we krijgen weer een WAAR-winkel in het centrum van Eindhoven! Na twee jaar keert het duurzame...
Stijn Veerle Loes koffiehuisje

Maak kennis met Veerle en Stijn: de nieuwe eigenaren van het Koffiehuisje!

Ja, je leest het goed. Het Koffiehuisje krijgt een nieuwe eigenaar. Niet één, maar twee: Veerle Stev...

Eindelijk: binnenkort shop je tussen het groen in de binnenstad!

Een tijd terug lieten we al weten dat de binnenstad compleet op de schop gaat. De rode stenen maken ...

adv.