Eindhoven

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

13 redenen waarom je liever in Eindhoven woont dan in Amsterdam

Door Rachèl Sloven 18 oktober 2019

Het mag dan wel de hoofdstad van ons land zijn, wij zijn blij dat we in Eindhoven wonen en niet in Amsterdam. Er zijn een hoop dingen die wij in de Lichtstad beter voor elkaar hebben dan die Mokummers boven de rivieren. Oordeel zelf!

Pagina 1/13
⟵ swipe swipe ⟶

Koningsdag is hier nog wél gezellig

Als er één dag in het jaar is waarop we absoluut geen voet in 020 willen zetten, dan is het wel Koningsdag. De stad wordt dan namelijk vol-le-dig overspoeld door Nederlanders (en die toeristen weer) die het een geinig idee vinden om het in de hoofdstad op een zuipen te zetten. In Eindhoven is dat gelukkig iets minder. Natuurlijk zijn er feestjes waar veel mensen op afkomen, maar we zijn gelukkig niet dé nationale hotspot om de verjaardag van de koning te vieren. Houden zo.

Dorpsgevoel

Eetcafé Bommel
Foto: Eetcafé Bommel

Wat worden we toch blij van het dorpsgevoel van Eindhoven. Ons kent ons hier. De kans dat je een rondje in het centrum kunt lopen zonder een bekende tegen het lijf te lopen, is heel erg klein. Er loopt altijd wel een buurvrouw, collega, vriend of familielid rond in de stad. Heel gezellig! En we hebben van die leuke achteraf-terrasjes waar je heerlijk rustig kunt ‘keuvelen’.

Ziggo Dome? Geef ons maar de Effenaar

Goed, wereldartiesten als Beyoncé en Pearl Jam zul je toch eerder in Ziggo Dome of AFAS Live bewonderen, maar hoe gezellig zijn die grote zalen nou eigenlijk? Neem dan de ruimtes van de Effenaar waar de programmering ook nog eens hartstikke divers is.


Meer over Effenaar ontdekken?

Effenaar poppodia

Geopend09:00 - 18:00

Dommelstraat 2 , Eindhoven

Bekijk meer:poppodia

Geen constante overload aan toeristen

Glow
Foto: Bea Straver

Het eerste wat je opvalt als je door Amsterdam loopt, is die enorme mensenmassa. Hoewel wij groot fan zijn van het motto ‘hoe meer zielen, hoe meer vreugd’, vinden we het helemaal niet erg dat de toeristen met z’n allen richting Amsterdam vertrekken in plaats van Eindhoven. Oké, wij hebben er ook steeds meer, maar die komen niet allemaal tegelijk en ze lopen ‘nog’ niet in de weg. Nou ja, tijdens GLOW misschien een beetje.

Brabantse gezelligheid

Cafés 30 plus in Eindhoven
Foto: De Rozenknop

Geen Amsterdammer kan tippen aan de Brabantse gezelligheid! Klinkt hard, maar het is wel echt zo. Eindhovenaren zijn zo gezellig dat er weinig vragen vaker worden gesteld dan of je mee naar de kroeg gaat. En als echte Eindhovenaar reageer je daar natuurlijk op met een volmondige “JA”.

Park Hilaria

park hilaria 2018 2019 kermis
Park Hilaria, de kermis van Eindhoven. Foto: indebuurt.nl

Er zijn maar weinig dagen in het jaar zo gezellig als tien volle dagen in augustus. Dan is het namelijk tijd voor Park Hilaria! De halve Kennedylaan wordt ervoor afgezet. Je vindt hier niet alleen extreem veel kermisattracties, maar ook een aantal drukbezochte podia en een hoop volle terrassen. Eat that, Amsterdam!

Alles op de fiets

Berenkuil, viaduct fietspad naar Celebeslaan

Je stapt op Station Eindhoven op de fiets en binnen dertig minuten sta je in Woensel-Noord. Ideaal! We hebben hier helemaal geen trams nodig om ons door de stad heen te verplaatsen. Overal waar je kijkt, zie je mensen op fietsjes door de stad rijden. Werk, school, vrienden: alles ligt op fietsafstand en overal zijn fijne fietspaden … zonder hordes toeristen die niet kunnen fietsen.

