Deze wereldberoemde celebs zijn in Eindhoven geboren

Door Arno de Natris 11 maart 2018

Wist jij van de volgende internationaal bekende mensen dat ze in Eindhoven geboren zijn? Ook al zijn ze al vertrokken uit onze stad, we zijn nog altijd een beetje trots op.

<< < Pagina 1 / 9 >
⟵ swipe swipe ⟶

Lucille Werner

Lucille Werner. Foto: ANP

Oh…wat missen we Lingo nog iedere dag. Wist je dat de laatste presentatrice van de quiz uit Eindhoven komt? Lucille Werner is in 1967 in Eindhoven geboren. Lucille woont nu in ’t Gooi.

Arie Ribbens

Foto: de hoes van de single van Arie Ribbens

Brabantse nachten zijn lang en Het is weer tijd voor de polonaise. De zanger van deze hits is Arie Ribbens. Arie is in 1937 in Eindhoven geboren en groeide hier ook op. Arie woonde een tijd in Duitsland. Hij is nu ernstig ziek en om dichter bij familie te zijn is hij met zijn vrouw verhuisd naar Emmeloord.

Lonneke Engel

Lonneke Engel. Foto: ANP

Ja, we hebben ook een fotomodel uit Eindhoven. Lonneke Engel woont nu in New York, maar komt toch echt uit Eindhoven. Ze is hier in 1981 geboren.

Otto-Jan Ham

Otto-Jan Ham. Foto: ANP

Awel, zeg, een Vlaming? Ja, Otto-Jan praat als een echte Belg. Toch komt hij uit Eindhoven. Hier geboren in 1978. Ken je hem niet? Misschien luister je weleens naar Studio Brussel, kijk je weleens naar De Ideale Wereld op de Belgische omroep of heb je ‘m gezien op Comedy Central bij Celebrity Stand-Up.

Jeroen Dijselbloem

Jeroen Dijselbloem. Foto: ANP

Oud-minister van Financiën en oud-heel hoge pief in Europa Jeroen Dijselbloem woont nu met zijn gezinnetje in Wageningen. Hij komt toch echt uit Eindhoven. Hier geboren in 1966.

Frits Spits

Frits Spits. Foto: ANP

Radio- en tv-man Frits Spits woont in Laren, maar is in Eindhoven geboren als Frits Ritmeester in 1948.

Jan de Bont

Jan de Bont. Foto: ANP

In 1943 werd cameraman, regisseur en producent Jan de Bont in Eindhoven geboren. Al in de jaren zeventig vertrok ie naar de Verenigde Staten.

Paul Depla, de burgemeester van Breda

Paul Depla. Foto: ANP

De burgemeester van Breda komt uit een echt politieke familie met minister, wethouder, raadslid….enzovoorts. Uiteraard woont de burgemeester van Breda in Breda, maar hij komt toch echt uit Eindhoven. En de burgemeester van Eindhoven dan? John Jorritsma is geboren in Bolsward, hier drie uur rijden vandaan.

En Ronald Goedemondt dan? Of Theo Maassen

Ronald Goedemondt (r). Foto: ANP

Eindhovense humor is goede humor. Maar helaas, misschien, zowel Ronald Goedemondt als Theo Maassen zijn niet hier geboren. Ronald verhuisde op zijn vierde naar Eindhoven. Hij is geboren in Tegelen. Theo Maassen is geboren in Oegstgeest en het duurde nog zo’n twintig jaar voordat hij zich in Eindhoven vestigde.

Daarom is Eindhoven gewoon veel vetter dan New York

Ja, gaaf dat New York. Toch doen we het in Eindhoven, dat eigenlijk maar een durpke is tegenover die...

Yolanda is de toiletkoningin van Eindhoven: ‘Het is een gesloten wereldje’

Als je naar het toilet moet tijdens het winkelen, dan kun je, nee, móét je naar de kelder van de Heu...
<< < Pagina 1 / 9 >
⟵ swipe swipe ⟶