Eindhoven

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Arnol, we gaan je missen: dit zijn jullie meest dierbare herinneringen aan de stadsprediker

Door Chloë van der Smitte 16 juli 2020

We gaan zijn galmende stem in de stad missen: Arnol Kox is woensdagavond 15 juli op 67-jarige leeftijd overleden aan de gevolgen van leukemie. De stadsprediker was al langere tijd ernstig ziek, de dokters gaven hem na zijn diagnose nog maar enkele dagen tot weken. Het werden ruim negen maanden. “Laat het paradijs maar komen”, zei hij toen nog tegen het ED.

Arnol was meer dan veertig jaar een markant figuur in de binnenstad. Toen hij als 16-jarige jongen een ernstig brommerongeluk overleefde, besloot hij zichzelf compleet in dienst te stellen van de Heer om het woord van God te verkondigen. En dat deed hij met volle overgave in het Eindhovense centrum.

Laatste wens

Zondag 5 juli was hij er voor het laatst om afscheid te nemen. Het was zijn laatste wens om nog een rondje door de stad te maken en dat deed hij onder luid applaus en staande ovaties, zelfs de duiven namen afscheid van de zieke prediker. Nu is hij in zijn ‘paradijs’. We wensen Gerrie en nabestaanden veel sterkte met dit grote verlies. Arnol, het ga je goed daarboven!

Om hem nog een keer te eren, vroegen we jullie naar de meest dierbare herinneringen. 

Pagina 1/7
⟵ swipe swipe ⟶

Samen op de foto

Arnol Kox
Foto ter illustratie. Foto: Rene Manders DCI Media

Ans: “Samen op de foto. Toen ik naar hem toe liep om een foto te maken , pakte hij mijn hoofd vast en gaf me zijn zegen. Daar is toen die foto van gemaakt , mooie herinnering! Veel sterkte voor zijn vrouw. Arnol rust zacht, RIP.”

Positief inzicht

Arnol Kox
Arnol Kox en zijn vrouw Gerrie. Foto: Sem Wijnhoven DCI media

Joeri: “Arnol is voor mij altijd het voorbeeld geweest om altijd het positieve in het leven te zien. Hij was voor mij een icoon vanaf mijn zeventiende, inmiddels ben ik 54 jaar. In de tussentijd heb ik zoveel meegemaakt, maar elke keer dat ik thuis kwam was Arnol er altijd weer.”

Laatste zegening

arnol kox zegening
Foto: Desie Meijer

Desie: “Naast het straatbeeld van Eindhoven waar Arnol voor mij onlosmakelijk mee verbonden is, ben ik op zijn laatste dag in de binnenstad nog door hem gezegend. Ondanks dat ik er niet alles van begreep, kwam de boodschap uit een puur hart. Een heel bijzondere ervaring.”

Mooi gebaar

Foto: indebuurt.nl

Bianca: “Heel lang geleden werkte ik eens in een schoenwinkel vlakbij de V&D. Arnol kocht toen schoenen bij me voor een meisje dat op blote voeten door de stad liep te zwerven. Dat maakte veel indruk op me. Vanaf dat moment vond ik hem nooit meer irritant.”

Bijzondere ervaring

In de binnenstad kwamen we Arnol Kox en zijn vrouw tegen. Foto: indebuurt

Tineke: “Dat hij mij, terwijl ik geen geloof heb, zegende: zó bijzonder. Het leek voor even alsof de hele stad er niet was. Verder uiteraard gewoon zijn aanwezigheid, hij hoorde bij ‘ons’. Heb me nooit aan hem gestoord. Soms dacht ik ‘nee, dit vind ik niet’, en vaak dacht ik ‘hoe kóm je toch op deze mooie zinnen/woordspelingen’. Dag Arnol, je werk zit erop. En dank voor al die keren dat ik dacht ‘ja, nú ben ik weer in Eindhoven’ als ik jouw stem ergens door het gewoel van de stad hoorde.”

Altijd een praatje

arnol kox
Foto: Kees Martens

Jolanda: “Hij heeft mij meerdere malen gezegend. Vond zijn teksten mooi en duidelijk. Ik heb hem nog gesproken toen hij pas uit het ziekenhuis kwam. Als ik hem zag, maakte ik altijd een praatje met hem. Hij is nu bij de Heer. Deze man verdient een standbeeld in de Eindhovense binnenstad. Ga hem missen.”

Persoonlijk gesprek

arnol kox
De markante stadsprediker Arnol Kox overleed woensdagavond op 67-jarige leeftijd aan de gevolgen van leukemie. © Rene Manders/DCI Media

Ellis: “Mijn meest dierbare herinnering aan Arnol is dat hij mij eens persoonlijk zijn verhaal heeft verteld, zittend aan de bar in De Kers in Oerle. Ik zal dat nooit meer vergeten. Ik was zelf nog jong en op stap. We raakten aan de praat en hij vertelde mij over zijn brommerongeluk destijds en hoe hem dat heeft bewogen zijn leven in dienst van de Heer te stellen. Eindhoven verliest een geweldig mens, maar behoudt een markante herinnering. Gecondoleerd, sterkte en kracht voor Gerry. Lieve Arnol, rust zacht.”

Lees ook:

Eindhoven van bovenaf gezien

5 x deze verborgen plekken verwacht je niet in Eindhoven (maar zijn er wel)

Kijk, het Evoluon is prachtig hoor en ons Eindhovense hart smelt nog steeds iedere keer als de zon o...
eindhoven stad winkelen koopzondag

Doe de quiz: hoeveel weet jij eigenlijk van Eindhoven?

Als echte Eindhovenaar weet jij alles over onze stad, toch? Wij dagen je graag uit om je Eindhovense...
Bommel

Lekker goedkoop: 5 x budgetvriendelijk uit eten in Eindhoven

Geen zin om te koken maar ook geen zin om meteen een fortuin kwijt te zijn aan buiten de deur eten? ...
Pagina 1/7
⟵ swipe swipe ⟶

adv.