Eindhoven

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Wij gingen zombies knallen bij Nexxt VR: ‘We want more!’

Aangeboden door Nexxtvr Eindhoven 2 februari 2020

Heb je weleens bovenop en wolkenkrabber gestaan en dan vanaf een heel smal plankje de diepte in gekeken? Of een missie moeten voltooien terwijl je werd belaagd door bloeddorstige zombies? Dat is niet te hopen. Althans, niet in het echt. Wij deden het in virtual reality (VR). Onze eigen indebuurt-freelancer Anna van de Berg: “Dit is ge-wel-dig. Ik heb een nieuwe hobby!”

‘Dit moet je meemaken om erover te kunnen schrijven”, verzekerde Harm Derks van Nexxt VR ons. “Ja, ja”, zeiden wij. “Vertel nou maar gewoon.” “Nee, jullie komen hierheen en jullie krijgen the full treatment“, hield Harm vol. Nou, dat hebben we geweten: knikkende knieën, kippenvel, spanning, sensatie en een hele hoop lol, passeerden de revue in de twee uur durende rollercoaster. Wij zijn overtuigd: dit moet iederéén meemaken!

Allernieuwste én allerbeste

Sinds deze zomer kun je je aan de Mathildelaan, in het oude Philips Lighting Application Center (LAC) , de beste virtual reality ervaringen beleven. Harm: “We willen dat mensen hier graag zijn en daarom hebben we veel tijd in de aankleding gestoken. Zodra je hier binnenkomt is het alsof je een spel instapt. We willen zowel in de VR-wereld als in de échte wereld het allerbeste aanbieden.” Daarmee bedoelt hij de nieuwste technologie, brillen, hardware en ervaringen. Wij testten drie van die ervaringen.

Tekst loopt door onder de foto

Nexxt VR
Chloe kijkt hier vanaf een wolkenkrabber de diepte in Foto: indebuurt

Even inkomen

We kregen onze vuurdoop in de RECroom. “Kunnen jullie er rustig inkomen”, zei Harm. Daar lagen twee vierkante rasters op de grond met een houten plankje ertussen. Tótdat je een VR-headset op krijgt. Want dan sta je ineens in een lift bovenop een wolkenkrabber. Dat onschuldige plankje, waarvan je weet dat het op de grond ligt, steekt nu uit over de rand van dat gebouw. Trillende benen… Alleen aan de hand van Harm durfden we de lift even uit te komen. Dit was levensecht! Niks rustig inkomen: Adrenaline! Meer graag!

Tekst loopt door onder de foto

Nexxt VR
We werden klaargestoomd voor Arizona Sunshine Foto: indebuurt

Samenwerken

Iedereen die vroeger wel eens Doom, Duke Nukem of een andere shoot ‘em up game heeft gespeeld, weet hoe gaaf het is om je -met een wapen in de hand- te moeten verweren tegen allerlei vijanden. Arizona Sunshine, het spel wat we daarna kregen voorgeschoteld, is net zoiets, maar je staat echt ín het spel. Je kunt 380 graden rondkijken en bewegen. Je moet een missie voltooien, terwijl zombies je belagen. Best spannend in je eentje. Daarom speel je dit spel ook in een team van minimaal drie. “Als je goed samenwerkt, kom je er misschien levend uit”, was Harm’s advies. “Dat deden we, maar wat was dat spannend! Die zombies bleven maar komen.”

Tekst loopt door onder de foto

Nexxt VR
Rachel, Anna en Harm in gevecht tegen de zombies Foto: indebuurt

Elkáár uitschakelen

Na de zombies was het tijd voor Deathmatch en Archery. Twee van de vier spellen die je in de arena boven kunt spelen. Hier konden we punten scoren door elkáár uit te schakelen. Yes! Overal in dit spel, dat een soort doolhof is, liggen wapens verstopt. Door op knoppen te drukken kom je in de volgende ruimte. In Deathmath kun je kiezen uit allerlei soorten wapens en in Archery heb je een pijl en boog. Dat is een stuk moeilijker, omdat je echt moet richten. Ook weer bloedstollend spannend, dit. Je weet nooit weet waar de ander is en ineens zie je een pijl op je af komen.

Elke zes maanden nieuwe games

Moet je nagaan: wij speelden maar drie van de vele games die Nexxt VR aanbiedt en we kunnen niet wachten om de rest ook te checken. Het aanbod wisselt steeds. Harm: “Iedere zes maanden vernieuwen we onze games en zorgen we dat we op het gebied van hardware up to date zijn. We hebben verschillende ruimtes waar je die verschillende vormen van VR kunt spelen: The Hall, The BalconyThe Dome, The Omni Corner, The RECroom en The Arena. Je kunt bij ons met wat vrienden komen spelen, maar we zijn er ook voor bedrijfsuitjes en feesten.” Voor het complete aanbod en boekingen kijk je hier.

Kijk hier voor de video die we maakten:


Meer over Nexxtvr Eindhoven ontdekken?

Nexxtvr Eindhoven entertainment

Geopend10:30 - 21:00

Mathildelaan 1a, Eindhoven

Bekijk meer:entertainment

adv.