Zo vier je Chinees Nieuwjaar in Eindhoven!

Aangeboden door Amazing Oriental 30 januari 2019

Dinsdag 5 februari start het Chinees Nieuwjaar, en daarmee het jaar van het varken. In de Chinese cultuur staat het varken symbool voor rijkdom, geluk en voorspoed. Wie van dat alles ook wel een beetje kan gebruiken moet zéker langs Amazing Oriental, want daar wordt het Chinees Nieuwjaar uitgebreid gevierd.

Zaterdag 9 februari staat Amazing Oriental Eindhoven van 11.00 tot 17.00 uur helemaal in het teken van het Chinees Nieuwjaar. Iedereen is welkom, dus ga vooral even sfeer proeven en genieten van de bijzondere activiteiten!

Een jaar lang geluk

Het Chinese karakter voor ‘voorspoed’ (福) wordt op papier gekalligrafeerd en uitgedeeld in de winkel. De ontvanger krijgt een jaar lang geluk, schijnt. Lijkt ons de moeite waard om even in de rij te staan!

Kookdemonstraties en proeverijen

Kijk, leer en proef hoe allerlei feestelijke hapjes voor het Chinees Nieuwjaar gemaakt worden.

Tekst loopt door onder de foto

Traditionele Leeuwendans

De leeuwendans is een dans uit een eeuwenoude Chinese traditie, die geluk en voorspoed zou brengen. Tijdens Chinees Nieuwjaar rennen, springen en brullen ze om de monsters te verjagen.

Geluksenvelop van de god van de rijkdom

Choy San Yeh is voor de Chinezen de god van de rijkdom. Of de echte aanwezig zal zijn weten we niet, maar er loopt in ieder geval iemand rond in een Choy San Yeh-kostuum om ‘hongbao’s’ (geluksenveloppen) uit te delen. Hongbao’s worden – gevuld met geld – weggegeven bij geboortes, trouwerijen en andere belangrijke gebeurtenissen. Op nieuwjaarsdag delen families ze uit aan kinderen en vaak ook aan vrijgezellen, om ze geluk te wensen en te zegenen.

Kleurplaat in ruil voor gelukssnoepjes

Kinderen kunnen deze kleurplaat inkleuren. Wie ‘m inlevert in een van de Amazing Oriental-winkels krijgt een zakje gelukssnoepjes cadeau. Inleveren kan tot en met 19 februari 2019.

Gerechten voor meer geluk en voorspoed

Amazing Oriental biedt ook inspiratie voor hapjes en gerechten voor meer geluk en voorspoed. Je vindt ze hier op hun website.Deze bijdrage wordt je aangeboden door Amazing Oriental. Meer over Amazing Oriental ontdekken?

Amazing Oriental

supermarkten

Nu gesloten10:00 - 19:00

Langdonkenstraat 7, Eindhoven

Bekijk meer:supermarkten

adv.