Eindhoven

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Eindhovenaar Tim verkoopt zijn huis op een wel heel bijzondere manier en gaat compleet viraal

Door Chloë van der Smitte 12 augustus 2019

Waar de ‘normale’ Eindhovenaar zijn of haar huis via een makelaar verkoopt tegen keiharde euro’s, houdt Tim Hanekamp (40) wel van wat risico. De Eindhovenaar verkoopt zijn stulpje in de Kruidenbuurt tegen Bitcoins, dertig stuks om precies te zijn. Het is zo bijzonder, dat Tim inmiddels viraal gaat met de verkoop van zijn huis. “Ik heb zelfs mijn afscheidsfeest op het werk gemist vanwege alle media-aandacht.”

Omroep Brabant, het Brabants Dagblad, Bright, het AD, ze klopten allemaal aan bij de Eindhovenaar. Ook Editie NL stond bij Tim op de stoep. “Ik had natuurlijk nooit verwacht dat de media zo bovenop mij zouden springen.”

Stratum

Tim woont sinds 2006 aan de Madeliefstraat, in zijn geliefde stukje Stratum. Hij wordt binnenkort werkloos en wil daarom af van zijn maandelijkse hypotheeklasten. In plaats van naar de makelaar te stappen, neemt hij het heft in eigen handen.

Tekst loopt door onder de foto

tim hanekamp bitcoin
Foto: AD – Geert van Elten

Afscheidsfeest

“Een maand geleden heb ik mijn huis te koop gezet via mijn website. Het werd opgepikt en ineens ging het balletje wel heel snel rollen”, vertelt Tim. “Ik had vorige week mijn afscheidsfeest op het werk. Er waren zelfs collega’s die speciaal tijdens hun vakantie nog afscheid wilden nemen. Iedereen was er, behalve ik. Dat was best lullig natuurlijk.”

Media-aandacht

Stiekem geniet de Eindhovenaar wel van alle aandacht. “Ook al word ik nu van alle kanten door de media overvallen, als ik daarmee mijn huis verkoop zou dat fantastisch zijn.”

“Als ik er wat aan overhoud, ga ik een mooie rondreis maken in mijn busje.”

Kapers op de kust

Helaas heeft er nog geen potentiële koper zich gemeld. “Ik heb wel twee belletjes gehad. De een wilde Bitcoins kopen, daar had ik niks aan. De ander wilde mijn huis meteen kopen, meneer zat zelf in Monaco. Hij vertelde dat hij een expert uit Oost-Europa kon invliegen om alles af te handelen. Dat klonk mij iets te mooi om waar te zijn. Ik heb hem vriendelijk bedankt en gezegd dat hij langs mag komen als hij terug in Nederland is. Als hij dan wil bieden, geen probleem natuurlijk.”

Tekst loopt door onder de foto

bitcoin
Foto: Pixabay

Risico van het vak

Tim houdt wel van ‘ingecalculeerde risico’s’, zoals hij het zelf noemt. “Het moet wel opwegen tegen de beloning. Als de beloning groot is, ben ik bereid om het risico te nemen. Naar de gokhal gaan of meedoen aan de staatsloterij is niets voor mij, daar heb je weinig invloed op. Maar handelen in aandelen, opties of cryptocurrency (digitale munteenheid), jazeker. Het komt allemaal aan op timing en de koersschommelingen in de gaten houden.”

Waarde Bitcoin

Een Bitcoin is op dit moment ruim tienduizend euro waard. “Met dertig Bitcoins zou ik mijn hypotheek kunnen afbetalen, en misschien wat winst kunnen maken. Op het moment dat ik de Bitcoins ontvangen heb, kan ik ze via mijn Coinbase account omzetten naar euro’s. Dat kost wel een paar honderd euro, maar dat heb ik allemaal ingecalculeerd.”

“Mensen gaan straks steeds meer producten maken of diensten aanbieden tegen Bitcoins.”

Voorbeeld

Tim denkt dan ook dat meer mensen zijn voorbeeld zullen volgen. “Mensen gaan straks steeds meer producten maken of diensten aanbieden tegen Bitcoins. In plaats van Bitcoins te kopen of minen zoals dat nu gaat, verdienen ze Bitcoins. Zo hoop ik straks ook wat over te houden als ik mijn huis verkocht heb. Dan ga ik een mooie rondreis maken in mijn busje.”

Verhuizen

Op de vraag of Tim in Eindhoven blijft wonen als zijn huis straks verkocht is, twijfelt hij. “Het liefst blijf ik hier, bij mijn vrienden en familie. Ik heb in september een toelatingsgesprek voor het Codam, een opleiding voor codeurs en programmeurs. Dat zit in Amsterdam, het kan dus zomaar zijn dat ik daarheen moet verhuizen. Maar… Ik krijg ook verschillende aanbiedingen op Linkedin binnen, alles staat nog open.”

Lees ook:

zusjes Tessa Evy Eeden the label

Tessa runt samen met haar zusje kledinglabel eeden: ‘Voor ons is dit de sleutel tot succes’

De zusjes Tessa en Evy runnen sinds kort samen het Eindhovense kledingmerk eeden the Label. Zij vull...
lucia tea stories

Lucia opende theebar Tea Stories: ‘Thee is zoveel meer, het is echt een manier van leven’

De Italiaanse Lucia Parlanti (29) verhuisde in 2015 naar Eindhoven voor een stageplek bij Philips. D...
biersommelier Martijn Broeders

Biersommelier Martijn Broeders: ‘Niet gieten maar genieten’ is mijn lijfspreuk

We delen iedere week het verhaal van een bijzonder leuke en interessante Eindhovenaar. En wij weten ...

 

adv.