Uitgaan

Silent Disco
Foto: RGB Silent Disco

Wat is het toch gezellig om na een lange week werken (of gewoon op dinsdag al) de kroeg in te duiken samen met Eindhovense vrienden. Op Stratumseind liggen alle uitgaansgelegenheden naast elkaar, dus als je halverwege de avond op de ene plek bent uitgekeken, steek je gewoon de straat over naar de andere. De Markt en het Stationsplein zijn om de hoek. Ideaal! Als je in Amsterdam wilt kroeghoppen moet je eerst een kwartier lopen, of een half uur met de tram. Ook leuk: tijdens een avondje stappen kom je áltijd wel mensen tegen die je kent! Daar moet je in Amsterdam echt voor afspreken.

Goedkopere huizen

Stichting Trudo
Foto: Stichting Trudo

Hoewel het in Eindhoven tegenwoordig ook onbetaalbaar is om een huis te kopen of zelfs maar te huren, is het verschil in woningprijzen tussen Eindhoven en Amsterdam toch nog megagroot. Dit is namelijk een verschil van bijna drie ton! De gemiddelde vraagprijs in Eindhovenis ‘maar’ 308.000 euro, terwijl je in Amsterdam gemiddeld 615.162 euro voor een woning mag neerleggen. Nou, dat maakt de keuze nóg een stukje makkelijker!

starter Eindhoven

Zo lastig is het voor een starter om een huis te kopen in Eindhoven

De huizenprijzen blijven stijgen en dus wordt het in veel gemeenten steeds lastiger om een betaalbar...

Geen tram

Tramhalte tramstraat
Tramhalte Tramstraat Foto: Facebookpagina Eindhoven Toen

 

Oke, we hebben trams gehad en toegegeven: het zou ook wel leuk zijn geweest als ze er nog waren. Er zijn ook voordelen aan het hebben van geen trams gelukkig. In Eindhoven loop je niet het risico dat je met je fietsband in de tramrails blijft steken, of dat je van je sokken wordt gereden tijdens het oversteken.

Dagje winkelen

Foto: indebuurt

Oké, het winkelaanbod in Amsterdam is misschien groter dan in Eindhoven, maar dat betekent nog niet dat je in Amsterdam ook béter kunt shoppen! Wij krijgen eerlijk gezegd al kriebels als we denken aan de Kalverstraat op een drukke zaterdagmiddag. Laat staan als je er ook daadwerkelijk moet lopen! Nee, doe ons maar lekker de Demer of de Vrijstraat. En laten we eerlijk zijn, het winkelaanbod in Eindhoven wordt ook steeds groter. We hebben Winkelcentrum Heuvel, grote winkels als de Primark, binnenkort gaat de nieuwe Hema/C&A combi open en we hebben daarnaast ook nog heel veel leuke kleine winkeltjes.

Industrieel erfgoed

Foto: Anne Verhoef (@houseofpepper)

Natuurlijk, in Amsterdam is de afgelopen paar honderd jaar heus wel iets gebeurd, hoor. Iets met een Gouden Eeuw. Maar Eindhoven heeft industrieel erfgoed. Denk aan het NRE-terrein en de Campina. En we hebben Strijp-S: vroeger een verboden stad van Philips, nu een hippe plek waar zelfs de New York Times over schrijft.

Wij hebben PSV

Foto: ANP

En last but not least: voetbal! Qua sfeer in het stadion komt de Johan Cruijff Arena bij lange na niet in de buurt van het PSV Stadion. Er is in ons stadion amper gezeik, terwijl dit in Amsterdam bijna elke wedstrijd het geval is. Wij weten wel in welk thuisvak wij ons meer thuis voelen!

Lees ook:

& other stories

7 x deze winkels missen jullie nog in Eindhoven

Shoppen in Eindhoven is top! Toch wijken we nog wel eens uit naar een andere stad voor een aantal wi...
Favorieten van Suzanne

8 x de leukste winkels in Eindhoven volgens locals

Elke week vragen we een Eindhovenaar de hemd van het lijf over zijn/haar favoriete plekken in de sta...
Dutch Design Week

Handig: alles wat je moet weten over Dutch Design Week 2019

Het is weer zover: de jaarlijkse Dutch Design Week staat voor de deur! Van 19 tot en met 27 oktober ...
parkeren eindhoven centrum gratis

Parkeren in Eindhoven: hier kan het gratis of goedkoop

Wil je naar het centrum van Eindhoven en ga je met de auto? Maar geen zin om vele euro's af te reken...
Pagina 1/13
⟵ swipe swipe ⟶

adv.