Eindhoven, laat die handen eens lekker wapperen!

Aangeboden door 040GoedBezig 9 mei 2018

Wist jij dat we hier in Eindhoven hartstikke veel leuke, duurzame en sociale projecten hebben? Grote en kleine initiatieven die inwoners met elkaar verbinden. Sommige gewoon bij jou om de hoek. En wie brengt dit alles bij elkaar? Dat is 040GoedBezig.

Het project Emma ontmoet Victoria, daar zul je vast al over gehoord of gelezen hebben (op indebuurt misschien?). Nou, dat is ook een initiatief van 040GoedBezig. Hoogste tijd dus om deze organisatie aan je voor te stellen.

Echte doeners gezocht

De gemeente Eindhoven – die samenwerkt met 040GoedBezig en lokale partners – is er voor echte doeners die een bijdrage willen leveren aan een duurzaam en sociaal Eindhoven óf inwoners die graag nieuwe inspiratie opdoen of hun ideeën met anderen willen delen. Grote of kleine initiatieven, alleen of met elkaar: het kan allemaal. En daar komt dit platform om de hoek kijken!

Wat voor projecten zijn dat dan?

Ok, ok, maar waar moet je dan aan denken? Wat voor projecten? Gaat dat veel tijd kosten? Dat kun je helemaal zelf bepalen. Om te zien wat er bij jou in de buurt al op poten is gezet en waar je aan mee kunt doen, kun je hier even een kijkje nemen. Want er zijn zoveel mogelijkheden om zelf een verandering te maken, beste mensen!

Een sneeuwbaleffect

Heb jij een lumineus idee? Dan kun je jouw project aanmelden bij 040GoedBezig en anderen weer inspireren. Zo creëren we met z’n allen een soort sneeuwbaleffect. Superleuk!  Heb je geen inspiratie, dan kun je je ook aansluiten bij een bestaand initiatief bij jou in de buurt. Elk project heeft eigen acties die je kunt ondernemen. Je vind er handvatten om zelf aan de slag te gaan, de mogelijkheid om anderen te vragen met jou mee te denken of kunt een lokaal project verder helpen.

Gezellig schoffelen met de buren

Wat voorbeelden? Je kunt materiaal doneren aan een Repair Café of zwerfafval opruimen in je buurt. Of een buurtmoestuin aanleggen. Samen met de buren lekker schoffelen en de opbrengst verdelen. Misschien kunnen jullie er wel een gezamenlijk buurtdiner van maken! En heb je die mini bibliotheekjes al eens gezien in de straten? Ook weer zo’n leuk project van 040GoedBezig. Laten we Eindhoven met z’n allen gewoon eens een heel stuk mooier en leuker maken. Kunnen we hendig!

040GoedBezig gemeentediensten

Stadhuisplein 10 , Eindhoven

Bekijk meer:gemeentediensten
Emma ontmoet Victoria Eindhoven

Wat gaan we doen met het Emmasingelkwadrant?

'Emma ontmoet Victoria': dat klinkt als een gezellig theekransje tussen twee vriendinnen. Maar niets...

adv.