Wat gaan we doen met het Emmasingelkwadrant?

Aangeboden door 040GoedBezig 25 april 2018

‘Emma ontmoet Victoria’: dat klinkt als een gezellig theekransje tussen twee vriendinnen. Maar niets is minder waar. Het is een prachtig project waar de gemeente jou heel graag bij wil betrekken. Ben jij nu zo’n knappe kop die altijd bruist van de ideeën? Die voor elk vraagstuk wel een oplossing paraat heeft? Nou, dan kun je aan de bak!

Wat moeten we ons voorstellen bij dit project? De gemeente Eindhoven heeft – in samenwerking met 040GoedBezig – een ideeëncompetitie opgezet. En ze vragen jou om mee te denken over duurzame en innovatieve ideeën voor het Emmasingelkwadrant, het gebied tussen Emmasingel, Mathildelaan, Vonderweg en Willemstraat. Een stukje Eindhoven dat de binnenstad met de stadionbuurt en Strijp-S verbindt.

Hotspot

De komende jaren wordt dit gebied volledig herontwikkeld en omgetoverd tot een belangrijke hotspot in de binnenstad. Om te zorgen dat het een plek wordt waar we graag zijn en die klaar is voor de toekomst, is duurzaamheid een belangrijke pijler binnen het project.

Waar mag jij je knappe koppie over buigen?

Om te hoge temperaturen in de zomer tegen te gaan, moet het gebied zo ingericht worden dat er voldoende groen en water is. En slimme mobiliteit zorgt ervoor dat het gebied goed bereikbaar is, zonder te veel auto’s. Zonnepanelen, deelauto’s en -fietsen en het terughalen van de Gender worden al gerealiseerd en zijn een mooi begin, maar er is meer nodig. En daar komt jouw hulp goed van pas! Met deze competitie wordt iedereen uitgedaagd om mee te denken over innovatieve en duurzame ideeën binnen de thema’s Slimme mobiliteit, Buiten leven en Energie.

Tekst gaat verder onder de foto

Emma ontmoet Victoria Eindhoven
Het emmasingelkwadrant

Hoe werkt dit?

Iedereen kan meedoen: studenten, bezoekers en bewoners. Volwassenen én kinderen kunnen ideeën insturen voor de competitie. Immers: Eindhoven is dé stad van de uitvinders en pioniers. Wij weten dondersgoed wat hier wel of niet werkt en wat we willen.

En je kunt er ook nog eens €2500,- mee winnen!

Ideeën kunnen ingediend worden tot 31 mei 2018. Voor kinderen is er een speciale kids-competitie. Een expertteam beoordeelt alle inzendingen en maakt een eerste selectie. Daarna vindt er een stemronde door het publiek plaats. De drie beste plannen worden beloond met een mooi geldbedrag om vrij te besteden en het winnende kids-plan wordt extra beloond met een leuke prijs. Meer informatie, de spelregels en het aanmeldformulier voor ideeën zijn hier voor je op een rijtje gezet.

Meer over 040GoedBezig

Op het online platform 040GoedBezig vind je duurzame en sociale inwonersinitiatieven in Eindhoven. Denk aan de Eindhovense Repair cafés, Adopteer een straat, minibiebs en buurtmoestuinen. Krijg inspiratie, bekijk de kaart en zie wat er zich bij jou in de buurt afspeelt. Maar steek vooral ook zelf de handen uit de mouwen, door een nieuw project of initiatief te starten en deze op het platform te plaatsen. Of lever een bijdrage aan initiatieven van andere inwoners. Maak hier je profiel aan en doe mee!

040GoedBezig gemeentediensten

Stadhuisplein 10 , Eindhoven

Bekijk meer:gemeentediensten

adv.