Dyliana is finalist Miss Teen of Noord-Brabant: ‘Er is totaal geen jaloezie’

Door Manon Swinkels 20 maart 2019

De vijftienjarige Dyliana Paesch staat in de finale van de verkiezing ‘Miss Teen of Noord-Brabant’. Geen haren trekken of pootje lappen op de catwalk, maar een heleboel gelach en gezelligheid. “Er is totaal geen jaloezie”, vertelt Dyliana. “Alle meiden zijn heel verschillend en dat maakt het juist leuk.”

Uit zo’n driehonderd aanmeldingen werd Dyliana samen met veertig andere meiden uit Noord-Brabant geselecteerd voor de castingdag. “Tijdens deze dag heb ik alle andere meiden ontmoet”, vertelt ze. “Ik had verwacht dat er wel wat concurrentie en strijd zou zijn, maar dat was er helemaal niet. Door een jury werden we beoordeeld op verschillende onderdelen: de voorstelronde, een vragenronde in het Engels en een bikinironde.”

In je bikini

In je bikini én op hakken een rondje over de catwalk, wat eng! “Dat vond ik juist het leukste onderdeel. Het was wel een beetje spannend, maar het heeft me veel zelfvertrouwen gegeven. Natuurlijk heb ik thuis wel veel geoefend. Met een stapel boeken op mijn hoofd liep ik dan door de woonkamer en dat ging niet altijd even goed.” Gelukkig tijdens de casting wel. Samen met veertien andere meiden staat Dyliana 28 april in de finale om de titel en uiteraard de kroon te veroveren.

Tekst loopt door onder de foto

Dyliana Paesch
Foto: indebuurt

Voorbereidingen

Tot aan de grote dag is er nog het een en ander te doen. “Ieder weekend zie ik de andere meiden en staat er een activiteit gepland. Vorige week was dat een fotoshoot en dit weekend een bootcamp. We leren elkaar daardoor steeds beter kennen en we bereiden ons samen voor op de finale.” Ook de jacht naar een unieke galajurk met glitters is nog in volle gang.

Niet alleen een knap koppie

Deze Eindhovense dame is niet alleen een beauty, ze heeft ook een flink stel hersenen en een hart van goud. “Het draait bij de verkiezing echt niet alleen om het uiterlijk. Je manier van denken wordt net zo goed beoordeeld. Ik heb geleerd om sterker in mijn schoenen te staan, ik ben zelfverzekerder en het is mijn droom om op een dag andere meiden te inspireren. Natuurlijk wil ik graag winnen, maar dat is niet het belangrijkste. De hele reis er naartoe vind ik al een hele prestatie.” De kroon is nog niet gewonnen, maar voor ons is Dyliana nu al een winnaar!

Stemmen op Dyliana? Dat kan! Vanaf volgende week kan jij deze topper naar de overwinning. helpen. Houd de website van Miss Beauty goed in de gaten!

Lees ook:

Sanneke van Houtum

Hobbykok Sanneke deelt het recept van haar ultieme vegaburger

Twee jaar geleden bekeek Sanneke van Houtum (31) uit Eindhoven een video van Arjen Lubach. Daarin ve...
Foto: Siem Nozza

Siem Nozza is onze nachtburgemeester: ‘Een stad als Eindhoven moet een serieus nachtleven aanbieden ‘

Siem Nozza is alweer bijna een jaar nachtburgemeester van Eindhoven. Tof, want daardoor staat het Ei...

adv.